Liban: Hezbollah spune că se confruntă ''de aproape'' cu soldaţi israelieni într-un sat de frontieră

R.S.
Internaţional / 24 octombrie

Liban: Hezbollah spune că se confruntă ''de aproape'' cu soldaţi israelieni într-un sat de frontieră

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a anunţat joi că se confruntă "de aproape" cu armata israeliană într-un sat din sudul Libanului, la graniţa cu Israelul, care efectuează incursiuni de mai bine de trei săptămâni în zonă, transmite AFP.

Într-un comunicat, mişcarea libaneză a transmis că luptătorii săi se confruntă cu trupele israeliene "de aproape în Aita al-Shaab, cu arme automate şi rachete".

Hezbollah a anunţat, de asemenea, că a distrus un tanc israelian, după un mesaj similar transmis joi dimineaţă.

Conform unei surse apropiate de Hezbollah, Aita al-Chaab este una din localităţile care au fost cele mai violent bombardate de la deschiderea frontului în sudul Libanului, în octombrie 2023.

Potrivit acestei surse, forţele israeliene nu au reuşit încă să îşi consolideze progresul în numeroasele sate de la graniţă, inclusiv la Aita al-Shaab, unde încearcă să înainteze, scrie AFP.

În acest sat, armata israeliană a dinamitat mai multe case în ultimele zile, potrivit agenţiei libaneze de ştiri ANI, care a raportat lupte violente în zorii zilei de joi.

"Elicopterele inamice au aterizat la faţa locului de cinci ori" pentru a evacua victimele luptei din Aita al-Shaab şi satul vecin Ramia, a informat ANI.

La Aita al-Shaab, imaginile AFPTV de la mijlocul lunii octombrie arătau steagul israelian ridicat deasupra rezervorului de apă care alimentează satul.

"Inamicul nu a reuşit să controleze pe deplin sau să se instaleze în niciun sat", a declarat parlamentarul Hezbollah Hassan Fadlallah la o conferinţă de presă recentă. Potrivit acestuia, Israelul "distruge, filmează şi fuge".

Luni, Al-Jazeera a difuzat imagini cu tancuri israeliene la marginea satului.

În urma campaniei de bombardamente ce vizează zonele în care se concentrează Hezbollah în Liban, armata israeliană desfăşoară operaţiuni la sol în sudul ţării din 30 septembrie pentru a neutraliza Hezbollah, cu care a intrat în război deschis pe 23 septembrie, invocând necesitatea de a permite revenirea persoanelor din nordul Israelului strămutate de luni de zile ca urmare a confruntărilor peste graniţă, potrivit AFP.

În Aita al-Shaab, în iulie 2006, luptătorii Hezbollah au capturat doi soldaţi israelieni, declanşând un conflict devastator de o lună împotriva fortăreţelor Hezbollah din sudul Libanului şi suburbiile din sudul capitalei Beirut.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. "Viteaza" armata israeliana se aseamana cu americanii in Afganistan: din aer sunt cocosi, la sol le bubuie blindatele ca ouale clocite! Ieri am vazut o inregistrare scandaloasa! Un bloc (parea aproape nou) din Beirut, cu vreo 40 de apartamente, a fost complet demolat, in nici 15 secunde, de doua bombe israeliene. Pentru ca ziceau aia din "poporul ales" ca aveau informatii cum ca vreun hezbolac locuia acolo. Au ramas poate sute de oameni nevinovati fara un acoperis, doar pentru ca israelienilor "li se pare"! Chiar si nazistii lui Hitler erau mai rezervati in astfel de actiuni!

    1. Mda, ce sa zic, mare lucru shtii tu despre cat de rezervatzi erau nazishtii lui Adolf. Compara shi tu cu "rezervatzii" lui Putin.

      Mda, ce sa zic, stii tu! Poate ne dai si example de zeci de locuinte distruse de nazisti, doar pentru ca au auzit ca vreun partizan era pe-acolo. Sau de ceva similar cu tabara aia de refugiati unde sute de palestinieni au murit, majoritatea arsi de vii, motivul israelienilor fiind ca acolo "s-ar fi aflat" un hamasist. Vezi ca daca pierzi compasiunea si intelegerea suferintei umane, atunci poti fi sigur ca ti-ai pierdut si sufletul!

      Vorbesti de parca tu ai avea ceva compasiune!Sau nu ai habar ce au facut nazistii dar vorbesti sa te afli in treaba?Pacat ca nu ai trait atunci,sa fii evreu si sa simti pe pielea ta cat de dragalasi erau!Insa daca vrei sa experimentezi nu este tarziu,cum au fost macelariti oamenii aia pe 7 octombrie 2023 este de noaptea mintii in timp ce tu ii plangi pe unii ca nu au unde sa stea! Pe hezbolaci,hamasi ,isisi poti cu usurinta sa-i echivalezi cu nazistii,in sadism si rautate poate ii si intrec.In plus,sunt si inapoiati din toate punctele de vedere,erau mai inteligenti nazistii.Ma faci sa fac comparatie intre toti cretinii!

      Tu esti chiar dus?! De unde ai dedus tu ca ma lasa indiferent ce s-a intamplat cu evreii atunci? Dar poti justifica ce se intampla acum prin ce-a fost atunci? Cand vezi o mama cu copilul mort, sfartecat, in brate, mai conteaza etnia? Revenind: nu mai ai suflet! Regaseste-l, pana nu e prea tarziu!

      Sunt vinovati nenorocitii de hamasi si hezbolaci ca se ascund in spatele civililor,isi fac centrul de comanda in scoli,spitale de unde lovesc populatia israeliana!Cand le strica cuibul fug dupa civili.Ce vrei sa faca armata israeliana cand sunt atacati din toate partile de arabi sponsorizati de autoritatile iraniene?Eu am mai spus si o repet,arabii musulmani nu pot suporta in zona 9 milioane de israelieni dar tot mapamondul sa-i suporte pe ei cu toate ifosele lor,religia lor!Ce sa le fac eu?Cum isi astern,asa dorm,au si israelienii dreptul.la o bucata de pamant si sa traiasca in pace!

      Deja e clar, esti chiar dus!

      Cand n-ai.argumente,nu-ti ramane decat sa jignesti!

      Argumente la ce? Ce-ai scris tu la 1.5 nu poate fi contracarat cu argumente. Nu ca n-as avea argumente ca sa-mi sustin opiniile, dar ar trebui sa am cu cine discuta, tu, cu gandirea ta atat de dezlanata, nefiind nici pe-aproape de-a fi o astfel de persoana!

      Pai daca ai argumente, baga!

      Pune si tu un link cu videoclipul ala ca am impresia ca esti confuzat. Ieri a fost intr-adevar un video din asta publicat, dar e despre ucrainienii care au distrus un bloc in Kursk unde se ascundeau piloti de drone rusi.

      Corect,ce am scris eu nu poate fi contracarat cu argumente,este adevarul gol-golut,clar ca lumina zilei!Ma rog,pentru cine vrea sa-l vada!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb