DUPĂ CINCI ANI, ASF a dat în judecată foşti angajaţi ai CSSPP pentru recuperarea unor prejudicii constatate de Curtea de Conturi

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 8 decembrie 2017

ASF a dat în judecată foşti angajaţi ai CSSPP pentru recuperarea unor prejudicii constatate de Curtea de Conturi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat în judecată mai mulţi angajaţi ai fostei Comisii de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), la cinci ani de la desfiinţarea CSSPP, vizând recuperarea unor prejudicii constatate de Curtea de Conturi în 2013.

Printre cei vizaţi se numără şi Marian Sârbu, fost preşedinte CSSPP, fost ministru al Muncii şi socrul lui Victor Ponta.

Astfel, în septembrie şi octombrie, ASF a înregistrat la Tribunalul Bucureşti două dosare contra pârâţilor Cristescu Antipa, Horvath Ileana, Oancea Mircea, Pescaru Dan, Roşu Cristian, Sârbu Marian, Theodor Daniela, Tudose Mircea, Chihaia (Chipaila) Irina.

Rugaţi să clarifice speţele, reprezentanţii ASF ne-au transmis: "Dosarele nr. 37671/3/2017 şi nr. 36335/3/2017 se află pe rolul Tribunalului Bucureşti şi au ca obiect acţiuni în răspundere patrimonială în contradictoriu cu persoane fizice care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul fostei CSSPP.

Aceste cauze vizează îndeplinirea măsurilor dispuse de Curtea de Conturi a României în urma desfăşurării misiunilor de audit efectuate la nivelul fostei CSSPP având ca obiect recuperarea unor sume stabilite ca prejudicii de Curtea de Conturi, de la persoanele responsabile.

Având în vedere faptul că deciziile Curţii de Conturi a României au caracter obligatoriu pentru instituţiile vizate, s-a impus demararea acestor demersuri judiciare în scopul aducerii la îndeplinire a hotărârilor Curţii de Conturi".

Auditul din 2013 al Curţii de Conturi a concluzionat că CSSPP a împărţit cu dărnicie salariaţilor premii, prime de vacanţă şi chiar de căsătorie, în mod ilegal. Astfel, potrivit presei, conducerea Comisiei a ignorat prevederile legale privind măsurile de reducere a unor categorii de cheltuieli publice. Auditul a verificat modul în care au fost administrate fondurile CSSPP. Raportul Curţii de Conturi consemnează că, în 2012, totalul plăţilor făcute de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private s-a ridicat la 16,5 milioane de lei (3,7 milioane de euro). Din această sumă, nu mai puţin de 79% au reprezentat cheltuieli de personal.

La finele lui 2012, Comisia a raportat un deficit de 5,1 milioane de lei (1,15 milioane de euro).

În 2013, ASF a contestat la Curtea de Apel concluziile raportului de audit, "argumentând nelegalitatea şi netemeinicia acestora".

Între timp, în presă, a mai apărut informaţia că ASF a dat în judecată angajaţi ai CSSPP, în urma controlului Curţii de Conturi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Marian Sirbu nu este socrul lui Victor Ponta. Acela este Ilie Sirbu (fost ministru al Agriculturii in guvernul Nastase).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb