LITORALULROMÂNESC.RO: Închiderea teraselor la ora 23:00 a dus la creşterea numărului turiştilor familişti şi scăderea numărului de tineri de pe litoral

A.P.
Comunicate de presă / 10 august 2020

Închiderea teraselor la ora 23:00 a dus la creşterea numărului turiştilor familişti şi scăderea numărului de tineri de pe litoral

Decizia ca terasele să fie închise la ora 23:00 a dus la o diminuare a numărului rezervărilor făcute de tineri pentru staţiunile de la mare. Pe de altă parte, familiile cu copii se simt în siguranţă din prisma noilor măsuri, ceea ce le determină să facă mai multe rezervări decât înainte, potrivit studiului realizat de Litoralulromanesc.ro.

După doar o săptămână de la impunerea măsurii închiderii teraselor la 23:00, efectele pe litoral se văd deja. Vânzările restaurantelor, afectate oricum de distanţarea socială şi de faptul că interioarele sunt încă închise, au scăzut cu 40% de la începutul lunii august, reiese din discuţiile purtate cu operatorii din domeniu.

Pe de altă parte, numărul rezervărilor făcute de tineri cu vârste de până la 22-24 de ani, care veneau la mare în special pentru distracţie, a scăzut şi el.

Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro, a spus: "Este vorba despre tineri care veneau pe tot litoralul, dar în special în Mamaia şi Vama Veche, şi care ajungeau pe plajă doar ca să se odihnească după petrecerile de seara".

Închiderea teraselor la ora 23:00 le-a dat încredere turiştilor familişti cu copii că se respectă măsurile de distanţare pe litoral, iar numărul rezervărilor făcute de aceştia a crescut în ultima săptămână.

În acest sezon s-a propagat, în mod fals, ideea că pe litoral se fac petreceri şi că nu se respectă legea. În media au fost prezentate cazuri de turişti din Vama Veche sau Costineşti care nu respectau regulile, se adunau în faţa barurilor şi dansau până dimineaţa, în grupuri foarte mari. Acest lucru a creat o stare de nelinişte printre românii şi dorinţa să stea departe de aglomeraţie. Imaginea care se propaga, chiar dacă nu era una reală pentru că era vorba de excepţii, a indus o stare de panică printre anumiţi turişti.

Ionuţ Nedelea a mai spus: "Eu, personal, cred că măsura de închidere a teraselor la ora 23:00 nu e una bună şi potrivită, pentru că e ca şi cum i-ai face tratament pentru cancer unui bolnav de pojar. Iei măsuri prea drastice pentru o problemă care se putea rezolva punctual. În acest moment e afectată o industrie întreagă pentru că, din cauza faptului că terasele se închid la ora 23:00, proprietarii nu pot introduce 2-3 serii de clienţi pe seară. Autorităţile ştiau unde erau locurile în care se adunau tinerii şi, mai degrabă, ar fi putut interzice accesul punctual în respectivele spaţii după ora 23:00, nu pe terasele unde se serveşte mâncarea.

Clienţii teraselor au scăzut cu 40% după apliarea măsurii de închidere la ora 23:00, pentru că, în majoritatea cazurilor, consumul se temperează începând cu ora 22:00. "Pe litoral, în general, se face plajă până la ora 19:00, apoi oamenii se duc în cameră şi se pregătesc, ies la plimbare până la ora 21:00 şi abia după aceea iau cina. Ceea ce înseamnă că până la ora 23:00 nu mai rămâne timp pentru încă o serie de clienţi la terasă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb