ÎN A DOUA JUMĂTATE A ANULUI 2018 OPEC estimează că cererea de petrol va rămâne ridicată

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 iunie 2018

OPEC estimează că cererea de petrol va rămâne ridicată

Cererea mondială de petrol se va menţine ridicată în a doua jumătate a anului 2018, potrivit unei estimări a unei comisii tehnice a Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), care sugerează că piaţa poate absorbi o creştere a livrărilor organizaţiei, transmite Reuters, citat de News.ro.

Reprezentanţii OPEC se reunesc, vineri, pentru a decide politica referitoare la producţie, pe fondul apelurilor unor consumatori mari, cum sunt Statele Unite şi China, de a tempera creşterea preţurilor şi a susţine economia globală prin suplimentarea livrărilor.

Liderul OPEC, Arabia Saudită, şi Rusia au propus relaxarea treptată a limitelor aplicate producţiei, care sunt în vigoare de la începutul anului 2017, în timp ce alţi membri ai organizaţiei, respectiv Iran, Irak, Venezuela şi Algeria, sunt împotrivă.

Trei surse din cadrul OPEC au declarat că o comisie tehnică, comisia economică a organizaţiei, s-a întâlnit, ieri, pentru a revizui perspectivele pieţei şi a le prezenta miniştrilor Petrolului din ţările membre, în această săptămână.

"Dacă OPEC şi aliaţii săi vor menţine livrările la nivelul lunii mai, atunci piaţa ar putea fi în deficit în următoarele şase luni", a spus una dintre surse. O altă sursă a declarat că perspectivele pieţei petrolului vor rămâne solide, în a doua jumătate a anului. "Unele ţări, între care Algeria, Iran şi Venezuela, au spus în comisie că încă se opun unei majorări a producţiei", mai susţine o sursă.

Rusia şi Arabia Saudită au propus ca statele din OPEC şi din afara OPEC să crească producţia de petrol cu 1,5 milioane de barili pe zi, după cum a declarat, ieri, ministrul petrolului din Ecuator, Carlos Perez.

Măsura ar anula, practic, actuala reducere a producţiei de 1,8 milioanede barili de petrol pe zi, care a contribuit la echilibrarea pieţei în ultimele 18 luni şi a urcat preţurile petrolului la aproape 80 de dolari pe baril, de la un minim de 27 de dolari atins în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7452
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2915
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0219
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb