LA PROPUNEREA ELLIOT Acţionarii FP decid, în ianuarie, prelungirea mandatului pentru listarea la Londra

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 12 decembrie 2014

Acţionarii Fondului Proprietatea vor decide, în Adunarea Generală din 21 ianuarie 2015, asupra prelungirii mandatului pentru listarea FP la Londra, până în iulie 2015, potrivit convocatorului completat la propunerea fondului american Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului.

Autorizarea Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului, pentru derularea operaţiunilor de intrare pe piaţa londoneză ar urma să fie valabilă până la 10 iulie, în cazul aprobării de către acţionari.

Administratorul Fondului ar urma să primească mandat pentru listare "prin intermediul unor deţineri directe sau indirecte, cum ar fi certificate de depozit (depository receipts), titluri de interes (depositary interests) sau alte forme de proprietate indirectă".

Pe ordinea de zi a AGA se regăseşte şi un punct pentru o nouă reducere a capitalului social subscris al Fondului, de la 0,95 lei/acţiune la 0,9 lei/acţiune, prin restituirea acestei sume către acţionari.

Mandatul actual al administratorului Fondului Proprietatea pentru listarea secundară a fost aprobat în luna aprilie. Pregătirea listării la Londra are loc de mai mult timp, iar managerul Fondului, Greg Konieczny, afirma în aprilie că intrarea Fondului Proprietatea pe piaţa britanică va avea loc în septembrie sau octombrie. Listarea a fost amânată ulterior, întrucât Fondul Proprietatea nu a primit aprobarea din partea ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a decis, la sfârşitul lunii noiembrie, să nu aprobe proiectul de regulament care ar fi permis listarea unui emitent tranzacţionat la bursă în România pe o piaţă dintr-un alt stat membru UE prin intermediul titlurilor de interes, mecanism pe care Fondul intenţiona să-l folosească pentru listarea la Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb