Primăria Gornet, care a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) anularea ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a unui sat component, renunţă la recursul formulat împotriva sentinţei iniţiale, motivând că localnicii vor formula acţiuni în pretenţii personale (colective) împotriva DSU, conform Agerpres.
Potrivit datelor transmise AGERPRES, joi, de avocatul Bogdan Dumitru, care a reprezentat autorităţile locale din Gornet în instanţă, o adresă privind renunţarea la judecarea cererii de recurs formulate împotriva sentinţei pronunţate de CAB a fost depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Motivul renunţării la judecarea cererii de recurs îl reprezintă faptul că locuitorii satului Gornet înţeleg să formuleze acţiuni în pretenţii personale (colective) împotriva Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), după rămânerea definitivă a sentinţei pronunţate de CAB, se arată în documentul citat.
Curtea de Apel Bucureşti a admis, în data de 4 august, cererea autorităţilor locale din comuna prahoveană Gornet de anulare a ordinului şefului DSU privind intrarea în carantină a satului Gornet.
De asemenea, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro, scrie Agerpres.
Ulterior, cele două părţi din dosar au formulat recurs împotriva deciziei CAB, avocatul care a reprezentat autorităţile din Gornet cerând, de această dată, daune morale de două milioane de euro, jumătate din suma pretinsă iniţial.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2020, 09:38)
De vina este avocatul care ii incita pe oameni la prostii. Legea este clara ai 3infectari la o mie de lociutori intri in carantina. Si este corect asa sa nu se raspandeasca virusul.