Putin respinge boicotul, sportivii ruşi se adresează tribunalului

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 8 decembrie 2017

Putin respinge boicotul, sportivii ruşi se adresează tribunalului

Vladimir Putin a intervenit în scandalul suspendării Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2018, respingând din start ideea unui boicot general. Pe de altă parte sportivii ruşi se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv pentru a putea să concureze sub drapelul ţării lor.

Preşedintele rus consideră că ar trebuie pedepsiţi doar vinovaţii, nu toţi sportivii unei ţări, la grămadă: "Fără cea mai mică îndoială, noi nu vom opune niciun blocaj, nu-i vom împiedica pe sportivii noştri să ia parte. Important este că în concluziile Comisiei este scris că nu a existat niciun sistem guvernamental de susţinere a dopajului. Este o concluzie importantă. Nu-i condamnaţi decât pe cei care sunt vinovaţi. Iar dacă nu a existat susţinere guvernamentală, de ce să interzici să participe sub simbolurile noastre naţionale. Este o mare întrebare. Nu am dat niciodată ordinul, de exemplu ministerului Sportului sau altor organizaţii, să câştige Jocurile. Nu a existat niciodată o asemenea misiune".

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Aleksandr Jukov, suspendat de Comitetul Executiv al CIO din funcţia sa de membru al Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat că sportivii ruşi vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva suspendării participării Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. Pe de altă parte, 22 de sportivi ruşi care au participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din 2014, printre care şi patru campioni olimpici, descalificaţi pentru dopaj de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva sancţiunilor.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) între 9 şi 25 februarie, sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte. Vitali Mutko, ministrul Sporturilor, şi adjunctul său, Iuri Nagornîh, au fost suspendaţi de la orice viitoare participare la Jocurile Olimpice, Dmitri Cernîşenko, fostul director al Comitetului de organizare pentru JO 2014 de la Soci, a fost retras din Comisia de Coordonare pentru JO din 2022, iar Comitetul Olimpic Rus va fi obligat să plătească suma de 15 milioane de dolari către CIO, drept costuri de anchetă şi contribuţie la instituirea Autorităţii Independente de testare (ITA).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb