ZIARUL BURSA

11 aprilie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Listarea nu a adus buna guvernare şi eficienţa aşteptate la "Electrica"

POLEMICI Listarea nu a adus buna guvernare şi eficienţa aşteptate la "Electrica"

GABRIEL DUMITRAŞCUPiaţa de Capital / 11 aprilie 2017

Este suficient să privim în trecutul apropiat ca să ne reamintim "insalubritatea" comportamentelor societare din grupul Electrica, semnalate în rapoartele Curţii de Conturi sau în scandalurile penale, unele dintre subiecte soldându-se cu condamnări, altele făcând, în continuare, obiectul unor cercetări sau procese penale.

După listarea de succes şi intrarea capitalului privat în proporţie majoritară, din 2014, cei mai mulţi sperau, în mod justificat, că schimbările benefice vor veni în mod continuu şi accelerat, astfel încât, în timp scurt, să vorbim de Electrica precum despre un model de bună guvernanţă, eficienţă şi orientarea spre aşteptările clienţilor.

"Planul de investiţii pe 2016 nu a fost realizat din motive independente de companie"

POLEMICI / ELECTRICA: "Planul de investiţii pe 2016 nu a fost realizat din motive independente de companie"

Piaţa de Capital / 11 aprilie 2017

Reporter: Cum explicaţi faptul că volumul investiţiilor a fost programat la 844 milioane lei şi a fost realizat doar în proporţie de 75%, în 2016?

Electrica: Electrica a avut în anul 2016 un plan de investiţii foarte ambiţios, semnificativ peste media industriei şi, ca atare, realizările anului 2016 trebuie analizate prin comparaţie cu ceilalţi distribuitori.

Reprezentantul Parakletos a părăsit seminarul BNR

DUPĂ CE ASOCIAŢIILE DE CONSUMATORI AU SOLICITAT PREZENŢA LA CURSURILE DE FORMARE A MAGISTRAŢILOR Reprezentantul Parakletos a părăsit seminarul BNR

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 11 aprilie 2017

Actualizare 10:19

Avocatul Gheorghe Piperea a publicat, pe pagina sa de Facebook, un scurt raport după seminarul de ieri organizat de Institutul Naţional de Magistratură (INM) în colaborare cu Banca Naţională a României (BNR).

-------

Primul seminar organizat de Institutul Naţional de Magistratură (INM) în colaborare cu Banca Naţională a României (BNR) la care li s-a permis accesul şi reprezentanţilor asociaţiilor de consumatori i-a nemulţumit pe aceştia din urmă.

Mai poate fi oprită fuga capitalului din Italia?

Mai poate fi oprită fuga capitalului din Italia?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 11 aprilie 2017

CĂLIN RECHEA

Lichiditatea din belşug oferită sistemului financiar din Italia, achiziţia obligaţiunilor guvernamentale, precum şi "verdictul" de solvabilitate oferit unor bănci, astfel încât să nu fie aplicată directiva europeană de bail-in înainte de recapitalizarea lor, arată că Banca Centrală Europeană chiar "face totul" pentru a menţine pe linia de plutire un pilon important al zonei euro.

ÎN DOSARUL "REFERENDUMUL" Instanţa supremă decide soarta lui Liviu Dragnea după Paşte

C.I.Anticorupţie / 11 aprilie 2017

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, ieri, Completului de cinci judecători al instanţei supreme să admită contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul" pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase, potrivit News.ro.

 "Trecerea la Euro va fi sustenabilă doar dacă ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României"

ISĂRESCU:  "Trecerea la Euro va fi sustenabilă doar dacă ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României"

Bănci-Asigurări / 11 aprilie 2017

Membrii Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro au stabilit, luni, în urma primei reuniuni, să continue analiza privind măsurile necesare pentru asigurarea trecerii la moneda unică, ţinând cont de pregătirea economică, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, afirmând că trecerea la Euro va fi sustenabilă doar dacă lucrurile voi fi concentrate pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României, respectiv infrastructură şi venituri.

"ThyssenKrupp" pregăteşte noi reduceri de costuri

"ThyssenKrupp" pregăteşte noi reduceri de costuri

Internaţional / 11 aprilie 2017

Grupul industrial german "ThyssenKrupp" AG intenţionează să-şi diminueze costurile cu 500 de milioane de euro, în următorii trei ani, la divizia de oţel, care ar putea fuziona cu operaţiunile europene ale gigantului indian "Tata Steel", transmite Reuters.

În burta balenei albastre

Cătălin AvramescuEditorial / 11 aprilie 2017

Cătălin Avramescu

Am văzut, de mai bine de douăzeci de ani încoace, la policienii români, multe probe de iresponsabilitate şi de inadecvare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 11 Aprilie 2017

MACRO NEWSLETTER 11 Aprilie 2017

Internaţional / 11 aprilie 2017

Creditul de consum din SUA a crescut peste aşteptări în februarie 2017, cu 15,21 miliarde de dolari, după un avans de 10,86 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a menţinut la 6,3%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo