LA ÎNTREBAREA "CE AI FĂCUT LA MEDIAFAX?" Sobolewski s-a dus la "Bărbaţi"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2015

Sobolewski s-a dus la "Bărbaţi"

BVB: "Prezenţa lui Sobolewski la sediul Mediafax nu a avut vreo legătură cu percheziţiile procurorilor"

Folclorul în jurul acestei întâmplări arată în felul următor: "După ce ziarul «BURSA» (şi numai el din întreaga presă) a semnalat tulburătoarea prezenţă a lui Ludwik Sobolewski la agenţia Mediafax, în chiar ziua în care agenţia era percheziţionată de procurori şi poliţişti, sub suspiciunea de evaziune fiscală, membrii Consiliului Bursei (care citesc ziarul «BURSA» cu regularitate) l-au întrebat pe Sobolewski: «Ce ai căutat acolo?»

După cum se povesteşte, în acel moment, Lucian Anghel, preşedintele BVB, a zâmbit, dar nimeni nu ştie dacă îl amuza întrebarea sau zâmbea la ceea ce îşi aminteşte.

În aceeaşi clipă, Sobolewski se spune că s-a scuzat că se duce la baie, s-a ridicat, a ieşit pe uşă, a închis-o şi nu s-a mai întors niciodată să o deschidă".

Consideraţi însă că această introducere este doar "folclor" pentru că membrii Consiliului Bursei s-au înţeles între ei să nu povestească ce se întâmplă acolo şi, de atunci, nu mai dispunem de declaraţii, ci doar de folclor.

Prezenţa lui Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, la sediul Mediafax, în data de 11 decembrie 2014, în timpul percheziţiilor efectuate de procurori şi poliţişti într-un dosar de evaziune fiscală, nu a avut vreo legătură cu respectiva anchetă, a răspuns, ieri, BVB unei solicitări a ziarului "BURSA".

Reprezentanţii BVB ne-au transmis: "Prezenţa directorului general al Bursei de Valori Bucureşti la sediul Mediafax, în data de 11 decembrie, nu a avut vreo legătură, în orice sens posibil al acestui cuvânt, cu percheziţiile, iar BVB obiectează faţă de imputările cuprinse atât în întrebarea dumneavoastră din luna decembrie, cât şi din cea din ianuarie".

La momentul percheziţiilor de la Mediafax, nici directorul BVB şi nici reprezentanţii BVB nu au răspuns întrebării simple şi adresate respectuos să ne precizeze motivele prezenţei lui Sobolewski la sediul agenţiei de presă.

Întrebarea "De ce a fost prezent Sobolewski la sediul Mediafax în timpul percheziţiilor?" nu conţine nici o imputare şi nici vreo dificultate a răspunsului, care să necesite pregătire şi timp.

Aflat în aceeşi situaţie cu Sobolewski, Cătălin Creţu, Area Manager de la Visa pentru România şi Bulgaria, a declarat presei că s-a aflat la sediul Mediafax, în ziua fatidică de 11 decembrie, ca să acorde un interviu pe tema taxelor si impozitelor.

Scurt şi la obiect.

Nu l-a mai stresat nimeni cu alte întrebări.

După ce nu a răspuns presei, Sobolewski se pare că nu a răspuns nici Consiliului Bursei, adică şefilor săi, potrivit unor surse. El s-ar fi fofilat, pur şi simplu, când a fost întrebat, în şedinţa de board, despre vizita sa la Mediafax.

După insistenţele noastre, BVB ne-a mai transmis, ieri, că Ludwik Sobolewski a fost la Mediafax, în calitate de Director general al Bursei de Valori Bucureşti. Înţelegem de aici că, în nici un caz, în calitate de preşedinte al Poştei Române.

Se pare că BVB ar avea în derulare contracte comerciale cu agenţia de presă, însă instituţia nu a precizat, în răspunsul oficial, nimic în legătură cu asta, prevalându-se de regulamentele Bursei, care dau posibilitatea ca unele contracte cu valori mai coborâte să nu fie raportate.

"BVB informează asupra contractelor sale conform tuturor reglementărilor relevante pentru companiile listate", ne-au transmis reprezentanţii BVB.

Întrebarea noastră, însă, nu urmărea să dimensioneze valoric aceste contracte, ci doream să ne dăm seama căror probleme stringente a corespuns vizita lui Sobolewski la Mediafax, în chiar perioada percheziţiei, întrucât în perioada imediat următoare, agenţia nu a publicat nici un interviu cu Sobolewski şi, atunci, motivul vizitei rămâne misterios.

Din comunicatul Mediafax, înţelegem că salariaţii au fost ţinuţi timp de zece ore în picioare, în timpul acestor percheziţii; oare pentru Sobolewski au găsit un scaun?

Reprezentanţii BVB au mai răspuns că Ludwik Sobolewski nu a purtat negocieri pentru preluarea vreunui organ de presă din cadrul grupului Mediafax.

Cele trei persoane arestate, luna trecută, în dosarul intentat de procurori Grupului de presă Mediafax pentru spălare de bani rămân în arest pentru încă 30 de zile.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, recent, cererea Parchetului General de prelungire a arestului preventiv faţă de Roxana Grigoruţă (învinuită de evaziune fiscală şi spălare de bani), Sorin Dinu şi Dragoş Chiş, ambii suspectaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Cine v-a zis voua ca angajatii au stat zece ore in picioare? Aveti informatii de la budha sau de la timur lenk? Idei sugubete si pline de povestirile folclorice ale unor oameni care isi dau cu parerea.

    Ar fi interesant ca folcloristii sa iasa in fata si sa ne cante pe limba lor, nu prin folclor de cafenea.

    1. Ziarul Bursa e gelos pe Ziarul Financiar! 

      Esti penibil! De- dreptul

      Absolut normal sa fie gelosi cei de la Bursa; cum, ei de ce sa nu merite sa fie si ei perchezitionati, eventual arestati si bagati in faliment?!

      Doamne, ce bun si ce corect management are Ziarul Financiar!

      Sa-i urmam exemplul cu totii! 

    Oare Sobolewski nu cauta la Mediafax un sprijin in presa pentru noul Harinvest pe care-l pregateste ? Ca a participat activ la devalizarea Harinvest si pana acum n-a patit nimica !!! Cum se face ca dupa ce a "intrerupt" legatura Harinvestului cu platforma de tranzactionare, totusi, in 15 noiembrie 2013, au fost vandute detinerile la Romgaz ale investitorilor fara stirea acestora ??? DIICOT a cercetat acest aspect ????

    Mult zgomot pentru nimic,folositi pagina pentru lucruri care ne intereseaza si nu fel de fel de can-can-uri!

    1. Ca pentru FMI se merge la Bruxelles

    e un articol cam nepotrivit, nu e de mirare ca rfi nu va mai citeaza la revista presei. va faceti neajunsuri prin astfel de articole

    1. Da, asa e, foarte nepotrivit sa ne intrebam ce facea directorul Bursei in sediul unei cladiri perchezitionate de catre autoritati, chiar in timpul perchezitiilor. Este, de asemenea nepotrivit sa ne intrebam orice nu-i convine lui Sobolewski, nu?

      Comportamentul lui Sobolewski este cam nepotrivit, nu e de mirare ca nimeni, in piata internationala, nu citeaza BVB, va faceti neajunsuri cu astfel de director.

      E o copilarie prosteasca sa creada cineva ca prezenta lui Sobolewski are legatura cu perchezitiile. Poate doar cine nu are habar cum evolueaza perchezitiile si anchetele si interogatoriile.

    Sobolewski s-a dus la Mediafax sa recupereze documentele compromitatoare care vadesc legatura lui personala cu Adrian Sarbu, in vederea promovarii gagicii lui poloneze in show-biz, contra banilor BVB.

    De aia postacii lui Sobolewski de pe acest site apreciaza ca articolul asta este nepotrivit. 

    1. Chiar crezi ca este atat de prost incat sa faca aceeasi greseala de doua ori?

      Cred ca, de fapt, s-a dus sa faca lobby pentru fatuca aia de la mk...e mai tare decat gagica cealalta!

      e disperat dupa functii si bani. ii prosteste rau pe prosti.

      Da.

    S-au inteles sa nu povesteasca ce se intampla la sedinta CB, si totusi s-a gasit un folclorist care sa cante povestea catre presa. Intrebarea e daca sa il credem pe respectivul interpret, sau sa avem o reticenta, data fiind atitudinea anti-Sobolevski manifestata, deschis sau pe surse, pana acum. Decizii, decizii

    1. Asa este, prietene, in democratie: mai avem si pareri contra. Ca numai in comunism aveam un singur conducator pe care-l iubeam cu totii. Cat despre surse, eu personal le cred:))

      folclorul e mai putin important. interesante sunt raspunsurile BVB si timigul lor... Super strategie de comunicare!

      Flocorismul asta ne flocoreste flocorind in vint.

    Daca nu era ceva dubios raspundea pina acuma. Concluzia e clara: atentie la Sobol...anul intreg nu numai o noapte...vine si "raspunsurile" intr-o zi.

    Bravo ziarului Bursa !!! 

    Adina, chestia asta cu Folclorul devine obsedanta: Saptamana trecuta, o invitatie cu motive folclorice a fost transmisa in Piata pentru a invita oamenii la Inaungurarea Anului Bursier, unde printre altele va performa o Orchestra Folclorica Autentica, iar tinuta obligatorie va fi Black Tie sau Costum Popular Romanesc!!!!! Mie mi-e teama ca i-a informat cineva de la MSCI ca nu trecem clasa, ca toata nenorocirea celor 8 bariere a fost in zadar si ne pregatim sa cotim politica pe elemente traditionale, investitori interni, etc! :)))) Poate, cine stie, se gaseste vreun procuror destept sa analizeze si ordonantele cu dedicatie, traficul de influenta, etc., sub acoperirea celor ''8 bariere''???.....

    1. Vrem Adina in calendar

      Dezgolita? 

    Da prostimii circ si paine si nu se mai razvratesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb