Libra Internet Bank pune la dispoziţia microîntreprinderilor 22 milioane de euro

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 6 iulie 2016

Fondul European de Investiţii şi Libra Internet Bank au semnat un acord de garantare în cadrul Programului european pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială (EaSI), cu fonduri de la Uniunea Europeană, parteneriat prin intermediul căruia Libra Internet Bank va acorda microîntreprinderilor împrumuturi în valoare totală de 22 milioane euro, se arată într-un comunicat al băncii trimis redacţiei.

"Acordul EaSI va facilita o creştere a volumului de împrumuturi acordate solicitanţilor de către Libra Internet Bank, oferindu-le o serie de beneficii, precum rapiditate în analiză şi aprobarea dosarului", se arată în comunicat.

Programul EaSI va permite Libra Internet Bank să ofere şanse mai mari de accesare la finanţare pentru microîntreprinderi, atât pentru investiţii, cât şi pentru susţinerea activităţii curente. Programul EaSI este finanţat de Comisia Europenă şi gestionat de Fondul European de Investiţii.

"Ne bucură extinderea acordului cu Fondul European de Investiţii şi pentru programul EaSI, dată fiind experienţă deja acumulată în anii anteriori pentru programele COSME şi PROGRESS Microfinance. Microîntreprinderile reprezintă un segment important pentru Libra Internet Bank şi ne dorim să dezvoltăm în continuare produse de finanţare şi garantare accesibile, în acord cu nevoile acestora", a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.

Microîntreprinderile interesate să aplice pentru finanţare în cadrul programului EaSI pot obţine informaţii complete în cadrul sucursalelor Libra Internet Bank sau pe site-ul www.librabank.ro/fondurieropene.

Programul UE pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială (EaSI) este un instrument de finanţare la nivelul UE menit să promoveze crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, să garanteze o protecţie socială adecvată, să lupte împotriva excluziunii sociale şi a sărăciei şi să îmbunătăţească condiţiile de muncă. Axa Microfinantare şi antreprenoriat social din cadrul EaSI sprijină intermediarii financiari care oferă microcredite pentru antreprenori, respectiv finanţare pentru întreprinderile sociale. Scopul este acela de a spori accesul la microfinantare pentru grupurile vulnerabile care doresc să înfiinţeze sau să dezvolte o afacere şi pentru micro-întreprinderi, prin acordarea unor împrumuturi de până la 25.000 euro.

În plus, pentru prima dată, Comisia Europeană ajută întreprinderile sociale prin intermediul unor împrumuturi de până la 500.000 de euro. Axa Microfinanţare şi antreprenoriat social este implementată prin Garanţia EaSI, care permite intermediarilor financiari să ajungă la micro-întreprinzători care altfel nu ar fi putut obţine finanţare, din cauza unor considerente de risc. Comisia Europeană a selectat Fondul European de Investiţii să implementeze garanţia EaSI.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa de bază este aceea de a sprijini microîntreprinderile, precum şi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din Europa, facilitându-le accesul la finanţări. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc, garanţii şi instrumente de microfinantare special destinate acestui segment de piaţă. În această calitate, FEI urmăreşte obiectivele UE în sprijinul inovaţiei, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi ocupării forţei de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb