Liviu Toader (SindFisc): Solicităm alinierea salariilor finanţiştilor la un nivel corespunzător importanţei sociale

Ziarul BURSA #Companii / 11 aprilie 2017

Sindicatele din domeniul Finanţelor, SindFisc, solicită ca salariile finanţiştilor să fie aliniate la un nivel corespunzător importanţei sociale a muncii prestate.

Preşedintele SindFisc, Liviu Toader, a declarat că în această perioadă, în care se vorbeşte despre proiectul Legii salarizării unitare, nici sindicatele din Finanţe şi nici cele din Administraţia Publică nu au cunoştinţă despre corpul legii sau grilele de salarizare.

"Principalele solicitări (...) ar fi alinierea salariilor finanţiştilor la un nivel corespunzător importanţei sociale a muncii prestate, ca şi remuneraţie corectă, echitabilă în această perioadă în care se vorbeşte despre proiectul salarizării unitare, proiect de lege de care noi şi colegii noştri din Administraţia Publică, centrală şi locală, nu avem cunoştinţe, nu avem cunoştinţă de corpul legii, de grilele de salarizare după care se va face această lege unitară a salarizării", a spus Liviu Toader, potrivit Agerpres.

În plus, sindicatele cer deblocarea promovărilor pe post, precum şi finanţarea celor peste 3.000 de posturi vacante la nivelul Finanţelor Publice.

"Alte revendicări ale noastre, din partea celor din Finanţe - iar aici vorbesc în numele membrilor pe care îi reprezint, SindFisc - ar fi deblocarea promovărilor pe post. O altă revendicare: finanţarea celor peste 3.000 de posturi vacante la nivelul sistemului Finanţelor Publice, în vederea dimensionării corecte a personalului la volumul de muncă şi sarcinile suplimentare, stabilite pe zi ce trece", a continuat Toader.

De asemenea, preşedintele SindFisc a precizat că ar dori să se asigure protecţie juridică angajaţilor care, în numele instituţiei, îşi asumă riscuri deosebite în desfăşurarea activităţii.

"În ultimul rând, aş vrea să se rezolve fie prin statutul funcţionarului public, care, la fel, este în drum spre legiferare, asigurarea protecţiei juridice a angajaţilor care, în numele instituţiei, îşi asumă riscuri deosebite în desfăşurarea activităţii, recunoaşterea importanţei şi complexităţii riscurilor asumate prin promovarea funcţiilor specifice. Aici aş vedea acelea riscuri, acele sporuri, care pot fi acordate dacă se constată că activitatea desfăşurată de o anumită parte de angajaţi este una specifică, având riscuri specifice", a mai spus Toader.

Liderul sindical a mai menţionat că este nevoie de asigurarea logisticii necesare desfăşurării activităţii curente, în condiţiile în care serverele instituţiei nu funcţionează la capacitatea maximă, iar de multe ori consumabilele, precum hârtia, lipsesc.

"La fel, finanţarea activităţii instituţionale. Întreaga activitate instituţională a MFP are de suferit în ceea ce priveşte finanţarea. Finanţarea, în sensul în care nu este asigurată logistica necesară desfăşurării activităţii curente. Serverele, aici este o mare problemă, serverele instituţiei nu funcţionează la capacitatea la care ar trebui să funcţioneze (...), plus vechea problemă a hârtiei, care de multe ori lipseşte. De asemenea, şi sediile. Multe dintre ele nu se ridică la nivelul a ceea ce trebuie să fie o instituţie care intră într-un parteneriat cu contribuabilul, pentru ca acesta din urmă să vină cu plăcere să îşi plătească dările la bugetul de stat. Astea ar fi câteva din punctele care noi susţinem că ar trebui luate în calcul la masa decidenţilor actuali", a mai spus preşedintele SindFisc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb