Grawe vrea să vândă 15.000 de poliţe RCA în acest an

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 aprilie 2017

Grawe vrea să vândă 15.000 de poliţe RCA în acest an

Subsidiara din România a grupului austriac de asigurări Grawe a anunţat că a început încă din luna martie să vândă asigurări de răspundere civilă auto RCA, devenind astfel al nouălea jucător pe această piaţă, având deja 2.000 de poliţe în portofoliu, şi estimează că va comercializa 15.000 de poliţe în acest an, în condiţiile în care mai sunt cinci săptămâni până la expirarea perioadei de plafonare a tarifelor RCA.

În luna august a anului trecut, la puţin timp după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitatea firmei de asigurări, Grawe România anunţase că va începe să vândă primele asigurări RCA în luna octombrie 2016, iar obiectivul era atingerea unui număr de 50.000 de clienţi la finalul lui 2020, potrivit News.ro.

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 şi va expira în 18 mai.

Din luna martie, Grawe România a început vânzarea de poliţe RCA cu vânzătorii proprii şi cu unul dintre partenerii din piaţa de brokeraj în asigurări - Otto Broker. Potrivit reprezentanţilor companiei, în prezent au loc discuţii pentru începerea vânzării asigurărilor auto şi cu alţi brokeri cu care Grawe are în derulare parteneriate anterioare. La data de 31 martie existau deja şapte avizări de daună pentru poliţe RCA, dintre care două deja achitate.

În 2016, Grawe România a înregistrat un volum al primele brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viaţă de 44,4 milioane lei (9,9 milioane euro), având o cotă de piaţă de 2,7%, potrivit datelor ASF.

Poliţele de tip RCA constituie mai mult de jumătate, aproximativ 54%, din totalul pieţei asigurărilor. Piaţa a fost zguduită de scandaluri după declanşarea falimentului în cazul Astra şi Carpatica. În prezent, pe această piaţă activează opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama şi Uniqa. Alte două companii, Euro Insurance DAC şi DallBogg, au primit avizul ASF pentru a vinde asigurări pe piaţă, pe baza paşaportului european.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creşterii primei medii, iar liderul pieţei a devenit Euroins, potrivit datelor ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb