Philip Morris urmează să facă o investiţie semnificativă pe piaţa noastră

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 11 aprilie 2017

Compania producătoare de ţigarete Philip Morris International (PMI) urmează să facă o investiţie semnificativă în ţara noastră, a anunţat, ieri, Guvernul, în urma unei întâlniri care a avut loc între premierul Sorin Grindeanu şi reprezentanţii PMI.

Comunicatul Executivului subliniază: "Prim ministrul Sorin Grindeanu i-a primit, luni, 10 aprilie, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii companiei Philip Morris International: Christos Harpantidis - Managing Director pentru Grecia, România, Bulgaria, Cipru, Malta, şi Branislav Bibic - Managing Director România.

Reprezentanţii companiei producătoare de ţigarete au prezentat proiectul unei investiţii semnificative pentru piaţa locală, menită să contribuie la dezvoltarea mediului investiţional din ţara noastră".

Reprezentanţii PMI ne-au spus că vor veni cât de curând cu detalii referitoare la investiţia anunţată.

Ţara noastră este cea de-a treia piaţă aleasă de Philip Morris International pentru demararea acestui proiect pilot, "reprezentanţii companiei apreciind climatul prietenos investiţiilor din ţara noastră, mai ales în sfera cercetării şi inovării", a mai precizat Guvernul.

Comunicatul Executivului subliniază: "Premierul Sorin Grindeanu a salutat decizia grupului american şi a afirmat că România va continua eforturile pentru asigurarea unui climat investiţional cât mai atractiv pentru mediul de afaceri, prin menţinerea unui cadrul legal predictibil".

Şeful Guvernului a precizat: "Salutăm investiţiile care asigură crearea de noi locuri de muncă, plătite la un nivel cât mai apropiat celui european. Forţa de muncă competitivă din România trebuie apreciată şi plătită pe măsură".

La întâlnirea de ieri au mai participat Bogdan Stan, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Marius Florea, vicepreşedinte ANAF şi Marius Nica, consilier de stat.

În anul 1993, compania americană Philip Morris a intrat pe piaţa din România, iar în 2001 a început producţia în fabrica de ţigarete din Otopeni, judeţul Ilfov. PMI este prezentă în ţara noastră prin două entităţi: Philip Morris Trading (platformă de distribuţie) şi Philip Morris România (fabrica de ţigarete).

Începând cu anul 2008, Philip Morris a angajat peste 400 de oameni de ştiinţă şi experţi şi a investit peste trei miliarde dolari în cercetare şi în dezvoltarea de noi produse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb