L'Étape Romania by Tour de France: 2.500 de concurenţi au participat la competiţie

Comunicate de presă / 3 septembrie

L'Étape Romania by Tour de France: 2.500 de concurenţi au participat la competiţie

A treia ediţie L'Étape România by Tour de France a adunat la start cca. 2.500 de ciclişti, mii de vizitatori în Piaţa Constituţiei şi spectatori pe traseele evenimentului. Toţi aceştia au trăit experienţa de top oferită de brandul Tour de France şi atmosfera unui festival de ciclism.

L'Étape by Tour de France reprezintă o competiţie destinată amatorilor şi cicliştilor cu experienţă, din ţară sau de peste hotare, care vor să pedaleze pe bicicletă de şosea sau mountain bike.

Evenimentul a oferit trei curse destinate tuturor abilităţilor: City Adventure - 14 km, unde s-au putut înscrie şi copii de peste 8 ani, The Ride - 42 km şi The Race - 85 km. Din cei cca. 2.500 de concurenţi ce au luat statul duminică , 600 au fost înscrişi la cursa de 14 km, în timp ce celelalte două curse mai competitive, The Ride de 42 km şi The Race de 85 km, au provocat peste 1900 ciclişti să se alinieze pentru a porni pe străzile Bucureştiului fără trafic.

Câştigători, cifre notabile, tradiţie & legendă:

- L'Étape Romania a atras anul acesta în capitală ciclişti din 20 ţări, cei mai numeroşi fiind veniţi din Bulgaria.

- Peste 350 de copii şi adolescenţi au luat startul în concurs, iar veteranul evenimentul a fost în vârstă de 79 ani.

- În Race Village a fost amenajat, cu ajutorul A.S.O., organizatorii internaţionali ai evenimentului, Muzeul Tour de France. Cei prezenţi au putut descoperi proiecţii dedicate istoriei Turului Franţei şi cicliştilor de top, dar şi exponate simbolice care fac Turul Franţei atât de special.

- Celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenţei şi determinării, revine primilor ciclişti amatori sosiţi la masculin/feminin în cursa The Race de 85 km, respectiv The Ride de 42 km, conform tradiţiei L'Étape. Acesta a fost câştigat în acest an de Iryna Vasylieva şi de Emanuele Scipione pe traseul de 85 km, campionii pe traseul de 42 km fiind Brigitte Belu şi Matei Paris.

- Tricoul verde, marcă a îndrăznelii, vitezei şi explozivităţii, revine cicliştilor amatori cu cel mai bun timp la masculin/feminin pe secţiunea de SPRINT (300m). Aceştia au fost Camelias Vele (23.2 secunde) şi Kostadin Kostadinov (22 secunde), participanţi pe traseul de 85 km, respectiv Antonia Orzan (24 secunde) şi Matei Cucu (23 secunde), înscrişi pe traseul de 42 km.

- Tricoul alb revine celor mai rapizi tineri cu vârste sub 25 de ani, la masculin/feminin, pentru cursa The Race 85 km, respectiv The Ride 42 km. Câştigătorii tricoului alb au fost Andreea Manarca şi Matei Teodorescu, participanţi pe traseul de 85 km, respectiv Brigitte Belu şi Matei Paris, înscrişi pe traseul de 42 km.

- Câştigătorii invitaţiilor L'Étape du Tour 2025 sunt: Iryna Vasylieva, Teodora Savic Popovic, Cecilia Dalvaru, Emanuele Scipione, Matei Teodorescu, Petrişor Rădoi.

- Sub deviza Recycling - CURSA FĂRĂ POLUARE, Reciclad'OR şi Remat Holding au oferit concurenţilor şi spectatorilor posibilitatea de a colecta separat deşeurile reciclabile.

- L'Étape Romania, deşi doar la a treia ediţie, este deja una dintre cele mai mari curse din L'Étape Series.

"Ne bucurăm că putem raporta un nou record de participanţi la cea mai importantă cursă de şosea din Romania. Împreună am pus Romania pe harta evenimentelor de top din Europa, L'Étape Romania fiind clasată în top 3 cele mai mari şi mai bine organizate din seria internaţională de 30 de evenimente din 25 de ţări. Mulţumim autorităţilor care s-au implicat în organizarea în siguranţă a curselor, sponsorilor, partenerilor media şi participanţilor. Vă aşteptăm la ediţia 2025 să stabilim un nou record al bucuriei pedalatului la orice vârstă", declară Tudor Ştefan MOCUŢA, CEO MPG.

L'Étape România by Tour de France este un eveniment cu o logistică foarte specială. Peste 8 luni de pregătire, mii de ore de muncă în echipă a peste 300 de tehnicieni, specialişti în comunicare şi implementare din partea organizatorilor, autorităţilor, agenţiilor partenere şi sponsorilor, peste 400 de voluntari, peste 300 de poliţişti şi jandarmi, peste 100 de autovehicule de securitate şi intervenţie în ziua cursei, peste 5.000 de garduri de siguranţă şi multă determinare pentru a oferi tuturor pasionaţilor de ciclism o experienţă memorabilă.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb