Banca Transilvania (TLV) a raportat un profit net de 780 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 18,7% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce Grupul Financiar Banca Transilvania, a avut un câştig de 829 milioane lei, cu 18,85% peste cel de la 30 septembrie 2016, se arată în raportul trimestrial al instituţiei.
Grupul BT a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca deţine 54,9 miliarde lei. Creditele nete - incluzând leasing - reprezintă 54,3% din activele Grupului Financiar BT, potrivit comunicatului companiei.
Veniturile nete din dobânzi ale băncii au urcat cu 4,07%, în intervalul analizat, la 1,32 miliarde de lei.
Veniturile operaţionale au scăzut cu 9,18%, la 1,91 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au crescut cu 15,9%, la 957,59 milioane de lei.
Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform definiţiei europene, este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%, potrivit instituţiei.
Soldul creditelor totale a fost în creştere cu 10%, ajungând la 29,9 miliarde lei, la 30 septembrie, în timp ce depozitele clienţilor au cunoscut o creştere cu 7%, la 44,98 miliarde lei.
Reprezentanţii BT arată: "Banca Transilvania a acordat în aceeaşi perioadă 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor şi celor din zona Corporate, în valoare totală de peste 9 miliarde lei. În fiecare zi, în primele 9 luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate şi procesate peste 700 de credite".
Banca Transilvania a anunţat, săptămâna trecută, că este pe cale să finalizeze negocierile cu Grupul Eurobank pentru achiziţia Bancpost.
Şi Eurobank a transmis, vineri, că este aproape de finalizarea negocierilor cu Banca Transilvania privind vânzarea subsidiarelor sale din ţara noastră, a relatat Reuters, citată de Agerpres. Eurobank speră să semneze un acord până la sfârşitul acestei luni. Preţul de achiziţie este posibil să se cifreze la circa 230 - 250 milioane euro, a scris, recent, mirsanu.ro.
Dacă cele două părţi vor ajunge la un deal, atunci Banca Transilvania, prin preluarea Bancpost, ar atinge la o cotă de piaţă de 16%, conform surselor citate.
Totodată, BT a comunicat, marţea trecută, că vrea să achiziţioneze un pachet iniţial de peste 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul din Republica Moldova, urmând ca, împreună cu BERD, să ajungă la o deţinere majoritară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 09:52)
Bravo! BT nu dezamageste, doar pretul care ar trebui sa revina de unde a scazut, pana la urma, fara explicatie!
2. BT a devenit o tinta
(mesaj trimis de wlad în data de 14.11.2017, 10:38)
pretul actiuni BT a fost dus acolo' sa cumpere cine trebuie