KPMG, acţionată în instanţă pentru "consultanţă neglijentă"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 aprilie 2009

Reprezentanţii KPMG nu se consideră vinovaţi de eşecul creditorului "New Century".

Reprezentanţii KPMG nu se consideră vinovaţi de eşecul creditorului "New Century".

Grupul de audit "KPMG International" a fost acţionat în instanţă de către administratorul creditorului falit "New Century Financial" Corp., care solicită despăgubiri de peste un miliard de dolari, în baza acuzaţiilor de "consultanţă neglijentă".

Potrivit acţiunii depuse la o instanţă din Los Angeles, "auditurile neglijente şi analizele KPMG, firmă membră a KPMG International, au dus la colapsul New Century, la începutul crizei imobiliare din Statele Unite". Acţiunea acuză atât "KPMG International", cât şi divizia sa din Statele Unite, KPMG LLP.

"New Century Financial", cel mai mare creditor ipotecar independent pentru persoane cu un scor mic de credit, a cerut, în urmă cu doi ani, să intre sub incidenţa legii falimentului, din cauza neîndeplinirii obligaţiunilor financiare ale clienţilor.

Colapsul grupului ipotecar a dus la alte falimente pe pieţele financiare, în contextul în care băncile au suferit pierderi de miliarde de dolari din cauza garanţiilor ipotecare, în mijlocul crizei financiare actuale.

KPMG este acuzată de ajutarea la acoperirea problemelor "catastrofale" ale grupului "New Century", inclusiv greşelile financiare şi de contabilitate, care au dus la colapsul companiei.

"New Century" a cerut declararea falimentului în aprilie 2007, după ce autorităţile de reglementare i-au revocat licenţele de creditare, iar oficialii federali au lansat două anchete. În iulie anul trecut, societatea a obţinut aprobarea instanţei pentru planul de lichidare.

Purtătorul de cuvânt al KPMG, Dan Ginsburg, a declarat că nu a văzut deocamdată plângerea adresată instanţei şi a negat că societatea a încălcat vreo regulă. Ginsburg a afirmat: "Orice legătură între colapsul New Century şi problemele de contabilitate ignoră realitatea crizei globale a creditelor. Ceea ce s-a întâmplat arată un eşec al unei afaceri, nu o problemă de contabilitate".

KPMG a fost auditorul "New Century" din anul 1995, când a luat fiinţă compania, până în 27 aprilie 2007, când a renunţat să mai lucreze pentru aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb