"Sharp" vrea o alianţă cu "Japan Display" în domeniul OLED

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 decembrie 2017

"Sharp" vrea o alianţă cu "Japan Display" în domeniul OLED

Producătorul japonez de echipamente electronice "Sharp" Corp. va cere Guvernului nipon să îl ajute să formeze o alianţă cu rivalul "Japan Display" Inc. în domeniul tehnologiei OLED pentru a putea concura mai bine cu producătorii sud-coreeni "Samsung" şi LG, a declarat, ieri, directorul general de la Sharp, Tai Jeng-wu, informează Reuters, conform Agerpres.

Ecranele OLED sunt din ce în ce mai populare pentru că sunt mai subţiri, mai flexibile şi oferă culori mai vii decât ecranele LCD. Chiar şi "Apple" Inc. din SUA a adoptat ecranele OLED pentru noile sale telefoane iPhone X.

"Sharp" şi "Japan Display", ambii furnizori ai "Apple", intenţionează să demareze producţia de ecrane OLED în cursul anului următor. Aceasta în condiţiile în care "Samsung Electronics" Co. furnizează deja ecrane OLED pentru producătorii globali de smartphone-uri în timp ce "LG Display" Co. face la fel pentru producătorii de televizoare.

"Ar trebui să înfiinţăm o alianţă japoneză în domeniul ecranelor OLED", a declarat Tai Jeng-wu după ce acţiunile "Sharp" au revenit la prima categorie a Bursei de Valori de la Tokyo după o absenţă de un an. "Vrem sau nu tehnologie OLED în Japonia? Aş vrea să discut acest subiect cu Ministerul Industriei şi INCJ (the Innovation Network Corp of Japan)", a adăugat Tai Jeng-wu.

Organismul de stat INCJ deţine 36% din acţiunile "Japan Display", companie care a fost înfiinţată după fuziunea diviziilor de display-uri ale "Sony" Corp., "Hitachi" Ltd. şi "Toshiba" Corp.

Directorul general al "Sharp" a mai spus că ar dori să discute cu Guvernul de la Tokyo despre o posibilă investiţie în JOLED, o companie afiliată a "Japan Display", care marţi a vândut primele sale ecrane OLED către "Sony". JOLED vrea să strângă 100 de miliarde de yeni (888 milioane de dolari) pentru a-şi extinde capacităţile de producţie.

Tai Jeng-wu, fost vice-preşedinte la grupul "Foxconn" din Taiwan, a devenit CEO al "Sharp" anul trecut, după ce firma taiwaneză a preluat controlul la grupul japonez "Sharp". Anterior, acesta a promis că va demisiona după ce "Sharp" va reveni pe profit, iar acţiunile grupului vor reveni la prima categorie a Bursei de Valori de la Tokyo.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb