Kremlinul susţine că polonezii "sunt în pragul nebuniei"

F.D.
Internaţional / 24 mai 2022

Kremlinul susţine că polonezii "sunt în pragul nebuniei"

Autorităţile poloneze adoptă acum o poziţie "frenetică" faţă de Rusia, "în pragul nebuniei", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, după ce Varşovia a anunţat că va rezilia contractul de aprovizionare cu gaze naturale prin gazoductul Yamal, potrivit HotNews.ro.

Guvernul polonez a anunţat ieri dimineaţă că a decis să rupă un acord interguvernamental semnat în 1993 cu Rusia privind furnizarea de gaze naturale către Polonia.

"Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a confirmat acurateţea hotărârii guvernului polonez de a deveni complet independent de gazul rusesc. Am ştiut întotdeauna că Gazprom nu este un partener de încredere", a declarat Anna Moskwa, ministrul polonez al Mediului.

Mutarea vine după ce pe 26 aprilie Rusia a oprit livrările de gaze naturale către Polonia ca urmare a refuzului Varşoviei de a se conforma cererii de a plăti importurile energetice în ruble.

Conducta Yamal, un important gazoduct prin care Rusia livrează gaze naturale Europei, este deţinut de gazprom dar segmentul care traversează Polonia este operat de compania de stat poloneză Gaz-System.

"Acum vedem ce poziţie frenetică, în pragul nebuniei, adoptă autorităţile poloneze. Prin urmare, nu merită zis nimic aici ", a declarat Peskov despre anunţul Poloniei după ce a fost întrebat în timpul conferinţei sale zilnice de presă dacă este posibil ca Varşovia să revină asupra deciziei.

Peskov a mai spus că în momentul de faţă "nu se poate vorbi despre relaţii contractuale cu Polonia" după ce aceasta a refuzat să plătească gazele naturale ruseşti în ruble.

"Aproape nimeni nu poate să prezică ce se va întâmpla în continuare pentru că este pur şi simplu imposibil", a adăugat acesta, citat de TASS.

Peskov a încercat de asemenea să minimalizeze efectele deciziei luate de Varşovia, afirmând că "având în vedere paşii anteriori ai Poloniei, decizia sa actuală are deja puţină valoare".

El a admis însă că Rusia trebuie să analizeze "cu atenţie posibilele consecinţe asupra tranzitului", o referinţă la faptul că gazoductul Yamal este folosit pentru livrarea de gaze naturale Germaniei şi a altor state din centrul şi vestul Europei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Raman rusii stupefiati ca nu danseaza toata lumea dupa cum canta ei!Cand vezi cat de impertinenti sunt,ajungi la concluzia ca a fost luata decizia corecta,indiferent de consecinte!Va vedea UE ce va face,nu mor caii cand vor cainii.Sper sa foloseasca conturile rusesti blocate pentru reconstructia Ucrainei,despagubirea familiilor indoliate,ajutorarea tarilor care au primit refugiati.Nu are nicio importanta ca nu exista cadru legislativ,nici pentru invadarea Ucrainei nu a existat si nu exista cadru legislativ.Traiesti printre lupi trebuie sa urli ca lupii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb