Lovitură grea pentru imaginea Bisericii Catolice

Ziarul BURSA #Cultură / 27 februarie 2019

Imaginea Bisericii Catolice a suferit o nouă lovitură grea. Dacă până acum a fost vorba în special de acuzaţii mai mult sau mai puţin dovedite sau probate, acum în discuţie apare o condamnare dictată de un tribunal.

Cardinalul australian George Pell, numărul trei în ierarhia Vaticanului (şeful secretariatului economic al Sfântului Scaun) a fost condamnat pentru agresiune sexuală asupra unui minor, devenind clericul cu cel mai înalt rang din Biserica Catolică condamnat pentru pedofilie. Cardinalul de 77 de ani a fost declarat vinovat de un tribunalul din Melbourne pentru agresiune sexuală şi pentru patru capete de acuzare referitoare la atentate la pudoare împotriva a doi copii de cor în vârstă de 12, respectiv 13 ani, fapte săvârşite în sacristia catedralei Saint-Patrick din Melbourne în anii "1990, informează Agerpres. Iniţial, preotul a negat acuzaţiile, iar completul de judecată nu a ajuns la o decizie în primul proces, desfăşurat în septembrie. A fost declarat însă vinovat la finalul unui nou proces, care a avut loc la 11 decembrie. Tribunalul din Melbourne a emis un "ordin de interdicţie'' care nu permitea presei relatarea acestui caz, sub sancţiunile legii. Această obligaţie la tăcere a fost impusă în scopul protejării completului unui al doilea proces, când cardinalul Pell ar fi trebuit iniţial judecat pentru alte fapte prezumate. Acuzarea a decis să renunţe la această a doua serie de învinuiri, urmarea fiind ridicarea marţi a interdicţiei mediatice în ceea ce priveşte primul proces, permiţând presei să anunţe verdictul de vinovăţie.

Pedeapsa la care va fi condamnat cardinalul nu a fost încă stabilită. O nouă audiere este prevăzută pentru astăzi. Avocaţii cardinalului au de-clarat că acesta doreşte să facă apel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb