ZIARUL BURSA

08 decembrie 2017
Ediţia din 18.09.2024
Brokerii: "Căderea titlurilor TLV, pe seama vânzărilor investitorilor instituţionali"

Brokerii: "Căderea titlurilor TLV, pe seama vânzărilor investitorilor instituţionali"

ANDREI IACOMIInternaţional / 8 decembrie 2017

După o perioadă de creştere în prima parte a anului, când cotaţia acţiunilor Banca Transilvania (TLV), a urcat de la un preţ de 2,003 lei/unitate (nivelul de închidere din ultima zi de tranzacţionare a anului trecut), până la 2,55 lei/acţiune (preţul de închidere din data de 8 august 2017), acţiunile societăţii bancare au început să scadă, închizând, pe data de 6 decembrie, la preţul de 2,085 lei/acţiune.

Analiştii pieţei locale de capital pun deprecierea cotaţiei TLV din ultima perioadă îndeosebi pe seama ieşirilor pe care le fac investitorii instituţionali din societatea bancară.

Federal Reserve îşi pierde independenţa, Bitcoin se va prăbuşi, iar divergenţele din Europa se vor adânci

SAXO BANK A PUBLICAT "PROGNOZELE SCANDALOASE" PENTRU 2018 Federal Reserve îşi pierde independenţa, Bitcoin se va prăbuşi, iar divergenţele din Europa se vor adânci

CĂLIN RECHEAInternaţional / 8 decembrie 2017

Una dintre "prognozele scandaloase" ale băncii de investiţii Saxo Bank de la sfârşitul anului trecut a fost aceea că Bitcoin va ajunge la 2.100 de dolari în 2017.

Realitatea s-a dovedit mult mai "scandaloasă", în condiţiile în care cotaţia celei mai cunoscute monede virtuale tocmai a depăşit 14.000 de dolari.

"Legea dării în plată nu funcţionează din cauza aroganţei bancherilor"

UPDATE/ SENATORUL PNL DANIEL ZAMFIR: "Legea dării în plată nu funcţionează din cauza aroganţei bancherilor"

ANDREI STANBănci-Asigurări / 8 decembrie 2017

Actualizare 14:59 Secretarul general al PNL se dezice de Zamfir: "Plafonarea dobânzilor la creditele bancare - o iniţiativă populistă, care nu reprezintă partidul"

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, afirmă că iniţiativa legislativă a senatorului Daniel Zamfir privind plafonarea dobânzilor la creditele bancare este "populistă şi contrară economiei de piaţă liberă", susţinând că ea nu reprezintă partidul.

-----------

Legea dării în plată se aplică greu din cauza băncilor, care nu înţeleg că nici măcar lor nu le serveşte atitudinea arogantă pe care o afişează, a declarat, ieri, senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice.

Lucian Anghel minte oficial

Lucian Anghel minte oficial

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 8 decembrie 2017

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a ajuns la performanţa să contrazică site-ul BVB şi să mintă în declaraţii oficiale.

Virgil Popescu: "Oprirea unităţii 2 de la Cernavodă a fost forţată, nu planificată"

PNL CERE DEMITEREA MINISTRULUI ENERGIEI ŞI A CONDUCERII NUCLEARELECTRICA Virgil Popescu: "Oprirea unităţii 2 de la Cernavodă a fost forţată, nu planificată"

ANCUŢA STANCIUPolitică / 8 decembrie 2017

PNL, prin vocea deputatului Virgil Popescu, a cerut, ieri, demiterea ministrului Energiei, Toma Petcu, şi a directorului general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, susţinând că unitatea 2 de la Centrala de la Cernavodă nu a fost oprită planificat, aşa cum a afirmat compania într-un comunicat, ci că ar fi avut loc un incident, cauzat de defectarea maşinii de încărcare şi descărcare a combustibilului nuclear (MID).

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă

DUPĂ CE TRUMP A RECUNOSCUT IERUSALIM DREPT CAPITALĂ A ISRAEL Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă

A.S.Internaţional / 8 decembrie 2017

Actualizare 20:00 Plestinian, ucis de armata israeliană la est de Khan Younes

Un palestinian, Mahmoud al-Masri, în vârstă de 30 de ani, a fost ucis astăzi la est de Khan Younes, în apropiere de bariera de securitate care închide ermetic frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Actualizare 18:23 Poziţia oficială a MAE: "România susţine implementarea «soluţiei celor două state», Israel şi Palestina, care să co-existe în pace şi securitate"

Actualizare 17:08 Teodor Meleşcanu: "Decizia SUA, un element încurajator"

------------

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă, astăzi, ca să discute despre recunoaşterea unilaterală de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, a precizat pentru AFP preşedinţia japoneză a Consiliului, potrivit Agerpres.

"Procurorii români reprezintă interesul public şi refuză controlul politic"

UPDATE/ PROCURORUL GENERAL AUGUSTIN LAZĂR: "Procurorii români reprezintă interesul public şi refuză controlul politic"

Politică / 8 decembrie 2017

Actualizare 16:03 Magistraţii solicită Parlamentului să respingă modificările legilor Justiţiei

Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Procurorilor din România solicită Parlamentului respingerea modificărilor Legilor Justiţiei, spunând că adoptarea acestora trebuie să se facă doar în urma unor studii de impact şi a unor consultări.

--------------

A hărţui procurorii, a-i pune într-o stare defensivă, a-i ameninţa cu răspunderi juridice disproporţionate faţă de eventualele greşeli profesionale făcute, a asimila ipso facto o decizie judecătorească de achitare a unui inculpat cu o culpă profesională, a transforma parchetul într-o verigă slabă aflată între poliţie şi instanţe judecătoreşti, a supune procurorii controlului unui organism executiv, eminamente politic, aşa cum este Ministerul Justiţiei, condus de un ministru al justiţiei numit politic şi cu agendă politică înseamnă, pe scurt, a încălca de o manieră gravă principii fundamentale ale statului de drept, a transmis procurorul general Augustin Lazăr, într-un mesaj referitor la independenţa procurorilor.

"Sharp" vrea o alianţă cu "Japan Display" în domeniul OLED

"Sharp" vrea o alianţă cu "Japan Display" în domeniul OLED

Internaţional / 8 decembrie 2017

Producătorul japonez de echipamente electronice "Sharp" Corp. va cere Guvernului nipon să îl ajute să formeze o alianţă cu rivalul "Japan Display" Inc. în domeniul tehnologiei OLED pentru a putea concura mai bine cu producătorii sud-coreeni "Samsung" şi LG, a declarat, ieri, directorul general de la Sharp, Tai Jeng-wu, informează Reuters, conform Agerpres.

Putin respinge boicotul, sportivii ruşi se adresează tribunalului

Putin respinge boicotul, sportivii ruşi se adresează tribunalului

O.D.Sport / 8 decembrie 2017

Vladimir Putin a intervenit în scandalul suspendării Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2018, respingând din start ideea unui boicot general. Pe de altă parte sportivii ruşi se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv pentru a putea să concureze sub drapelul ţării lor.

Cronica unui altfel de război ciudat

Cornel CodiţăEditorial / 8 decembrie 2017

Cornel Codiţă

Este posibil ca o competiţie politică jucată în principal pe imagine şi prestigiu, dar împletită strîns în jurul alteia cu miză mult mai mare, dezvoltarea, deţinerea şi exploatarea puterii nucleare, să degenereze în conflict armat deschis? Unul care să treacă peste pragul nuclear?

Cu o apreciere de doar 1,15%, BRD ajunge pe prima poziţie a randamentelor din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 NOIEMBRIE - 6 DECEMBRIE Cu o apreciere de doar 1,15%, BRD ajunge pe prima poziţie a randamentelor din BET

A. I.Investiţii Personale / 8 decembrie 2017

În contextul unui parcurs negativ în ultima săptămână (intervalul 29 noiembrie - 6 decembrie) al indicelui BET, care a coborât în toate şedinţele de tranzacţionare incluse în această perioadă, avansul de 1,15% al acţiunilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD), fac din titlurile societăţii bancare cel mai rentabil emitent din principalul coş de acţiuni al pieţei locale de capital, în intervalul avut în vedere.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 8 Decembrie 2017

Internaţional / 8 decembrie 2017

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală până la 4% în octombrie 2017, de la 4,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 7,4% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,9% a creditului...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo