Leroy Merlin: Apetitul românilor pentru energie verde este în creştere

R.S.
Comunicate de presă / 24 aprilie

Leroy Merlin: Apetitul românilor pentru energie verde este în creştere

Potrivit Leroy Merlin România, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, interesul românilor pentru soluţiile de captare şi utilizare a energiei verde, precum instalarea de panouri solare, este în creştere la începutul lui 2024, comparativ cu debutul lui 2023. Printre cele mai căutate modele de panouri solare în reţeaua Leroy Merlin sunt cele nepresurizate, pentru producţia de apă caldă menajeră, cu un volum de 120 litri şi preţuri de pornire de la 998 lei.

Conform specialiştilor Leroy Merlin, aceste generatoare alternative de energie sunt o opţiune validă şi sustenabilă de a echilibra consumul general de energie electrică, cu costuri de întreţinere, instalare şi montare reduse, în funcţie de complexitatea proiectului. Iată la ce trebuie să fie atenţi cei care planifică montarea unui panou solar pentru producţia de apă caldă menajeră.

O bună înţelegere a produsului

Panourile solare termice pentru producerea de apă caldă menajeră comportă trei tipologii: presurizat, nepresurizat, respectiv panou colector, legat de un boiler.

Panoul solar presurizat va funcţiona pe toată perioada anului şi nu va necesita golirea instalaţiei iarna. În ceea ce priveşte panoul solar nepresurizat, acesta funcţionează doar în perioadele cu temperaturi pozitive şi necesită golirea instalaţiei iarna. Un exemplu de panou solar nepresurizat din oferta Leroy Merlin este modelul Reecomer, cu 12 tuburi vidate şi capacitate de 120 litri, la preţul de 998,00 lei (cu tva de 9% inclus).

În cazul panoului solar colector, legat de un boiler în interiorul locuinţei, acesta funcţionează pe toată perioada anului şi oferă un plus de confort în utilizare datorită automatizării, care îi permite să funcţioneze fără intervenţie. În plus, poate fi integrat în sistemele de apă caldă deja existente în locuinţă, fie că sunt boilere electrice, centrale sau pompe de căldură.

Cum se montează şi unde se amplasează panourile solare

De regulă, clienţii care au în plan achiziţia unui panou solar prioritizează instalarea şi amplasarea la soare. Însă, potrivit specialiştilor Leroy Merlin, dincolo de expunerea la radiaţia solară, sunt necesare respectarea altor criterii de bază. Printre acestea, orientarea şi înclinaţia: panourile solare necesită atât soare, caz în care trebuie orientate spre sud şi zone adiacente, cât şi o inclinaţie potrivită, care să permită absorbţia radiaţiei solare. În unele situaţii, panta acoperişului poate fi deficitară, caz în care este necesar montajul panourilor sub un unghi uşor diferit de cel al acoperişului.

Un alt aspect de luat în calcul în momentul instalării este gradul de umbrire: panourile solare trebuie să aibă o expunere optimă la razele solare, aşadar este important să fie dispuse în zone fără umbră puternică.

În acelaşi timp, panourile solare nepresurizate necesită o pompă automată de reglare, pentru a se asigura presiunea apei de la robinet.

Prevederi legale de avut în vedere la achiziţie şi montare

Pe lângă detaliile care ţin de montarea şi instalarea panourilor solare, este important ca şi clienţii să cunoască aspectele legale corelate de acest proces, atrag atenţia specialiştii Leroy Merlin.

Astfel, este important de cunoscut faptul că montajul panoului solar se poate face doar de către experţi în domeniu şi firme de instalaţii autorizate. Pentru că panourile solare implică elemente presurizate şi alte detalii care au legătură cu modul de funcţionare sub presiune, este important să fie acoperite toate măsurile de siguranţă.

Un alt aspect ţine de calculul TVA-ului diferenţiat pentru produse de tipul panourilor solare. Cei care au în vedere achiziţia unui panou solar din reţeaua Leroy Merlin, pentru a beneficia de cota de TVA de 9%, conform legii, pot cumpăra produsele exclusiv din magazinele fizice Leroy Merlin, fiind necesar să se adreseze biroului Servicii Clienţi din magazine înainte de achiziţie. 

De asemenea, pentru a putea beneficia de TVA diferenţiat, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice vor completa o declaraţie pe proprie răspundere, conform legii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb