Actualizare 18:55 Luju.ro: Ponta, Şova, Teodorovici şi Grindeanu au oferit procurorilor informaţii despre legătura dintre Tel Drum şi Dragnea
Victor Ponta, Dan Şova, Eugen Teodorovici şi Sorin Grindeanu au oferit informaţii procurorilor DNA despre legătura dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi Tel Drum, informează luju.ro.
Potrivit sursei citate, cei patru politicieni menţionaţi, împreună cu Niţulescu Teodor, fostul prefect de Teleorman, au spus la DNA ce ştiu despre Liviu Dragnea şi legătură cu Tel Drum.
Luju.ro subliniază că aceste informaţii rezultă dintr-o Ordonanţă emisă de procuroarea DNA Carmen Lancranjan în dosarul nr. 986/P/2014, care consemnează că Victor Ponta, Dan Şova, Eugen Teodorovici, Sorin Grindeanu şi Niţulescu Teodor, fostul prefect de Teleorman, au fost audiaţi în calitate de martori pentru a da informaţii despre afacerile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.
(G.F.)
----------
Actualizare 18:20 Lider local PSD: "Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor"
Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Fănuţ Costea, a afirmat la un post local de televiziune că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor.
Fănuţ Costea a declarat următoarele la postul local de televiziune Columna TV: "Liviu Dragnea ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor! În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, problema ar trebui tranşată la Congresul partidului, de anul viitor, în forul statutar".
(G.F.)
----------
Actualizare 16:38 Europarlamentarul PNL Daniel Buda: "Recentele precizări ale OLAF în cazul lui Dragnea trebuie să determine demisia acestuia de la conducerea Camerei Deputaţilor"
Demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu mai reprezintă o opţiune, ci o necesitate pentru a salva credibilitatea ţării noastre pe plan extern, consideră europarlamentarul PNL Daniel Buda.
"Împrejurarea că reacţia directorului OLAF, Nicholas Ilett, dar şi reacţia Comisiei Europene referitoare la acest subiect, pun România în dificultate, periclitând posibilitatea acesteia de a negocia pe diverse paliere la nivelul instituţiilor europene, cu consecinţe incomensurabile asupra vieţii tuturor românilor", arată europarlamentarul, într-un comunicat trimis Redacţiei.
Daniel Buda mai afirmă: "Respectând principiul prezumţiei de nevinovăţie, nu putem să nu observăm că în acest moment nu mai vorbim de Liviu Dragnea sau de PSD ci vorbim de România şi de credibilitatea instituţiei Parlamentului României de a legifera în toate domeniile vieţii politice, economice şi sociale. Ţara noastră oricum se află la coada Europei în privinţa absorbţiei fondurilor europene iar recentul scandal cu siguranţă va genera rezerve serioase pentru alocarea de fonduri europene către România în exerciţiul financiar viitor.
Rămânerea în funcţie a lui Liviu Dragnea cu siguranţă va impune continuarea MCV-ului, ceea ce înseamnă că România îşi poate lua ADIO de la intrarea în spaţiul Schengen. Iar românii nu merită acest lucru!".
(S.A.)
-------------
Actualizare 14:45 USR i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea
Uniunea Salvaţi România (USR) i-a cerut ieri demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce DNA a deschis al treilea dosar penal liderului PSD, potrivit unui comunicat de presă.
Dan Barna, preşedintele USR, a declarat: "Îi cerem lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiţia. Nu este posibil ca Guvernul şi Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a domnului Liviu Dragnea şi a persoanelor cu probleme penale".
Conform sursei, reprezentanţii USR consideră că ţara noastră "nu mai poate fi condusă de infractori" şi acesta este principalul motiv pentru care USR a lansat săptămâna trecută o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei "în sensul interzicerii penalilor în funcţii publice".
Dan Barna a adăugat: "Cât timp avem persoane cu probleme penale în funcţii publice vom avea acest coşmar pe care îl trăiesc cetăţenii României ca principalele iniţiativele ale Guvernului şi Parlamentului să fie îndreptate pentru rezolvarea acestor probleme penale. O clasă politică fără persoane cu probleme penale şi o legislaţie electorală adaptată anului 2017 sunt paşii necesari pentru a putea vorbi de o democraţie în România".
Potrivit sursei citate, USR este de părere că nu se poate schimba actuala clasă politică dacă se menţin regulile electorale din prezent, de aceea partidul a depus în Parlament un set de proiecte de legi ce vizează modernizarea legislaţiei electorale.
" Proiectele scad pragul electoral şi a numărul necesar de semnături pentru înscrierea în alegeri astfel încât să încurajeze implicarea în politică a cetăţenilor şi să asigure o mai mare reprezentare a diversităţii de voci din societatea românească", au mai precizat reprezentanţii USR.
(A.C.)
-----
Actualizare 14:25 Băsescu îl îndeamnă pe Dragnea să demisioneze din Parlament
Liderul Parditului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, îl îndeamnă pe preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, să urmeze exemplul său din 1996, când a demisionat din Parlament pentru că era cercetat în dosarul "Flota".
Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook: "Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie. Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor?", conform News.ro.
Traian Băsescu a declarat în anul 1966, în plen: "În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară. În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia. În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit. În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României. În calitate de părinte, am obligaţia să asigur copiilor mei dreptul de a fi, în continuare, mândri de tatăl lor. În calitate de marinar al flotei maritime române, am obligaţia să demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale ţării, alături de care adesea am înfruntat natura, că am rămas acelaşi comandant aspru, dar drept, care a ştiut şi ştie ce este demnitatea şi onoarea".
El a mai afirmat că, din aceste motive, dar şi pentru a proba că niciodată nu a făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor sale din timpul guvernării, demisionează din Parlament.
Traian Băsescu a demisionat din Camera Deputaţilor în 9 aprilie 1996, dar a fost ales din nou parlamentar la alegerile din noiembrie acelaşi an, conform sursei citate.
(C.A)
----------
Actualizare 13:40 Ponta: "Apariţia OLAF în dosarul Tel Drum reprezintă în mod clar începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea"
Fostul premier Victor Ponta a menţionat, astăzi, că apariţia OLAF în dosarul Tel Drum reprezintă în mod clar începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea.
Ponta a scris, într-un lung mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta spune că implicarea OLAF în dosarul Tel Drum este esenţială şi schimbă total datele problemei, susţinând că dacă Dragnea se lupta doar "cu fosta lui prietenă Codruţa Kovesi" bătălia era mai simplă, însă "OLAF este o instituţie mult deasupra bătăliilor dâmboviţene şi niciun om normal la cap nu poate susţine în mod serios că se implică în politica internă a vreunei ţări europene".
Ponta a adăugat: "La fel ca în cazul lui Pablo Escobar, care controla şi era protejat de politicieni, poliţişti şi magistraţi, jurnalişti şi oameni din toate instituţiile naţionale, şi la Tel Drum totul era protejat - acum însă Dragnea se luptă cu o instituţie OLAF pe care nici nu o controlează, nici nu o poate şantaja sau infiltra / din acest motiv reacţia sa miorlăită şi confuză de ieri: Don Livio e mort de frică şi nu ştie ce să facă acum/ protecţia de care s-a bucurat "Cartelul de la Teldrum" timp de aproape 15 ani din partea instituţiilor statului român ar trebui să ridice însă mari semne de întrebare celor care susţin din convingere lupta anticorupţie, nu e aşa?".
De asemenea, fostul lider al PSD mai precizează că un om politic european acuzat de OLAF de fraudă este complet mort din punct de vedere politic şi că Liviu Dragnea va rămâne din această zi doar cu vizitele "costisitoare" făcute în Israel, iar "pozele pe bani grei de prin restaurantele din Washington vor fi şi mai rare şi mai scumpe, până vor dispărea de tot".
El se referă şi la prezenţa unor lideri PSD la sediul DNA pe durata audierii lui Dragnea, spunând că erau puţini pesedişti adevăraţi, fiind, de fapt, "chiar oamenii Cartelului, în frunte cu vicele Paul Stănescu": "Dacă procuroarea i-ar fi poftit înăuntru pe cei de afară şi îi întreba câte contracte cu Tel Drum au semnat în ultimii 10 ani, trebuia să îi reţină pe loc".
Astfel, Victor Ponta mai susţine că milioanele de euro pe care OLAF spune că Dragnea şi Tel Drum le-au deturnat au ajuns la el şi la acoliţii săi, nu la votanţii PSD.
Victor Ponta a subliniat: "La fel şi Lacul Belina, care nu a ajuns la locuitorii judeţului Teleorman, ci la Dragnea / la fel ca funcţiile din Guvern sau din Curtea de Conturi, unde nu pesediştii, ci oamenii "Cartelului" au fost promovaţi ca să îl apere pe Dragnea de probleme. Cea mai mare ticăloşie a oamenilor "Cartelului de la Tel Drum" este să pună semnul egal între Dragnea şi PSD. Eu sunt revoltat de această minciuna şi voi lupta cu toate puterile contra sa. Cei care luptă zi de zi la televizor contra "Sistemului" ştiu bine că Dragnea este veriga slabă a acestei lupte şi principala piedică in adoptarea unor legi care sa opreasca abuzurile şi persecuţiile politice. Timp de un an Dragnea a avut toata puterea şi nu a făcut decât să îşi negocieze cu Sistemul propria lui protecţie şi propriile dosare (...) Cât timp Dragnea va fi presedinte al Camerei Deputaţilor, "Legile Justiţiei" nu vor putea fi adoptate, iar adversarii au cel mai simplu şi clar argument: "Dragnea schimbă legile nu ca să îndrepte lucrurile, ci ca să scape el si Tel Drum!".
Potrivit sursei citate, el are şi un mesaj pentru colegii săi din PSD şi ALDE: "Cât timp Dragnea este şeful Camerei Deputaţilor, «Sistemul» cu care voi spuneţi că vă luptaţi va rămâne la fel de puternic şi chiar întărit - poate tocmai din acest motiv trebuie să rămână Dragnea acolo? Poate cel mai bun contracandidat al PSD pentru Iohanis în 2019 este tocmai Dragnea? Poate dezastrul economic şi bugetar pe care Dragnea îl impune Guvernului are ca scop tocmai ca PSD sa fie bătut drastic în urmatoarele alegeri? Să vă răspundeţi în gând la aceste întrebări şi după aceasta să ne vedem cu bine la vot în Parlament".
(A.C.)
------
Ancheta care îl vizează pe preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) din România, Liviu Dragnea, este un "exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale", a transmis, ieri, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Nicholas Ilett, după ce DNA a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.
Un comunicat de presă al OLAF precizează: "DNA a explicat că acest caz a venit ca rezultat a două investigaţii desfăşurate de OLAF asupra unor proiecte finanţate de Fondul European pentru Dezvoltare Regională pentru construcţia de drumuri în România, care au fost încheiate în mai şi septembrie 2016".
OLAF precizează că a descoperit dovezi care arată o înţelegere secretă între beneficiarii fondurilor, oficiali publici şi contractor, inclusiv documente falsificate în timpul procedurii de achiziţie.
"Unele dintre aceste documente au fost de asemenea folosite pentru a susţine solicitarea pe care beneficiarul a înaintat-o Autorităţii de Management, rezultând în plata a 21 de milioane euro din fonduri ale UE", a subliniat OLAF, adăugând: "Investigaţiile OLAF s-au încheiat cu o recomandare financiară către Directoratul General pentru Politică Regională şi Urbană de a recupera toate cele 21 de milioane de euro, şi cu recomandări judiciare către Direcţia Naţională Anticorupţie din România de a iniţia acţiuni judiciare în acest dosar".
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri, referindu-se la dosarul de la DNA, că respinge categoric toate acuzaţiile: "Astăzi (n.r. ieri) am fost la DNA să îmi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru foarte mult în detalii, pentru că m-am uitat şi eu cu foarte mare atenţie pe comunicat şi am ascultat cu atenţie şi ceea ce mi s-a spus la DNA. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric toate acuzaţiile. Ceea ce spun de ani de zile - şi anume că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială, menţin. În rest, o să vedem în perioada următoare pe ce se bazează aceste afirmaţii trecute în acea ordonanţă din partea DNA. O parte din cele relatate astăzi au fost cercetate o dată şi - doi - nu cred, dar poate nu ştiu exact, dacă în 2001 a verificat sau a cercetat OLAF-ul - că am înţeles că eu cu mine am făcut un grup infracţional prin 2001".
El a susţinut că nu se consideră vinovat, pentru că nu a constituit niciodată vreun grup infracţional.
"Categoric nu (n.r.-nu este vinovat). Nu am constituit niciodată niciun grup infracţional. Niciodată. De aia eu sunt foarte curios să văd ce grup infracţional am constituit eu în 2001. Orice numire politică se face la orice partid printr-o anumită procedură. Nu am favorizat eu pe nimeni altcineva", a arătat liderul PSD.
Potrivit acestuia, cele două proiecte au mai fost verificate o dată. "S-a pus o corecţie financiară. Consiliul Judeţean Teleorman a acţionat în instanţă şi instanţa i-a dat dreptate şi a anulat corecţia financiară. Poate e un detaliu neimportant că e o hotărâre judecătorească, dar contează", a adăugat liderul social-democraţilor.
În ceea ce priveşte acuzaţia de licitaţii trucate, Dragnea a afirmat că "o să se tot vorbească despre asta". "Eu nu am fost în nicio comisie de licitaţie. (...) Funcţionează ca la un minister. În comisia de licitaţie sunt mulţi oameni, dar o să avem timp să vorbim despre asta, pentru că vreau să văd şi eu probe sau dovezi sau argumente pentru a susţine asemenea afirmaţii. (...) S-a vorbit despre multe lucruri neadevărate în acest comunicat. De ce le-au pus acolo?", a arătat Liviu Dragnea.
Preşedintele PSD consideră că nu are de ce să-şi dea demisia, aşa cum a cerut, ieri, consilierul onorific al premierului, Gheorghe Piperea, potrivit Agerpres.
"Nu m-am gândit la asta (n.r. demisia), în schimb am avut şi primesc în continuare foarte multe mesaje de a nu ceda, ceea ce e important. Nu analizez eu ce spune unul sau altul, pe mine mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă şi mă interesează ce se discută în partid", a spus liderul PSD.
El a precizat că nu doreşte să se desfăşoare mitinguri de susţinere pentru persoana sa, în schimb ar fi de acord dacă ar exista manifestaţii pentru programul de guvernare.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a anunţat DNA.
Potrivit DNA, grupul infracţional organizat a fost constituit iniţial de către Liviu Dragnea, Marian Fişcuci (persoană care a devenit scriptic acţionar majoritar al Tel Drum SA şi care a acţionat şi ca un interpus al lui Dragnea în administrarea societăţii comerciale), Mugur Băţăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul CJ Teleorman (care au participat iniţial la privatizarea Tel Drum SA iar ulterior s-au ocupat de proiectele finanţate din fonduri publice şi asigurarea cadrului necesar câştigării acestor proiecte de către Tel Drum) şi Neda Florea (la momentul iniţial persoană cu funcţie de conducere în Tel Drum, ulterior acţionar al societăţii, director şi în prezent director adjunct; s-a ocupat de administrarea societăţii şi a asigurat participarea societăţii în comiterea infracţiunilor în scopul săvârşirii cărora a fost constituit grupul).
• Dragnea: "Tăriceanu mi-a cerut să rămân în continuare pe poziţie"
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a avut, ieri, o discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care i-a cerut "să rămână în continuare pe poziţie".
Întrebat dacă este afectată în vreun fel funcţionarea coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns: "Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, m-a sunat când am ajuns la Cameră şi mi-a cerut să rămân în continuare pe poziţie şi să continuăm coaliţia. Eu cred că nu este afectată (n.r. - coaliţia). Sunt afectat eu. Dar încerc să mă obişnuiesc, este un risc pe care mi l-am asumat în 2015 când am acceptat să candidez pentru preşedinţia PSD. Este un risc pe care sunt dispus să-l duc până la capăt. Dar am avut astăzi foarte multe mesaje, enorm de multe mesaje şi de la colegii din ţară, preşedinţi de organizaţii, parlamentari, în care toţi mi-au zis: «Mergem înainte şi să nu ezităm, să nu cedăm, pentru a pune în practică în continuare programul de guvernare»".
Potrivit acestuia, "miza" dosarului său este una politică. "Eu vreau să văd dosarul, vreau să văd ce s-a scris acolo şi dacă eu sunt incriminat acolo şi pe ce se bazează aceste incriminări. Pentru mine asta este foarte important. Ştiu că avem telejustiţie şi este foarte efectivă şi oamenii sunt condamnaţi înainte măcar de a ajunge în faţa procurorului. Dar eu zic să avem răbdare să discutăm pe probe. S-ar putea să ajung şi în instanţă. Şi s-ar putea ca acolo să se ceară probe. Sper", a spus Dragnea.
Întrebat în legătură cu o serie de afirmaţii făcute în spaţiul public de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, conform cărora vor exista mai multe dosare la PSD, Dragnea a spus: "Din păcate am auzit şi eu zvonul ăsta şi, cu toată seriozitatea pentru mine şi pentru mulţi colegi de-ai mei, aproape pentru toţi, nu mai este un secret, este un atac violent, miza fiind preluarea PSD-ului. Sper să se oprească".
Pe de altă parte, el a negat informaţia conform căreia cei mai mari datornici la asigurările sociale sunt companiile de stat: "E o informaţie neadevărată. Eu mă abţin să nu mă refer la o societate care are foarte mari datorii şi de 7 ani de zile stă sub o umbrelă. Eu ştiu de la Ministerul de Finanţe că este aproape egală suma datorată de companiile de stat cu suma datorată de mediul privat. Dar asta nu înseamnă că dacă sunt datorii la companiile de stat asta e de bine, trebuie ascuns". Liderul PSD susţine că şi într-un caz şi în altul datoriile trebuie plătite.
• Avocatul Gheorghe Piperea a demisionat din funcţia de consilier onorific al premierului
Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, aseară, că a decis să îşi înainteze demisia din funcţia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, precizând că nu vrea să acapareze atenţia publică şi să devieze programul administraţiei.
Avocatul a menţionat că pemierul Mihai Tudose a fost de acord cu decizia sa.
Gheorghe Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook: "Am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord. Motivul este că nu vreau să acaparez atenţia publică şi să deviez, chiar şi pentru câteva ore, programul administraţiei".
Avocatul consideră că mai importante şi urgente sunt Codul Fiscal şi dezbaterea privind legile Justiţiei, "plus condiţiile economice setate în laboratoarele financiar-bancare, condiţii care se anunţă a fi aspre în 2018".
Gheorghe Piperea a adăugat: "Precizez că nu premierul şi nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Iniţiativa mi-a aparţinut. Cine şi-a imaginat că sunt manipulabil, s-a înşelat. Rămân acelaşi".
Anunţul lui Gheorghe Piperea a venit după ce, într-o postare anterioară, s-a întrebat de ce liderul social-democrat Liviu Dragnea, urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie, nu demisionează ca să-şi poată dovedi nevinovăţia. Domnia sa scrisese, în timpul zilei de ieri: "Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp. (...) Chiar avem şi altceva de făcut decât să urmărim epopeea judiciară interminabilă a domnului Dragnea".
Avocatul deţinea funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă din 20 iulie. Activitatea lui Gheorghe Piperea a fost neremunerată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 00:28)
Cum se explica faptul ca DNA nu a trebuit sa ceara aprobarea Parlamentului, pentru a incepe urmarirea penala a lui Dragnea? Explicatia are vreo legatura cu faptul ca OLAF este implicata in ancheta? Multumesc pentru raspuns sau opinii!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 07:02)
Aprobarea Parlamentului pentru a permite investigarea unor acuzatii de coruptle este o anomalie .Ca s-a implicat OLAF-ul este cu atit mai grava acuzatia de coruptie ,venind de la o institutie care nu are legatura cu luptele politice de pe malul Dambovitei
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anomim în data de 14.11.2017, 08:32)
Kessler a fost implicat intr-un urias scandal, Comisia Europeana ridicandu-i imunitatea din cauza ca OLAF, sub conducerea sa, a folosit interceptari ilegale intr-o ancheta. Mai exact, OLAF a deschis dosare pentru sute de firme, cauze pe care apoi le-a inchis, cu scopul ca acestea sa nu mai poata accesa fonduri europene. Ce sa vedeti, peste 70% dintre acele societati erau din Romania si Bulgaria. Tot atunci, au fost interceptate ilegal sute de persoane care aveau legatura cu respectivele firme. Iar in operatiune, asa cum presa internationala a scris, ar fi fost implicat si actualul sef al OLAF Nicholas Ilett.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 18:15)
M-a scuzati , dar nu am auzit de sute de firme din Romania cu dosare deschise de OLAF . Cred ca daca o firma procedeaza corect in legatura cu accesarea fondurilor europene nu este impidicata prin deschiderea de dosare .Daca totusi au fost multe dosare -e de vazut daca nu avem si noi o problema. Oricum acest mod de a-l apara pe d. Dragnea nu e corect
1.4. Daca n-ai auzit tu, nu exista (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 20:01)
Biroul European de Lupta Antifrauda (OLAF) are deschise sute de cazuri in fiecare an, dar nu precizeaza cate se refera la coruptie in UE. Curtea de Conturi este ingrijorata de "rata de eroare" din conturile UE, care s-au situat la 4,8% din totalul cheltuielilor din 2012. Cu toate acestea, instanta de judecata este prima care a remarcat ca neregulile nu reprezinta fraude, ci fonduri alocate in mod necorespunzator, probabil din cauza greselilor sau a incompetentelor.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 04:23)
Bine ar fi ca Dragnea si ai lui ciraci sa dispara de pe scena politica...
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 05:42)
Bine ar fi ca tov Dragnea & company sa infunde puscariile,astfel incat sa nu mai vada soarele vreodata.Dar romanii vor sta linistiti si de aceasta data,parandu-li-se absolut normal tot ce se intampla de 28 de ani pe scena politica.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 09:26)
Dar pe scena securistă ce li se întâmplă românilor de 28 de ani?
Au românii vreun cuvânt de spus pe subiectul mafiei securiste?
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 18:00)
Te referi la Grupul Infractional Organizar care a furat Insula Belina?? Corect! PSD+ALDE interzise si toti la PUSCARIE.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 20:04)
Propaganda securistă a reușit performanța să se laude la TV cum își primea banii la pungă.
Și din Securitate au apărut sifoane prin diferite comisii.
Sigur, în afară de ceea ce spun slugile securiste nu s-a mai întâmplat nimic, niciodată.
Desigur! :)
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 20:09)
N-am inteles nimic. Plesoianu e securust sau cine? Iluescu e securist dovedit, daddy e penal de clasa GIO, Tariceanu e senil. Da care e treaba cu securismele? Sunt Badea si Gadia securisti???
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 21:48)
Întreabă-l pe Coldea de ce a pompat banii Securității pe numele lui Ghiță.
Pentru niște puzulici, Coldea a ajuns clandestin. :)
Pleșoianu e nașpa, vă complică situația.
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 22:46)
Esti nebun. Cauta-te la un felcer.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 05:53)
Acest ins Liviu Dragnea are un tupeu de neimaginat si un cinism de neegalat. Foloseste partdul social - democrat printr-o manipulare asa cum a manipulat la alegerile pentru care a fost trimis dupa gratii dar din pacate pentru poporul roman judecatorii au dat solutia de a face puscarie in parlamentul Romaniei.si pentru aceasta isprava partidul sau sa-l propuna in fruntea parlamentului in Camera deputatilor.Fratilor , in ce tara traim !!!! Treziti-va.
4. fără titlu
(mesaj trimis de Oracolul de pe Dimbovita în data de 14.11.2017, 06:13)
Dialog intre un puscarias si un altul in deven ire
PuscariasulȘ Ce zici prietene cedez?
Raspunsul celui in devenire puscarias:
Ce esti nebun? Eu ce fac fara tine?
Afirmatie puscarias care simte ca se apropie latul. Mi-a cerut sa ramin in continuare pe pozitie.
Puscariasul care lucreaza in parlament urzeste in continuare pentru binele amaritilor pe care-i manipuleaza ca pe niste oi.:
O tin tot asa pina cind vii si tu alaturi de mine.; nu linga mine in parlament si in puscarie pe bune.
A ajuns politicianul hot sa se ia la trinta cu cei care fac justitie in Romania datorita imunitatii parlamentare care este folosita pentru a scapa de bratul legii. Ei se judeca intre ei in parlament si dau verdict nevinovat. Asta este justitie paralela in parlament!!!!!!!!!!!!. Opozitia ce face?
Tace ca sunt in aceeasi situatie, nu sunt mai breji.
Noua generatie : treziti-va..
4.1. Semnează în p… mea denunțul! (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de Cruda realitate în data de 14.11.2017, 09:00)
Am citat din incoruptibilul procuror Negulescu, zis și portocală, în contextul amicalului de azi.
Lancranjan lucreaz la un NUP, iar anturajul ei ne lămurește de ce a redeschis dosarul.
Tot Negulescu descrie cel mai bine ce se află în sufletul și în mintea unui procuror pur sânge, crescut pe tăpșanul anticorupției totale:
Cred că i-o dăm la m… Justificat și legal i-o dăm la m…e
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 18:13)
Portocala asta e ruda cu Mazare?
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 20:02)
Negulescu e protejatul lui Kovesi.
4.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 20:07)
Si cine e Portocala? Ca eu de el intrebam. E vreo ruda a primarului Mazare?
4.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 21:45)
Este evident ce întrebi, dar știe toată lumea.
Infractorii, în general, sunt cunoscuți și după pseudonim.
4.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 22:47)
La Mazare te referi?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2017, 12:12)
romania the castaway of europe...
6. Dragnea la PUSCARIE
(mesaj trimis de Jude în data de 14.11.2017, 22:10)
Infractorul DRAGNEA trebuie sa dispara urgent din viata publica, INFRACTORII la PUSCARIE!