ZIARUL BURSA

14 noiembrie 2017
Ediţia din 15.08.2024
"Şi România, şi Europa se confruntă cu o problemă structurală: forţa de muncă"

CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / MIHAELA TOADER, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE "Şi România, şi Europa se confruntă cu o problemă structurală: forţa de muncă"

A.V.Companii / 14 noiembrie 2017

"Sistemul educaţional nu pregăteşte tinerii suficient pentru o integrare optimă pe piaţa muncii"  

Atât ţara noastră, cât şi Europa se confruntă cu o problemă structurală, iar aceasta este forţa de muncă, susţine Mihaela Toader, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, care atrage atenţia că unii cetăţeni nu sunt dispuşi să muncească, dar nici la şcoală nu dobândesc competenţele necesare ca să intre pe piaţa muncii.

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul "Tel Drum"

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul "Tel Drum"

C.I.Anticorupţie / 14 noiembrie 2017

Actualizare 18:55 Luju.ro: Ponta, Şova, Teodorovici şi Grindeanu au oferit procurorilor informaţii despre legătura dintre Tel Drum şi Dragnea

Victor Ponta, Dan Şova, Eugen Teodorovici şi Sorin Grindeanu au oferit informaţii procurorilor DNA despre legătura dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi Tel Drum, informează luju.ro.

Actualizare 18:20 Lider local PSD: "Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor"

Actualizare 16:38 Europarlamentarul PNL Daniel Buda: "Recentele precizări ale OLAF în cazul lui Dragnea trebuie să determine demisia acestuia de la conducerea Camerei Deputaţilor"

Actualizare 14:45 USR i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea

Actualizare 14:25 Băsescu îl îndeamnă pe Dragnea să demisioneze din Parlament

Actualizare 13:40 Ponta: "Apariţia OLAF în dosarul Tel Drum reprezintă în mod clar începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea"

--------------

Ancheta care îl vizează pe preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) din România, Liviu Dragnea, este un "exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale", a transmis, ieri, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Nicholas Ilett, după ce DNA a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.

Bogdan Pandelică, şeful ANPC

IULIAN IANCU: "Avem o mare problemă la ANPC, care este pur şi simplu figurativă"

ANCUŢA STANCIUCompanii / 14 noiembrie 2017

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) nu poate să facă faţă în acest moment avalanşei de solicitări şi de plângeri în special din domeniul operatorilor de servicii, indiferent de natura lor - apă, gaze, energie electrică, telefonie mobilă etc. -, a declarat, săptămâna trecută, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă a activităţii ANRE, după ce a ascultat plângerile unor consumatori casnici cu privire la problemele pe care le au cu distribuitorii de energie electrică şi gaze naturale.

"Am scris la 250 de firme de arhitectură şi proiectare despre cota de 0,5% şi nu am avut nicio reacţie"

CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / OVIDIU ILIESCU, CASA SOCIALĂ A CONSTRUCTORILOR: "Am scris la 250 de firme de arhitectură şi proiectare despre cota de 0,5% şi nu am avut nicio reacţie"

EMILIA OLESCUCompanii / 14 noiembrie 2017

O parte din beneficiarii privaţi de investiţii în construcţii nu-şi achită cota de 0,5% către Casa Socială a Constructorilor (CSC), prevăzută de lege, a spus Ovidiu Iliescu, directorul general al CSC, subliniind că sunt foarte importante atât continuitatea şi stabilitatea pe piaţa forţei de muncă, dar şi calitatea lucrărilor din construcţii.

"Este nevoie de sancţiuni pentru neplata cotei de 0,5% către CSC"

CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / CLAUDIU DAMIAN, BULBOACĂ & ASOCIAŢII: "Este nevoie de sancţiuni pentru neplata cotei de 0,5% către CSC"

E.O.Companii / 14 noiembrie 2017

Criza forţei de muncă din domeniul construcţiilor, care conduce la inexactitatea datelor de realizare a proiectelor în derulare, indirect îi afectează şi pe avocaţi, care rămân fără proiecte cărora să le oferim suportul, a spus Claudiu Damian senior associate în cadrul Casei de Avocatură "Bulboacă & Asociaţii".

"Anul viitor va fi la fel de dificil ca în 2017 şi 2016"

CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / CRISTIAN ERBAŞU, FPSC: "Anul viitor va fi la fel de dificil ca în 2017 şi 2016"

RAMONA RADUCompanii / 14 noiembrie 2017

Criza forţei de muncă din sectorul construcţiilor afectează proiectele din domeniu şi previzionează un an 2018 la fel de dificil precum 2016 şi 2017, aceasta reprezentând o provocare pentru întreg domeniul, a declarat Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie al CSC şi preşedintele Grupului Erbaşu.

"Sectorul construcţiilor are nevoie de o legislaţie clară, care trebuie să fie respectată la virgulă"

CRIZA FORŢEI DE MUNCĂ ÎN CONSTRUCŢII - PROVOCĂRI ŞI SOLUŢII / ALIN ŞERBĂNESCU, CNAIR: "Sectorul construcţiilor are nevoie de o legislaţie clară, care trebuie să fie respectată la virgulă"

RAMONA RADUCompanii / 14 noiembrie 2017

Lipsa forţei de muncă cu care se confruntă sectorul construcţiilor din ţara noastră este una dintre problemele care afectează destul de grav proiectele din domeniu şi derularea acestora, a spus Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Demersul directorului interimar al Poştei are un singur scop - prelungirea interimatului"

FOSTUL ŞEF AL POŞTEI ROMÂNE, ANDREI STĂNESCU:  "Demersul directorului interimar al Poştei are un singur scop - prelungirea interimatului"

Companii / 14 noiembrie 2017

Andrei Stănescu, fost director general al CN Poşta Română şi fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Poşta Română Broker Asigurări, spune că demersul directorului general interimar al Poştei are un singur scop, şi anume "prelungirea interimatului la etern", prin înlăturarea oricăror posibili candidaţi la funcţia de director general.

OPEC: "Reducerea producţiei, singura opţiune viabilă pentru stabilizarea pieţei"

OPEC: "Reducerea producţiei, singura opţiune viabilă pentru stabilizarea pieţei"

Internaţional / 14 noiembrie 2017

Piaţa ţiţeiului se reechilibrează într-un ritm rapid şi reducerea producţiei reprezintă "singura opţiune viabilă" pentru redobândirea stabilităţii pieţei, a afirmat, ieri, secretarul general al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Mohammad Barkindo, la o conferinţă pe teme energetice organizată la Abu Dhabi, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Laboratorul profesorului Seligman

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 14 noiembrie 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Incompetenţă şi haos ca pe vremea actualei "guvernări" nu a existat niciodată în istoria României. Nici măcar în Primul Război Mondial, când frontul s-a prăbuşit.

Confruntare cu cea mai valoroasă echipă care a ratat calificarea la CM

FOTBAL ŞI BANI Confruntare cu cea mai valoroasă echipă care a ratat calificarea la CM

D.N.Sport / 14 noiembrie 2017

Echipa naţională va încheia, astăzi, anul fotbalistic în compania "bronzului" de la ultimul Campionat Mondial. Olanda, un "uriaş cu picioare de lut", se află în plin proces de reconstrucţie şi predare a ştafetei, una dintre cele mai galonate, dar şi ghinioniste, echipe ale lumii este în cel mai prost moment al său din ultimii 30 de ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

USR propune reducerea pragului la toate tipurile de alegeri

Politică / 14 noiembrie 2017

USR a depus în Parlament un set de propuneri ce vizează modificarea legislaţiei electorale, printre măsurile promovate fiind reducerea pragului electoral pentru toate tipurile de alegeri, precum şi reducerea numărului necesar de semnături pentru...

PIAŢA VALUTARĂ Euro, la maximul istoric faţă de leu

ANDREI STANBănci-Asigurări / 14 noiembrie 2017

Euro s-a apreciat, ieri, faţă de moneda naţională, cu 1,05 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6495 lei/euro, moneda europeană atingând astfel maximul istoric faţă de leu. Cotaţia record precedentă a fost...

MACRO NEWSLETTER 14 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 14 Noiembrie 2017

Internaţional / 14 noiembrie 2017

Preţurile de consum din Danemarca şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 1,5%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%.

Studiu: Emisiile de CO2, în creştere pe plan mondial

A.G.Companii / 14 noiembrie 2017

Emisiile de gaze cu efect de seră provenite din energiile fosile au înregistrat o creştere pe plan mondial în 2017, după trei ani de stagnare, potrivit unui studiu publicat, ieri, în marja celei de-a 23-a conferinţe pentru climă care este...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo