Lucian Anghel minte oficial
ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 decembrie 2017
Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a ajuns la performanţa să contrazică site-ul BVB şi să mintă în declaraţii oficiale.
"Bursa românească a ajuns la 88 de emitenţi la finalul lunii trecute, după ce numai în ultimele 12 luni cinci companii s-au listat pe piaţa principală, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă din istoria bursei ca număr de noi companii", a declarat Lucian Anghel, ieri, potrivit unui comunicat transmis de BVB.
Trecând peste faptul că Anghel a luat în considerare 12 luni, pornind din noiembrie înapoi, ca să prindă în calcul şi listarea MedLife din decembrie 2016, un truc ieftin, trebuie spus că site-ul BVB ţine evidenţa clară a numărului de emitenţi de la finalul fiecărui an.
Făcând diferenţa cu anul anterior, poţi vedea câte societăţi au fost în plus la BVB, an de an, fiind înregistrate şi ieşirile din piaţă, despre care Anghel nu suflă o vorbă.
După 22 de ani de la înfiinţarea BVB, 2017 e cel mai bun din istoria Bursei, cu excepţia anilor 1995, 1996, 1997, 1998, 2008, 2010, 2011.
Lucian Anghel a făcut o obişnuinţă din a se face de râs şi din a batjocori funcţia pe care o deţine, rămânând un mister susţinerea pe care o primeşte în continuare din partea acţionarilor.
Anghel şi-a pornit primul mandat susţinând că vrea să facă din "bărcuţa" BVB un "crucişător". Nu a reuşit să facă performanţă, dar a insistat în metafore nepotrivite. În urmă cu patru ani, l-a adus la conducerea executivă pe polonezul Ludwik Sobolewski, pe care l-a comparat cu antrenorul portughez Jose Mourinho. Sobolewski nu a performat conform criteriilor din contractul de mandat, dar Anghel a insistat să îl păstreze, ceea ce a dus la un blocaj de câteva luni la nivelul conducerii BVB.
Anghel a tolerat circul lui Sobolewski după expirarea mandatului de CEO, care a susţinut, contrar prevederilor Codului Civil, că are un mandat de director general, fără contract de mandat, şi chiar a admis minciuna că Sobolewski este director general, în rapoartele BVB de după expirarea mandatului acestuia.
Recent, un alt comunicat BVB a preluat greşit rapoartele PWC privind oferte publice iniţiale, uitând să menţioneze oferta iniţială a Nuclearelectrica.
Este de necrezut că rapoartele transmise de BVB trebuie verificate, acum, la sânge, cu creionul în mână, deşi, în mod normal, operatorul de piaţă ar fi trebuit să fie un exemplu de guvernanţă corporativă şi transparenţă pentru ceilalţi emitenţi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2017, 05:51)
Incapabil. Este sustinut de caragiosul de Pogonaru, alt incapabil, probabil foarte necesar furturilor prin vanzarea de neperformante. Oameni de paie incolonati in fata austriecilor.
1.1. atunci nea Manea ce e (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 08.12.2017, 09:30)
Umbra lui nea Treichl de la Bucuresti:-)Firma EGB Ceps Holding e radiata din 30 Martie 2015 si apare ca actionarul majoritar BCR in 2015 si 2016 in rapoartele financiare BCR. Ieri spune ca marca BCR e cea mai valoroasa si in raport au amortizat-o complet. Zapacitu de Beitz ca CRO nu stir ca in mandatu sau BCR isi muta sediul in Chisinau si acum revine in functie.... E cascadorii rasului sau Mapetzschoou
1.2. treichl pe post de castravete (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de sebastian în data de 08.12.2017, 19:09)
Domnule Beshtea, dv avetzi fixu cu treichl precum sceneta aia cu Piersic si castravetele... tema asta e f clara, si dl Anghel un dezastru, cand nu aveti nimic de spus pe tema data incercatzi sa va aPtzinetzi...