SIBEX Segmentul derivatelor valutare, preferat de participanţii la piaţă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 aprilie 2017

La Sibex, prima jumătate a zilei de luni a fost una destul de bună, participanţii la piaţă fiind mai implicaţi comparativ cu sesiunile din săptămâna anterioară. Conform datelor de la ora 17.45 se înregistra un total de 33 de contracte cu o valoare echivalentă de 364.669 de lei, evoluţia din partea secundă a zilei putând aduce creşterea volumului.

Derivatul pe cursul euro/dolar era din nou cel mai tranzacţionat, simbolul EUUSR 17F care urmăreşte evoluţia unciei de aur pe scadenţa iunie totalizând 26 de contracte. Moneda unică europeană era cotată la 1,0644 dolari, după o scădere de 0,16% faţă de "start of day price"[1], calculat de ATHEXClear la 1,0661 dolari. Comparativ cu nivelul de la închiderea de vineri, deprecierea se cifra la 0,15%. Tot pe segmentul derivatelor valutare se mai înregistrau 5 contracte pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa iunie. Moneda britanică era cotată la 1,2440 USD, după o scădere de 0,32 % faţă de "start of day price" (1,2444 USD).

Pentru derivatul pe Dow Jones se consemna un singur contract pe scadenţa septembrie iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se situa la 20.600 de puncte, în minus cu 241 puncte faţă de "start of day price", estimat de grecii de la ATHEXClear la 20.841 de puncte. Tot cu un contract mai puncta şi derivatul pe preţul petrolului, scadenţa mai. Un baril era estimat la 52,80 USD, după o creştere de 1,01% în raport cu cotaţia de referinţă de la deschidere (52,27 USD).

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb