LOCUL ROMÂNIEI ÎN CONSILIUL DE SECURITATE AL ONU, INCERT Mutarea ambasadei noastre din Tel Aviv, sancţionată politic

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 20 iunie 2018

Mutarea ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim ar avea consecinţe nefaste în domeniul politicii externe a României, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la conferinţa de presă de ieri, pe care a susţinut-o împreună cu Miroslav Lajèak, preşedintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Înaltul oficial al ONU s-a aflat în România, în vizită de lucru, şi a avut întrevederi atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu reprezentanţii guvernului.

Întrebat care este opinia sa referi­toa­re la mutarea ambasadelor la Ierusalim, Miroslav Lajèak a precizat: "Decizia cu privire la mutarea sau nu a ambasadei este dreptul statelor membre".

Preşedintele Adunării Generale a ONU a mai spus că această problemă privind statutul Iersualimului trebuie negociată între israelieni şi palestini­eni. Domnia-sa a adăugat că această problemă a fost dezbătută în sesiunea specială a Adunării Generale a ONU din decembrie anul trecut, când 128 de state membre au votat în favoarea sus­ţinerii acestor principii (doar 8 s-au exprimat împotrivă) prin care se stabileşte că mutarea capitalei Israelului la Ierusalim trebuie discutată doar de autorităţile de la Tel Aviv şi cele din Palestina.

În legătură cu discuţiile din Româ­nia iniţiate de guvern care, prin Viorica Dăncilă, la ordinul liderului ei de partid, Liviu Dragnea, a decis să încea­pă demersurile pentru mutarea ambasadei la Iersualim, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că acest lucru ar dăuna poziţiei ţării noastre la ONU.

Klaus Iohannis a declarat: "O astfel de decizie ar anula instantaneu orice şansă a României de a fi votată membru nepermanent în Consiliul de Securitate nu numai acum, ci şi pentru viitor. A doua chestiune: ştiu că la guvern s-a început un proces de evaluare, decizia nu este la Guvern, după cum probabil vă amintiţi, dar dacă dumnealor vor să facă o evaluare, o pot face. Însă nu am primit încă nicio informaţie despre stadiul acestei evaluări".

Reamintim că, la jumătatea lunii aprilie, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au afirmat că România se gândeşte să urmeze demersul iniţiat de preşedintele SUA, Donald Trump, şi să mute la Ierusalim sediul ambasadei noastre din Israel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romania nu e SUA sa poata face ce vrea fara sa suporte repercursiuni. O astfel de mutare va avea consecinte negative asupra evolutiei tarii in planul politicii externe si ar putea fi incadrata lejer la capitolul "sabotaj" si "tradare". De la Veve Dancila nu astept nimic, nici Dumnezeu nu asteapta... dar Dragnea, ce urmareste el cu adevarat. Nu e nimeni in stare sa-i opreasca pe mascaricii astia 2?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb