LA ŞASE ANI DISTANŢĂ, Poliţia întreabă SIF-urile despre tranzacţia cu Erste prin care şi-au vândut pachetele la BCR

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2017

Poliţia întreabă SIF-urile despre tranzacţia cu Erste prin care şi-au vândut pachetele la BCR

Amuzant este că a fost chestionată şi SIF Oltenia, singura care nu a făcut tranzacţia

SIF-urile au primit, de curând, solicitări din partea organelor de poliţie să prezinte informaţii şi documente referitoare la tranzacţia cu Erste Bank, din 2011, prin care şi-au vândut participaţiile la Banca Comercială Română (BCR), potrivit mai multor surse din piaţă.

Amuzant este că a fost chestionată şi SIF Oltenia, singura care nu a făcut tranzacţia, având încă în portofoliu un pachet de 6,3% din BCR.

Reprezentanţii BCR ne-au spus că banca nu a primit o asemenea solicitare.

SIF Banat Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Muntenia şi-au vândut acţiunile BCR în 2011, când Erste le-a oferit câte 126 milioane de lei cash şi 1% din acţiunile Erste pentru pachetele de 6% din titlurile BCR deţinute de fiecare.

Se pare că Poliţia derulează, acum, o cercetare in rem, la şase ani de la tranzacţii.

Recent, SIF5 Oltenia a dat în judecată Banca Comercială Română, deschizând două dosare, în condiţiile în care nu a fost de acord cu decizia acţionarilor de fuziune a băncii cu societăţile imobiliare din grup - BCR Real Estate Management SRL şi Bucharest Financial Plazza SRL.

Legea 31/1990 a societăţilor comerciale dă dreptul acţionarilor care nu au votat în favoarea unei hotărâri pentru fuziunea sau divizarea societăţii să se retragă din societate şi să solicite cumpărarea acţiunilor lor de către societate, în acest caz, evaluarea urmând să fie făcută de un evaluator independent.

Acest drept poate reprezenta, însă, o capcană pentru SIF Oltenia, întrucât procedura de retragere stabilită de acţionari presupune ca minoritarii care doresc exit-ul să îşi depună cererile, în orb, înainte să cunoască preţul, care urmează să fie stabilit de evaluator.

În strategia pe 2016, SIF Oltenia a anunţat că îşi menţine disponibilitatea să poarte negocieri cu investitorii interesaţi, vizând obţinerea unui preţ de vânzare atractiv, pentru pachetul din BCR.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nea Terchil o sa musamalizeze situatiunea. Ce trebuie cumparat se cumpara ca piratu' suvita odata.

    Numai BCR? De ce nu se verifica si tranzactiile cu actiuni BRD? Cum sau vandut si mai ales cine a cumparat...

    amuzant...

    1. E foarte nostima situatiunea.

      e o asociere potrivita. Ieri baiatul de RISC, fost bineinteles, spunea CE baiat Buna e domnul Sergio Corleone, cunoscut sub numele de Manea in Draculas Land. Dupa CE a reusit Sa investeasca cele 5 miliarde euroni in Tara mioritica aflam ca domnul Manea a facut o treaba super, dupa domnul Spurny. De unde stie acest lucru se poate afla din docomentul purtand semnatura batranului Gernot unde apare BCR Chisinau S.A. , Moldawien. Despre faptul ca Domnul Manea este de fapt sef in Moldova si ca prin fuziunilii din 4 noiembrie 2014 au fost spulberbati cei 5 miliarde nu von gasi nicio lucrare a celebrilor cronicari, ba dimpotriva calugarkii de la Reuters citeaza Primul Group mention and ca nu a exist at nicio diferenta financiara prin acest MERGING, deoarece in brutalitatea noastra s-AR FI inteles ca vine de la MERGE:-)

    politia sa verifice de ce bcr nu afost listata la bursa.contractul de privatizare bcr prevedea ca listarea se poate realiza daca o cere erste ca actionar majoritar sau cele 5 sifuri.erste nu dorea listarea dar sif5 a convocat aga si apus pe ordinea de zi o singura variant si anume vinzarea uitind sa puna si varianta listari.actionari au inghitit aceasta manipulare si celelalte sif au pierdut ocazia de a solicita listarea.culmea e ca sif5 a blocat listarea a luat acordul actionarilor ptr.vinzare dar nici asta nu a facut.o fi correct?

    1. atunci cand BCR SA , Rumänien a devenit BCR Chisinau SA, Moldawien. Era singura solutie pentru ca in 2014 EGB sa poata arata pierderi de 5, 8 miliarde EUR, despre care evident nu ai stiut mimic, deoarece nu ai citit Raportul Financiar EGB 2014...

      eu spun ceva iar tu imi spui ca pe aceste meleaguri au trait daci.

      Filmul Dacii cu Bastus e interpretat de Mugurel, atunci cand a eludat oleaca reg. 6 per 2002 pentru a face imperiul cezarului Andreas solubil:-)

      Mare simpatizant al SIF-ului mai esti.Esti si platit pentru asta?

    Situatiunea si misculatiunea vanzarii BCR este , pe langa alte cateva, una dintre marile enigme si inginerii de dupa '89.

    Detectivul The Brute are cateva piste dar pana acum nu a reusit sa puna pe masa DNA nimic. Ar trebui sa ceara ajutorul la SRI Chisinau. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb