ZIARUL BURSA

20 iunie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Klaus Iohannis: "PSD vrea să amputeze puterile Justiţiei"În stânga, "Legea", cu degetele retezate; în dreapta, "Justiţia", fără o mână. Cele două statui ornamentează faţada Palatului de Justiţie din Bucureşti şi sunt atribuite sculptorului Carol Storck (1854 - 1926). Unii susţin, însă, că prima este cea care simbolizează "Justiţia", iar că "Legea" este simbolizată de cea de a doua. Din punctul de vedere al sistemului nostru de drept, identitatea statuilor este indiferentă, întrucât, oricum, îl simbolizează corect.

COD NOU DE PROCEDURĂ PENALĂ, NĂRAVURI VECHI Infractorii, mai presus de lege

George MarinescuAnticorupţie / 20 iunie 2018

Camera Deputaţillor a dezbătut şi votat, luni, modificările aduse Codului de Procedură Penală. Legea a fost votată săptămâna trecută de Senat, dar Camera Deputaţilor este for decizional.

Măcelărirea actualului Cod de Procedură Penală a debutat în jurul prânzului când proiectul de lege a trecut din nou pe la Comisia Iordache, care a adoptat un raport favorabil cu amendamente. Pentru raport au votat 15 parlamentari, iar alţi şase au votat împotrivă.

Deşi proiectul fusese votat de Senat, deputaţii puterii nu au pierdut prilejul de a introduce pe ultima sută de metri noi amendamente, pe care fie le uitaseră la dezbaterea iniţială, fie le-au fost impuse de conducerea coaliţiei PSD-ALDE.

Astfel, printr-un amendament aprobat s-a stabilit că absenţa nejustificată a avocatului nu poate să atragă consecinţe juridice în privinţa inculpatului.

În ciuda protestelor opoziţiei, majoritatea membrilor comisiei au admis şi un amendament potrivit căruia în luarea deciziei asupra existenţei infracţiunii şi a vinovăţiei inculpatului instanţa hotărăşte motivat, cu trimitere la toate probele evaluate. Condamnarea se dispune doar atunci când instanţa are convingerea că acuzaţia a fost dovedită dincolo de orice îndoială.

Şi-au făcut numărul!

Cornel CodiţăPolitică / 20 iunie 2018

Cornel Codiţă

Liviu Dragnea conduce cu o mînă sigură PSD-ul şi pe toţi cei ce, încă, îi fac jocurile, pe calea distrugerii definitive a brumei de speranţă care ne mai leagă de ideea de "Stat de drept" şi "Democraţie". Spun de idee, iar nu de realitate, pentru că, în ciuda unor firave încercări, din 1989 şi pînă acum, România nu a făcut pasul decisiv, nu a trecut "Rubiconul" capabil să ne despartă, să ne rupă de cultura, tradiţia, nostalgia şi chiar atracţia morbidă către regimurile totalitare, de mînă forte, autoritar-uni-personale şi, desigur, non-democratice, în care ne-am petrecut cea mai mare parte din istoria aşa zis modernă.

Sursa foto: Twitter

MECI COMERCIAL: Trump şutează, China marchează

Vlad DobreaInternaţional / 20 iunie 2018

Preşedintele Donald Trump şochează China cu ameninţarea unor taxe comerciale suplimentare, de 200 miliarde de dolari 

Beijingul răspunde, acuzând Statele Unite de declanşarea unui război comercial

Pieţele bursiere globale au scăzut brusc, ieri, după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat că va impune un tarif comercial suplimentar de 10% pe mărfuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, relatează CNBC.

"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"

CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN: "Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"

ALINA VASIESCUFonduri Europene / 20 iunie 2018

Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale, a făcut un apel ieri, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri desfăşurate în Parlamentul European, la o colaborare foarte strânsă între Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE pentru un acord până în 2019 privind bugetul UE pe 2021-2027.

Despre cantitatea şi calitatea banilor

Despre cantitatea şi calitatea banilor

Gheorghe PipereaBănci-Asigurări / 20 iunie 2018

Gheorghe Piperea

1. Masa monetară şi fluctuaţiile monetare reprezintă aspectul cantitativ al banilor. Puterea de cumpărare a banilor şi stabilitatea preţurilor reprezintă aspectul calitativ al banilor.

Industria IT autohtonă, în top la nivel european

Industria IT autohtonă, în top la nivel european

O.D.Companii / 20 iunie 2018

Dezvoltarea industriei IT autohtone este una accelerată. Ţara noastră se situează pe locul 6 în topul destinaţiilor de pe piaţa centrelor de date din Europa, în timp ce ţările nordice şi Olanda ocupă primele locuri, potrivit noului index Savills-Data Centre Investment Index, care a analizat în cadrul unui studiu 20 de ţări.

Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor

Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor

Emilia OlescuCompanii / 20 iunie 2018

Sorin Constantinescu: "Băncile închid conturile operatorilor de jocuri online nejustificat" 

Deşi legislaţia din domeniul gamblingului obligă operatorii de jocuri online să aibă conturile jucătorilor de la noi deschise în România, această reglementare este posibil să nu mai poată fi aplicată, ca urmare a reticenţei băncilor de a colabora cu firmele din sector, este de părere Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor Jocurilor de Noroc la Distanţă.

Mihaela Proicea

MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC: "Medicii nu mai vor să lucreze în sistemul privat, statul acordă salarii mai mari"

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 20 iunie 2018

Deschiderea unei clinici reprezintă o investiţie de 500.000 de euro.  

Gradul de tratare al afecţiunilor coloanei vertebrale este de 70%

Tarifele variază între 500 şi1.000 de euro, pentru un pachet

de tratament

Reporter:Cum este văzută pe piaţa din ţara noastră Clinica Bio Ortoclinic?

Mihaela Proicea: Noi suntem de 12 ani pe piaţă, din 2006, şi avem experienţă mare în domeniul recuperării medicale pentru afecţiunile coloanei vertebrale. Ne axăm, în special, pe tratarea herniilor de disc fără operaţie. Suntem recunoscuţi în ţară, dar avem şi pacienţi din străinătate. Am dezvoltat de-a lungul timpului propriile noastre protocoale, având rezultate deosebite, chiar incredibile pentru mulţi. În legătură cu aceasta, aş spune că în toate sectoarele domeniului medical, datorită tehnologiei avansate, majoritatea manualelor de medicină actuale vor deveni cărţi de istorie, aşa cum spunea Sylvia Hoişie, inventatoarea polidinului într-un interviu.

Băuturile energizante, ţinute la distanţă de minori

O.D.Miscellanea / 20 iunie 2018

Moda energizantelor a prins, din nefericire, foarte bine la copii, care le consumă în cantităţi mult peste limita admisă, chiar şi în cazul unui adult. În plus, aceştia nu se dau înapoi să le amestece şi cu alcool, rezultând o combinaţie foarte periculoasă pentru un minor.

SIF Moldova - liderul rentabilităţilor bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 - 18 IUNIE SIF Moldova - liderul rentabilităţilor bursei

A.I.Investiţii Personale / 20 iunie 2018

Analiştii Băncii Transilvania: "Atât timp cât cotaţia SIF2 se menţine peste suportul de la 1,26 lei, creşte probabilatea ca faza corectivă să se fi încheiat şi să asistăm la o relansare a trendului de ansamblu ascendent" 

Titlurile SIF Moldova (SIF2), emitentul cu cea mai mare pondere dintre toate cele cinci SIF-uri în indicele financiar BET­-FI, au marcat un salt de 10,84%, în raport cu moneda euro, în intervalul 11 - 18 iunie, urcând pe prima treaptă a rentabilităţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 20 Iunie 2018

Macroeconomie / 20 iunie 2018

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 3,5%, de la 3,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,1%, după o creştere de 0,9% în luna anterioară. Producţia din industria...

Recul de aproape un procent pentru BET

BVB Recul de aproape un procent pentru BET

A.I.Piaţa de Capital / 20 iunie 2018

Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Banca Transilvania şi BRD - Groupe Societe Generale 

Acţiunile tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat, în mare parte, deprecieri importante în şedinţa de...

OBSESII ALIMENTARE Cine se teme de microunde?

ADRIAN-NICOLAE POPESCUCompanii / 20 iunie 2018

Cuptorul cu microunde a devenit unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice din bucătărie, însă nu puţini sunt cei care au o oarecare reţinere în a-l folosi, din cauza ideii unei eventuale nocivităţi asupra alimentelor preparate astfel....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo