LAURENŢIU DASCĂLU, COFETĂRIILE DELICE: "Reţelele tradiţionale rămân în top - plăcinta de mere şi cozonacul, preferate în orice sezon"

A consemnat ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 15 aprilie 2019

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook


Concurenţa din piaţa produselor de cofetărie este tot mai mare, ţinând cont că există peste 14.000 de companii care servesc această industrie.

Cu toate acestea, Cofetăriile Delice reuşesc să aibă o creştere stabilă în fiecare an.

Laurenţiu Dascălu, asociat al Cofetăriilor Delice ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit atât despre evoluţia industriei produselor de cofetărie, cât şi despre tendinţele din domeniu şi preferinţele clienţilor.

Reporter: Cum a evoluat piaţa pe care activaţi în ultimii ani?

Laurenţiu Dascălu: Cu peste 14.000 de companii care servesc piaţa de cofetărie, brutărie şi servicii alimentare, cofetăriile Delice continuă să urmărească o creştere stabilă în fiecare an, inclusiv în 2018.

Deşi concurenţa pe această piaţă este mare, clienţii continuă să ne aleagă pentru experienţa acumulată. Cu aceeaşi capacitate de producţie, încercăm să servim cererea care este în continuă creştere.

Reporter: Cum au evoluat preţurile produselor de cofetărie?

Laurenţiu Dascălu: Creşterea preţurilor materiilor prime ne-a forţat să creştem preţurile produselor finite. Salariile minime, energia şi materiile prime sunt factori direcţi care ne afectează tarifele.

Reporter: În ultimul timp, piaţa se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă. Întâmpinaţi şi dumneavoastră aceste probleme? Cât de uşor reuşiţi să găsiţi specialişti în domeniu?

Laurenţiu Dascălu: Angajaţii sunt cel mai des localnici. Organizăm cursuri de calificare, pentru că este foarte greu să găsim specialişti în domeniu. Avem şi cazuri în care am trimis la calificare în alte ţări precum Belgia şi Austria. În acest fel, investim în talentele locale şi în viitorul companiei noastre.

Reporter: Care a fost cifra de afaceri pentru Cofetariile Delice în 2018 şi ce estimări aveţi pentru acest an?

Laurenţiu Dascălu: Cifra de afaceri a companiei în 2018 a fost de 21.210.488 lei şi estimămă o creştere de până la 21.240.000 pentru anul în curs.

Reporter: Aveţi în plan noi investiţii?

Laurenţiu Dascălu: În timp ce majoritatea materiilor prime utilizate sunt importate din ţări precum Belgia, cofetăriile Delice în mod constant continuă inovarea şi diversificarea producţiei pentru a răspunde cererii de pe piaţă. Pentru anul următor, reînnoirea utilajelor este una dintre principalele investiţii. Suntem conştienţi de evoluţia rapidă a tehnologiei în domeniul nos-tru şi ţinem pasul pentru a satisface orice nevoie a clientului nostru.

Reporter: Care sunt tendinţele din domeniu? Cum au evoluat preferinţele consumatorilor în ultimii ani?

Laurenţiu Dascălu: Ţin să recunosc, reţelele tradiţionale rămân în top. Clienţii preferă plăcinta de mere sau cozonacul în orice sezon, gustul "de casă" este trendul invincibil.

Dar, preferinţele consumatorilor tind spre un stil de viaţă sănătos, de aceea aici la Delice noi continuăm să ne îmbunătăţim reţetele şi ofertele. Cerinţele devin din ce în ce mai sofisticate şi necesită deservire personalizată. Este o strategie implementată de la bun început, şi care se bazează pe calitate şi nu doar marketing.

Reporter: Există pe piaţă trendul produselor de cofetărie bio şi vegane. Consideraţi că acestea reprezintă o competiţie reală pentru cofetăriile tradiţionale?

Laurenţiu Dascălu: Produsele vegan sau bio nu reprezintă o substituţie pentru produsele cofetăriilor noastre. Punctul de diferenţiere a produselor noastre este calitatea şi nivelul minim de procesare.

În ziua de azi când vine vorba de prăjituri vegan sau bio acestea continuă să fie foarte procesate, ceea ce nu face neapărat produsul mai sănătos. Din perspectiva aceasta, noi vedem producătorii care servesc piaţa vegană sau bio o parte complementară a pieţei, dar nu o substituţie.

Pe viitor ne propunem să implementăm reţete fără gluten şi vegane, continuaţi să ne urmăriţi pentru a afla mai multe.

Reporter: Reuşiţi să găsiţi pe piaţa din ţara noastră toate ingredientele de care aveţi nevoie pentru preparatele dumneavoastră?

Laurenţiu Dascălu: Susţinem producătorii locali/interni, dar pentru a obţine o calitate exclusivă, folosim unele materii prime importate din Belgia. O mare parte din materiile prime pe care le folosim este adusă din alte ţări, dar urmărim şi posibilităţile locale.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb