KOVESI:  "Cred că este chestiune de timp până când Sebastian Ghiţă va fi prins"

S.A.
Anticorupţie / 18 ianuarie 2017

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: captură Youtube)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: captură Youtube)



Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat astăzi, la Europa FM, că este o "chestiune de timp" până când Sebastian Ghiţă va fi prins şi a precizat că a cerut explicaţii de la Interpol de ce nu apare pe site-ul instituţiei poza fostului deputat, având în vedere că acesta este dat în urmărire internaţională.

Şefa DNA a spus că i s-a explicat că fotografia nu apare deoarece pe numele lui Sebastian Ghiţă este emis doar mandat de arestare preventivă, iar acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Ea a adăugat că în alte cazuri, cu inculpaţi arestaţi preventiv în lipsă, au fost publicate fotografiile acestora pe site-ul Interpol.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, citată de News.ro: "A avut loc o convorbire telefonică cu un reprezentant al Interpolului, care ne-a spus că fotografia lui Sebastian Ghiţă nu este pe site deoarece este doar un mandat de arestare preventivă în cursul urmăririi penale şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, ceea ce nu contestăm. Însă după finalizarea convorbirii noi am verificat pe site şi am văzut că în situaţii similare fotografia acestuia a fost afişată. Fotografia unei persoane căutate în baza unui mandat de arestare preventivă a fost afişată pe site, în timp ce fotografia acestui inculpat nu a fost afişată pe site. Să ne explice Interpol România de ce nu a afişat. Poate există o explicaţie legală, nu ştiu".

Ea a precizat că Poliţia Română trebuie să se mobilizeze să-l caute pe Sebastian Ghiţă, nu doar să se rezume la controale interne pentru a se vedea unde s-a greşit în momentul în care Ghiţă a scăpat de filajul oamenilor legii. Kovesi a mai afirmat: "Respect poliţiştii, respect munca lor. Dar după acel control mi s-a spus că nu este nimeni de vină, dar Sebastian Ghiţă a dispărut. Poliţia l-a pierdut, poliţia să-l găsească. Asta este treaba poliţiştilor. Vedem seară de seară că se dau tot felul de filmuleţe la televizor. Este evident că persoane care lucrează la un trust de televiziune ţin legătura cu un fugar".

Ea a mai spus că nu a primit nicio explicaţie de la poliţie dacă Sebastian Ghiţă mai este sau nu în ţară, dar crede că "este o chestiune de timp până când va fi prins".

Kovesi a punctat: "Cred că este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiţă va fi prins. Cel puţin noi, la DNA, verificăm câteva informaţii în acest sens. Aştept de la Poliţia Română să se implice, să aloce resurse şi să facă o prioritate din prinderea acestui inculpat".

Şefa DNA a evitat să spună dacă fostul deputat este sau nu plecat din ţară. Aceasta a precizat: "O să vedem dacă este plecat din ţară. Nu pot să comentez acum ce variante avem. Ne bazăm pe poliţiile naţionale a 190 de state. Inculpatul Sebastian Ghiţă este dat în urmărire internaţională în 190 de state din lume. Aşteptăm şi de la serviciile de informaţii dacă obţin o informaţie despre locul în care acesta se află, aşteptăm să ne anunţe".

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este dat dispărut din 21 decembrie, iar până acum a avut opt apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, unde a adus acuzaţii grave Laurei Codruţa Kovesi şi generalului Florian Coldea, trecut în rezervă după o anchetă a Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb