KOVESI, DESPRE AMNISTIE ŞI GRAŢIERE: "Inculpaţii nu vor mai executa pedepsele, banii rămân în buzunarul lor"

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 ianuarie 2017

"Inculpaţii nu vor mai executa pedepsele, banii rămân în buzunarul lor"

Adoptarea unei legi privind amnistia sau graţierea unor fapte care sunt de competenţa DNA va influenţa lupta anticorupţie, a declarat, ieri, într-un interviu pentru Agerpres, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, motivând că "inculpaţii nu vor mai executa pedepsele, iar banii rămân în buzunarul lor".

Domnia sa a explicat: "Spre exemplu, în cazul amnistiei, în toate dosarele în care s-au pronunţat sentinţe de condamnare, se şterg consecinţele condamnării, toate dosarele care au fost înaintate instanţei de judecată cu rechizitoriu, prin trimitere în judecată, se vor înceta aceste procese, iar toate dosarele care sunt în curs de investigare la DNA se vor închide, dacă faptele pe care noi le investigăm vor face obiectul unei legi de amnistie, spre exemplu, sau al unei legi de graţiere. Dar, ce este extrem de important de spus, pe lângă aceste consecinţe din perspectiva pedepselor, este că, într-o astfel de situaţie, prejudiciile cauzate statului rămân neacoperite. În ultimii trei ani, DNA a indisponibilizat bunuri şi valori de peste un miliard şi jumătate de euro, ori toate aceste sume nu vor mai putea fi recuperate, dacă nu avem hotărâri definitive de confiscare".

Anul trecut, DNA a indisponibilizat bunuri şi valori de peste 640 de milioane de euro.

Despre necesitatea unei legi a răspunderii magistraţilor, procurorul şef DNA spune că există dispoziţii în lege care reglementează această instituţie a răspunderii magistraţilor: "Nu ştiu care sunt argumentele celor care susţin că această lege trebuie modificată, nu am văzut un proiect de lege ca să pot comenta o modificare, dacă este bună sau rea. Din perspectiva mea, această dezbatere publică privind o eventuală lege a răspunderii magistratului nu este altceva decât o încercare de a intimida sistemul judiciar în ansamblu".

"Hotnews" a scris aseară că Guvernul va adopta, astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă care va aduce o serie de modificări importante în legislaţia penală, dar nu este clară întinderea lor, au declarat mai multe surse guvernamentale, care susţin că ar urma să fie graţiate o serie de pedepse. Pe lângă graţiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislaţia în ce priveşte abuzul în serviciu, neglijenţă în serviciu, conflictul de interese şi instituţia denunţătorului, mai scrie Hotnews, precizând că dezincriminarea unor fapte echivalează cu o amnistie mascată, deoarece măsură opreşte o numeroase anchete şi procese în curs având ca obiect faptele dezincriminate. Hotnews susţine că o amnistie clasică nu va fi, însă, promovată prin OUG-ul de astăzi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Niciunul dintre înalții cititori ai Bursa nu s-a sesizat că d-na doctor in drept, 95,1% încă neplagiatoare, nu stie sa citeasca o factura?

    “Comanda pentru factura a fost facuta in 2009, iar plata in 2012.” 

    1. Domnule anonim, articolul se referă la consecințele grave ale unei eventuale legi de grațiere sau amnistie, lege care le-ar da posibilitatea psd-ilor si tuturor hotilor să pastreze ce au furat, adică miliarde de euro. Despre asta ce zici?

      Acest articol ar trebui să fie preluat și de alte ziare, discutat la tv si radio 

      Nu m-am amagit ca n-ar sti sa citeasca o factura. Modul in care ne livreaza argumente ma convinge ca d-na Kovesi este protectoarea coruptiei din Romania.

      In Romania se fura miliarde de euro anual, de catre protectorii asa-zisei lupte anticoruptie. 

      Ce zici ca a recuperat Kovesi? 

      3 lei de la nasii CFR?

      Ar fi bine sa nu ne luati de prosti. Au mai incercat si altii despre care se vorbeste la trecut. 

      Pai Kovesi trabuia sa recupereze banii rezultati din decizii ale justitiei?Nu trebuie sa te ia cineva de prost...In rest vorbe goale , fara acoperire

      De ce ar fi necesar ca procurorul sef DNA sa stie sa citeasca o factura? Asta este treaba expertilor DNA.

    HOȚUL STRIGĂ : NI MĂ HOȚIIII !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb