Lichiditatea din noiembrie, dezamăgitoare

S.N.
Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 noiembrie 2016

Lichiditatea din noiembrie, dezamăgitoare

După rezultatul modest de luni, când pe piaţa futures au fost consemnate 16 contracte, prima jumătate a zilei de marţi a confirmat faptul că puţinii participanţi de pe piaţa sibiană au intrat în vacanţa de 1 decembrie. La ora 17.15 se înregistrau doar 8 contracte cu o valoare de aproape 38.000 de lei. Astfel, speranţele ca finalul de noiembrie să fie unul care să ridice lichiditatea s-au risipit, datele pe întreaga lună indicând 649 de contracte, total la care urmau să se adauge şi contractele încheiate marţi după ora 17.15. Totuşi, în comparaţie cu luna octombrie, când a fost consemnat cel mai slab rezultat din istoria pieţei futures de la Sibiu, volumul a înregistrat o creştere de peste 38%. Simple date statistice, despre care ştim că pot fi înşelătoare, întrucât volumul este în continuare dezamăgitor pentru o piaţă bursieră.

La capitolul produse, doar două derivate au fost tranzacţionate. Ca de obicei, aurul era prezent, datele de la ora 17.15 indicând 5 contracte GOLD pe scadenţadecembrie 2016. Metalul nobil era cotat la 1186,8 dolari/uncie, după o scădere de 4,35 dolari faţă de "start of day price"[1] (11191,1 USD).

În sectorul valutar, derivatul care are ca activ suport perechea euro/dolar puncta cu 3 contracte pe scadenţa decembrie. Moneda unică era cotată la 1,0645 dolari, în scădere cu 0,60% faţă de "start of day price" (1,0709 USD).

[1]Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb