LIDERII DE LA BRUXELLES Marea Britanie va avea acces la piaţa UE, doar dacă acceptă libera circulaţie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iunie 2016

Marea Britanie va avea acces la piaţa UE, doar dacă acceptă libera circulaţie

Franţa: "Regatul Unit trebuie să respecte normele europene"

Marea Britanie nu va avea acces la piaţa unică europeană dacă nu va accepta normele privind libertatea de circulaţie, potrivit afirmaţiilor făcute ieri, la Bruxelles, de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi de şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Marea Britanie nu va avea statut privilegiat în privinţa accesului pe piaţa unică europeană", a declarat Donald Tusk, la finalul reuniunii Consiliului European, care a început în ziua precedentă şi a fost primul după ce, săptămâna trecută, Regatul Unit a decis să părăsească UE. Tusk a subliniat că Marea Britanie trebuie să respecte toate libertăţile de circulaţie: a persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului.

La rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a spus: "Oricine doreşte acces pe piaţa unică europeană trebuie să adere la criterii stricte, fără excepţie".

Domnia sa a amintit că negocierile cu Marea Britanie nu vor începe înainte ca Londra să notifice în mod oficial Bruxelles-ul cu privire la decizia de ieşire din Uniunea Europeană.

Totodată, preşedintele francez Francois Hollande a subliniat că Marea Britanie va trebui să respecte normele UE odată ce "a divorţat" de bloc, dacă vrea să-şi păstreze accesul la piaţa unică.

La reuniunea de la Bruxelles, cancelarul german Angela Merkel a respins speculaţiile potrivit cărora Marea Britanie ar putea fi convinsă să rămână în UE, printr-un al doilea referendum. Oficialul de la Berlin a subliniat că nu există cale de întoarcere în acest caz.

Liderii celor 27 de state membre rămase în Uniunea Europeană după votul pentru Brexit au stabilit să se întâlnească din nou la data de 16 septembrie, ca să discute despre implicaţiile ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Donald Tusk a declarat că reuniunea din septembrie se va desfăşura la Bratislava, capitala Slovaciei, care va prelua la 1 iulie preşedinţia semestrială rotativă a UE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce spui Donald? Și când o sa semnezi TTIP, asa o sa le spui si 'mericanilor? Ca putem, orice european, sa ne deplasam liber la munca in SUA? BRAAAAAVO. Traiasca eurocratii tonti si discretionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb