Liderul suprem al Iranului: "Pe măsură ce răsfoim paginile istoriei, aflaţi că sunteţi de partea dreaptă a ei"

Internaţional / 30 mai

Liderul suprem al Iranului: "Pe măsură ce răsfoim paginile istoriei, aflaţi că sunteţi de partea dreaptă a ei"

Următoarea scrisoare este a Imamului Khamenei şi este adresată studenţilor americani datorită solidarităţii cu poporul palestinian.

"Le scriu această scrisoare tinerilor a căror conştiinţă trezită i-a determinat să apere femeile şi copiii asupriţi din Gaza.

Dragi studenţi din Statele Unite ale Americii, acest mesaj este o expresie a empatiei şi solidarităţii noastre faţă de dumneavoastră. Pe măsură ce răsfoim paginile istoriei, aflaţi că sunteţi de partea dreaptă a ei

Acum că aţi formaţi o parte semnificativă a Frontului de Rezistenţă şi aţi început o luptă onorabilă în faţa presiunii nemiloase a guvernului dumneavoastră - un guvern care susţine uzurpatorul şi brutalul regim sionist.

Marele Front de Rezistenţă, care împărtăşeşte aceleaşi înţelegeri şi sentimente pe care le aveţi astăzi, a fost angajat în aceeaşi luptă de mulţi ani într-un loc departe de voi. Scopul acestei lupte este de a pune capăt opresiunii flagrante pe care brutala reţea teroristă sionistă a provocat-o naţiunii palestiniene timp de mulţi ani. După ce le-a pus mâna pe teritoriu, regimul sionist i-a supus celor mai dure presiuni şi torturi.

Genocidul regimului sionist apartheid de astăzi este continuarea comportamentului opresiv extrem care se desfăşoară de zeci de ani. Palestina este un pământ independent cu o istorie lungă. Este o naţiune formată din musulmani, creştini şi evrei.

După Războiul Mondial, reţeaua sionistă capitalistă a importat treptat câteva mii de terorişti în acest pământ cu ajutorul guvernului britanic. Aceşti terorişti au atacat oraşe şi sate, au ucis zeci de mii de oameni şi au împins mulţimi de civili în ţările vecine. Le-au pus mâna pe casele, afacerile şi terenurile agricole, au format un guvern în ţara uzurpată a Palestinei şi l-au numit Israel.

După ajutorul iniţial al Angliei, Statele Unite au devenit cel mai mare susţinător al acestui regim uzurpator, oferindu-i fără încetare sprijin politic, economic şi militar. Într-un act de nesăbuinţă de neiertat, Statele Unite chiar au deschis calea şi au oferit asistenţă pentru producţia de arme nucleare de către regim.

Regimul sionist a folosit o politică împotriva poporului lipsit de apărare din Palestina încă de la început şi şi-a intensificat, zi de zi, brutalitatea, teroarea şi represiunea, în desconsiderare completă a tuturor valorilor morale, umane şi religioase.

Guvernul Statelor Unite şi aliaţii săi au refuzat chiar să se încrunte în privinţa acestui terorism de stat şi opresiune continuă. Şi astăzi, unele remarci ale guvernului SUA cu privire la crimele oribile care au loc în Gaza sunt mai mult ipocrite decât reale.

Frontul de Rezistenţă a apărut din acest mediu întunecat de disperare, iar înfiinţarea guvernului Republicii Islamice Iran l-a extins şi fortificat.

Elita sionistă globală - care deţine majoritatea corporaţiilor media americane şi europene sau le influenţează prin finanţare şi mită - a etichetat această mişcare de rezistenţă curajoasă şi umană drept "terorism". Se poate numi un popor o naţiune teroristă pentru că s-a apărat pe propriul pământ împotriva crimelor sioniştilor ocupanţi? Şi a ajuta o astfel de naţiune şi a o întări este un act de terorism?

Liderii opresivi ai hegemoniei globale distorsionează fără milă chiar şi cele mai elementare concepte umane. Ei înfăţişează regimul terorist israelian nemilos ca acţionând în autoapărare - totuşi ei înfăţişează Rezistenţa Palestiniană care îşi apără libertatea, securitatea şi dreptul la autodeterminare, drept terorişti!

Aş dori să vă asigur că astăzi circumstanţele se schimbă. O soartă diferită aşteaptă regiunea importantă din Asia de Vest. Conştiinţa oamenilor s-a trezit la scară globală, iar adevărul iese la lumină. Mai mult decât atât, Frontul de Rezistenţă a crescut în putere şi va deveni şi mai puternic. Pe lângă voi, studenţii de la zeci de universităţi americane, au existat şi revolte în alte ţări în rândul cadrelor universitare şi al publicului larg.

Sprijinul şi solidaritatea profesorilor dumneavoastră este o dezvoltare semnificativă şi cu consecinţe. Acest lucru poate oferi o oarecare măsură de confort în faţa brutalităţii poliţieneşti a guvernului dumneavoastră şi a presiunilor pe care aceasta le exercită asupra dumneavoastră. Şi eu sunt printre cei care empatizează cu voi tinerii şi vă preţuiesc perseverenţa.

Lecţia Coranului pentru noi, musulmanii şi pentru întreaga omenire, este de a susţine ceea ce este drept: "Fii deci statornic aşa cum ţi s-a poruncit" (11:112). Lecţia Coranului pentru relaţiile umane este: "Nu asupriţi şi nu fiţi asupriţi" (2:279).

Frontul de Rezistenţă avansează printr-o înţelegere cuprinzătoare, prin practicarea acestor şi a altor sute de astfel de comenzi - şi va obţine victoria cu permisiunea lui Dumnezeu. Sfatul meu pentru tine este să te familiarizezi cu Coranul".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Redactia, care ar fi legatura/interesul Iranului de a susține Palestina?

    Ați putea posta un articol cu punctul de vedere asupra acestei dileme?

    Mulțumesc. 

    astora le place sa faca cancerul sa creaca din interior... din interiorul usa...

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb