LA ÎNCEPUTUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE  Vivre Deco va depune planul de concordat preventiv la Tribunalul Bucureşti

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2022

Vivre Deco va depune planul de concordat preventiv la Tribunalul Bucureşti

Compania va solicita suspendarea tranzacţionării obligaţiunilor listate la BVB

Vivre a înregistrat o pierdere masivă anul trecut, iar auditorul a pus sub semnul întrebării capacitatea societăţii de a-şi continua activitatea

Retailerul online de mobilier şi decoraţiuni Vivre Deco va depune luni, la Tribunalul Bucureşti, planul de concordat preventiv, conform unui anunţ al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, societatea va solicita bursei suspendarea tranzacţionării obligaţiunilor pe care le are listate la BVB, începând cu data de 10 noiembrie şi până la omologarea planului de concordat, în vederea definitivării listei finale a deţinătorilor de obligaţiuni care vor fi afectaţi de procedura de concordat.

"După depunere, planul va fi supus aprobării prin vot a tuturor creditorilor afectaţi (printre care şi deţinătorii de obligaţiuni) şi omologării de către instanţa competentă", se menţionează în raportul companiei.

În luna septembrie a acestui an, Vivre Deco iniţiase procedurile de concordat, "ca măsură pentru protejarea şi redresarea business-ului, în condiţiile în care post-pandemie piaţa de home&deco a înregistrat o scădere medie de peste 20%". În plus, compania a amânat plata cupoanelor obligaţiunilor aferente lunii octombrie, plăţile urmând să fie avute în vedere la alcătuirea listei creanţelor inclusă în planul de restructurare, care va fi pregătit de administratorul concordatar, conform unui raport al societăţii.

În primăvară, Vivre Deco a raportat o pierdere masivă pentru 2021, iar auditorul a pus sub semnul întrebării capacitatea grupului de a-şi continua activitatea. Practic, pentru anul trecut, Vivre Deco a raportat o pierdere de 84,8 milioane de lei, faţă de un profit net de 7,4 milioane de lei, în 2020. Vânzările au scăzut cu 16,7%, până la 250 milioane de lei, declin pe care compania l-a pus pe seama "dezlegării restricţiilor" din anul anterior, implementate iniţial de autorităţi pentru încetinirea răspândirii pandemiei Covid. Rezultatul din exploatare a fost o pierdere de 80 milioane de lei, din cauza "creşterii competiţiei din piaţa online care a crescut semnificativ costurile de marketing (atât achiziţie clienţi noi cât şi a costurilor cu clienţii recurenţi)", iar "concomitent, odată cu relaxarea restricţiilor, piaţa de e-commerce a înregistrat o contracţie ce a redus volumele". De asemenea, s-au înregistrat "creşteri de costuri operaţionale (materii prime, salarii, combustibil) generate de criza transportului din China şi a presiunii inflaţioniste", conform raportului anual al companiei.

"Ca urmare a analizelor interne efectuate privind comportamentul consumatorului, societatea a revizuit perioada de amânare a cheltuielilor de atragere a clienţilor, şi a considerat să pună pe cost cheltuielile de marketing efectuate pentru atragerea de clienţi noi", se mai arată în raport.

În acest context, retailerul online de mobilier şi decoraţiuni a ajuns să aibă capitaluri proprii negative, de 65,7 milioane de lei.

Compania deţine două emisiuni de obligaţiuni listate în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB. Una dintre acestea are maturitatea în 2025, ultima tranzacţie fiind realizată la o valoare de 31,88% din cea nominală. Cealaltă are scadenţa în 2026, iar ultimul schimb a fost realizat la o valoare de numai 11,9% din cea nominală, ceea ce arată că piaţa vede şanse foarte mici ca Vivre Deco să-şi achite aceste datorii.

Compania este deţinută în proporţie de 51,81% de Neogen, alături de Advisory Delta cu 43,37% şi Nagy Vajda Andras Peter ce deţine 4,82% din companie. Acţionarul majoritar, Neogen, a contribuit cu peste 2,5 milioane euro în 2022 pentru susţinerea business-ului şi va continua să contribuie cu încă un milion de euro pe parcursul procedurii de concordat, conform unui comunicat al companiei din septembrie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De-as fi Harap Alb as cumpăra repede câteva sute de obligațiuni Vivre Deco

    Leoaica ar trebui sa dea cu subsemantul pe la institutii.

    1. De ce? A depus vreun eventual păgubit reclamație la Politie și nu s-a aflat?

      Ati auzit sa fi depus vreun păgubit reclamație la Politie împotriva BCR Banca pentru Locuințe sau împotriva Raiffeisen Banca pentru Locuințe?

      nu prea avem cultura asta. Ba chiar imi amintesc la ultima AGA BNET, era unu f suparat care ii acuza de management defectuos, ca nu au pus in aplicare hotararea aga. Las la o parte apararea lor puerila ( domne aga doar ne-a mandatat sa facem asta, dar nu mai avea rost) ce vreau sa subliniez e ideea ta. Logofatu se lauda cu cateva mii de investitori de retail, cati au dat in judecata CA-ul ca nu respecta hotararile aga? iti zic eu 0, investitorul mic este ultimul, dar ultimul in toata schema. Cred ca daca ar putea, si-ar dori sa disparem de pe fata pamantului

    corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb