FAN Courier estimează că afacerile sale vor depăşi 131 milioane de euro, în 2017

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 8 decembrie 2017

De la stânga la dreapta, Adrian Mihai, Felix Pătrăşcanu şi Neculai Mihai.

De la stânga la dreapta, Adrian Mihai, Felix Pătrăşcanu şi Neculai Mihai.

Felix Pătrăşcanu: "Toate semnalele indică faptul că 2018 va fi un an mai dificil"

Felix Pătrăşcanu: "Lipsa forţei de muncă reprezintă cea mai mare problemă"

Compania de curierat FAN Courier estimează că, anul acesta, cifra de afaceri va depăşi pragul de 131 milioane euro, în creştere cu 13,2% peste rezultatele anului precedent, în linie cu prognozele iniţiale ale companiei şi rezultatele din primele 11 luni ale anului.

Managementul companiei se aşteaptă ca 2018 să fie un an dificil din cauza impredictibilităţii legislative şi fiscale.

Adrian Mihai, fondator FAN Courier, a declarat: "Apetitul în creştere al pieţei româneşti pentru servicii de curierat, în principal ca efect al exploziei segmentului de e-commerce, riscă să fie afectat de schimbările legislative şi fiscale anunţate pentru anul 2018, cu impact relevant pentru toţi actorii economici - companii şi consumatori. Pe fondul unor astfel de premise, estimările noastre privind evoluţia business-ului pentru anul viitor sunt mai prudente decât în anii anteriori. Bugetul pentru 2018 va fi construit luând în calcul tot două scenarii - pesimist, pentru care ne pregătim inclusiv de o eventuală stagnare şi scenariul realist-prudent, în care anticipăm o creştere de 10%".

Felix Pătrăşcanu, managing partner FAN Courier, a subliniat că lipsa forţei de muncă reprezintă cea mai mare problemă.

"Mâna de lucru a devenit o problemă şi cred că se datorează şi faptului că şcoala nu mai are legătură cu piaţa muncii", a mai precizat Felix Pătrăşcanu.

Totodată, domnia sa a precizat că toate semnalele indică faptul că 2018 va fi un an mai dificil, chiar dacă în statisticile oficiale cifrele sunt optimiste şi arată că economia românească duduie.

Managing partnerul FAN Courier a adăugat: "La incertitudinile care planează în mediul de afaceri, singurul nostru răspuns este să ne continuăm investiţiile şi să luăm toate măsurile care depind de noi astfel încât să minimizăm efectele. În consecinţă, 2018 va fi un an în care ne vom concentra pe de o parte pe finalizarea investiţiilor demarate iar pe de alta, pe controlul costurilor".

Felix Pătrăşcanu a mai precizat că găsesc tot mai greu forţă de muncă, mai ales în vestul ţării, cea mai grea situaţie fiind în Cluj, unde fluctuaţia angajaţilor este cea mai mare. Aici compania a relocat, temporar, 42 de angajaţi din Bucureşti pentru a face faţă comenzilor.

Domnia sa a mai declarat că trebuie să uităm ideea că România este o piaţă ieftină a muncii, pentru că nu mai este.

O soluţie pentru rezolvarea crizei forţei de muncă ar fi angajarea de basarabeni, sârbi sau ucraineni, în opinia domnului Felix Pătrăşcanu.

În prezent, FAN Courier are 5.750 de angajaţi. Pentru a suplini lipsa de personal, compania a deschis şcoala FAN, unde se pregăteşte prima promoţie de curieri.

Pe lângă criza de personal, principalele provocări ale acestui an au fost pentru FAN Courier infrastructura şi modificările legislative şi fiscale neaşteptate.

Lipsa de predictibilitate fiscală, dată de noile modificări legislative şi în special trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, fac imposibilă stabilirea unor bugete clare.

Felix Pătrăşcanu a precizat: "Există o incertitudine care poate să îţi blocheze şi să îţi închidă business-ul. Noi suntem o companie mare, stăm destul de bine cu cashflow-ul, dar companiile mai mici pot avea probleme".

Domnia sa a mai adăugat că antreprenorii ar trebui să se gândească la dezvoltarea afacerilor, nu la cum să schimbe taxele de la angajator la angajat sau split TVA.

"În străinătate se întâmplă lucruri extraordinare, iar noi aici batem apa-n piuă cu chestii care sunt discutate şi apoi uitate", a mai spus Felix Pătrăşcanu.

Potrivit companiei, până la sfârşitul anului viitor, investiţiile Fan Courier vor depăşi 36,5 milioane de euro - 16,5 milioane de euro în 2017 şi 20 de milioane de euro în 2018. Investiţiile majore vizează extinderea principalului HUB al companiei, cel de la Ştefăneşti şi începerea lucrărilor de construcţie la HUB-ul din Cluj pentru care a fost achiziţionat un teren.

Sumele investite în 2017 au fost direcţionate către flota auto - 7 milioane de euro, depozitul de la Ştefăneşti - 6,7 milioane de euro până acum din totalul de peste 20 milioane euro. 10% din valoare au fost destinate modernizării sediilor FAN din ţară precum şi investiţiilor în IT. Serviciile nou implementate au reprezentat aproximativ 5% din volumul total de investiţii în 2017.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cei trei nu au fost buni in domeniile in care activau si s-au gandit sa infiinteze aceasta fantoma de curierat care nu raspunde niciodata la telefon si pierde coletele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb