Lansarea Patronatului pentru Dezvoltare Durabilă România - Republica Moldova

F.D.
Miscellanea / 21 mai

Lansarea Patronatului pentru Dezvoltare Durabilă România - Republica Moldova

La 16 mai în Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a avut loc Lansarea "Patronatului pentru Dezvoltare Durabilă România - Republica Moldova (P.D.D.R.M.)" în marja Conferinţei "P.D.D.R.M. Planul Economic Multianual România - Republica Moldova", conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Evenimentul a oferit celor prezenţi oportunitatea abordării rolului P.D.D.R.M şi participării active ai membrilor săi, firme şi asociaţii din România şi Republica Moldova, la dezvoltarea în continuare a schimburilor comerciale şi cooperării economice între cele două state, sprijinirea pe toate căile a eforturilor structurilor de stat, guvernamentale, ONG-uri, companii şi firme private din statul vecin pentru atingerea obiectivelor din programul de aderare la marea familie a statelor membre ale Uniunii Europene.

"Am acceptat cu plăcere numirea mea în calitate de vicepreşedinte al Patronatului un proiect transfrontalier de mare perspectivă menit să stimuleze colaborarea pe multiple planuri a firmelor, companiilor şi asociaţiilor din cele două state" a declarat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în calitate de gazdă, dar şi de vicepreşedinte al P.D.D.R.M. la Sesiunea de deschidere a evenimentului. În continuare a prezentat implicarea CCIB în promovarea relaţiilor comerciale şi economice dintre cele două state menţionând, printre altele, organizarea la 27.02.2024, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova a "Zilei Oportunităţilor de Afaceri (ZOA -R.Moldova)", eveniment marca CCIB, dedicat prezentării posibilităţilor de extindere a afacerilor cu parteneri din statul vecin, precum şi participarea CCIB la Forumul de Afaceri organizat la 9.04.2024, la Palatul Parlamentului, în marja celei de a XII-a reuniuni a Comisiei Interguvernamentale (Comisia Mixtă) România - Republica Moldovă de Cooperare Economică, prilej folosit pentru a anunţa participanţilor lansarea P.D.D.R.M.

"Acest patronat are rolul să creeze punţi economice între două state şi am speranţa ca acestea se vor regăsi curând în cadrul Uniunii Europene" a declarat Sorin Chiriţă, preşedintele P.D.D.R.M în continuarea Sesiunii de deschidere, prezentând participanţilor obiectivele noului patronat şi exprimându-şi convingerea că această formă de parteneriat va atrage, în viitorul apropiat, un număr important de membrii din ambele state.

Au transmis mesaje de salut şi urări de succes în activitatea P.D.D.R.M, Mihai Ionescu, preşedintele executiv al ANEIR, Co-Preşedinte al Consiliului de Export al României şi Gabriel Vlăduţ, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

Foarte bine a fost primită de asistenţă alocuţiunea E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în ţara noastră, care menţionând că "România a devenit un partener indispensabil pentru Republica Moldova" a mulţumit pentru relaţiile de colaborare excelente pe multiple planuri între cele două state.

În marja Conferinţei, având ca temă principală "Diversificarea potenţialului economic al relaţiilor transfrontaliere România- Republica Moldova", au participat cu prezentări: reprezentanţi ai conducerii P.D.D.R.M: Laurenţiu Pavelescu, preşedinte executiv, Bogdan Stanache, Vicepreşedinte, iar din partea membrilor din statul vecin, Mihail Stratan, preşedinte executiv şi Andrei Buzovoi, Vicepreşedinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb