CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 NOIEMBRIE - 6 DECEMBRIE Cu o apreciere de doar 1,15%, BRD ajunge pe prima poziţie a randamentelor din BET

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 8 decembrie 2017

Cu o apreciere de doar 1,15%, BRD ajunge pe prima poziţie a randamentelor din BET

Cotaţia Bitcoin îşi continuă ascensiunea

În contextul unui parcurs negativ în ultima săptămână (intervalul 29 noiembrie - 6 decembrie) al indicelui BET, care a coborât în toate şedinţele de tranzacţionare incluse în această perioadă, avansul de 1,15% al acţiunilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD), fac din titlurile societăţii bancare cel mai rentabil emitent din principalul coş de acţiuni al pieţei locale de capital, în intervalul avut în vedere.

Creşterea cotaţiei BRD din perioada menţionată se datorează evoluţiei din data de 4 decembrie 2017, când preţul acţiunii a crescut cu 2,01%, pe fondul unui volum de 556.096 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 326.000 de unităţi.

În acea zi, FDI BRD Acţiuni, în calitate de persoană iniţiată, a cumpărat 13.500 de titluri BRD, la preţul unitar de 13,0941 lei.

De asemenea, FDI BRD INDEX a achiziţionat 2.000 de acţiuni ale societăţii bancare, la preţul de 13,02 lei/titlu.

Tot pe 4 decembrie, au avut loc două tranzacţii pe piaţa "deal", în cadrul cărora au fost transferate 183.000 de acţiuni, la preţul unitar de 13 lei.

De remarcat că, în acea zi, cotaţia BRD a închis la preţul maxim al şedinţei, de 13,2 lei/acţiune.

În restul zilelor din intervalul avut în vedere, preţul acţiunilor societăţii bancare a fost cuprins între o scădere de 1,52% pe data de 5 decembrie şi o apreciere de 0,15%, pe 29 noiembrie.

De precizat că performanţa acţiunilor societăţii bancare iese în evidenţă şi pe fondul unui comportament slab, al multor titluri din componenţa indicelui BET.

Din punct de vedere tehnic, cotaţia BRD se află pe o tendinţă ascendentă pe un orizont de timp mediu, cotaţia situându-se peste media mobilă simplă de 50 de zile. Totodată, preţul acţiunii societăţii bancare se tranzacţionează în apropierea mediilor mobile de 20 şi 200 de zile, ce definesc termenul scurt, respectiv lung.

În primele nouă luni ale acestui an, BRD a înregistrat un profit net de 1.066 milioane de lei, în creştere cu 76% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ponderea titlurilor societăţii bancare în indicele BET, care a scăzut cu 1,4%, în raport cu moneda euro, în perioada 29 noiembrie - 6 decembrie, este de 10,87%.

Cotaţia monedei Bitcoin îşi urmează parcursul ascendent, continuând să facă noi maxime istorice.

Ieri, preţul criptovalutei a depăşit pragul de 15.000 de dolari, tranzacţionându-se la 15.199 de dolari la Coinbase, una dintre cele mai populare burse de criptomonede americane. De asemenea moneda virtuală se tranzacţiona la peste 15.000 de dolari şi la alte două burse mai puţin cunoscute, potrivit datelor furnizate de bitcoinity.org, notează Financial Times.

Pe lângă Chicago Mercantile Exchange şi Chicago Board Options Exchange, Nasdaq şi Tokyo Financial Exchage intenţionează să admită la tranzacţionare contracte futures cu expunere pe Bitcoin, în 2018, notează presa de specialitate.

Ieri, în jurul orei 15:30, moneda digitală se tranzacţiona în apropierea nivelului de 15.055 de dolari, potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), în timp ce capitalizarea tuturor criptovalutelor Bitcoin aflate în circulaţie era de aproape 257,16 miliarde de dolari, conform site-ului "coinmarketcap.com".

O piaţă de Bitcoin a pierdut, miercuri, 60 de milioane de dolari în urma unui atac informatic.

Hackerii au reuşit să fure 60 de milioane de dolari în Bitcoin după ce au trecut de măsurile de securitate ale uneia dintre cele mai cunoscute companii care oferă tehnologii pentru minarea monedelor virtuale.

NiceHash, o piaţă de Bitcoin care furnizează software-ul necesar minării celor interesaţi să-şi folosească resursele propriilor sisteme pentru a genera monede virtuale, a anunţat că a fost victima hackerilor. Aceştia au furat 4.736,42 BTC.

Revenind la activele tradiţionale, pe primul loc al clasamentului celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 29 noiembrie - 6 decembrie, este condus de acţiunile Dafora (DAFR), a căror creştere a fost de 10,47%.

Pe data de 6 decembrie, titlurile DAFR au coborât cu 6,93%, în urma unui rulaj de aproape 3,57 milioane de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 1,6 milioane de unităţi.

Locul al doilea în acest clasament este ocupat de titlurile Conted (CNTE), a căror cotaţie a săltat cu 9,04%, podiumul aprecierilor de la bursă fiind completat de acţiunile TMK-Artrom (ART), ce au urcat cu 6%, în perioada menţionată.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 1,7%, în intervalul 29 noiembrie - 6 decembrie.

Din cadrul acestuia, cel mai bun comportament a fost marcat de acţiunile SIF Oltenia (SIF5), al căror preţ a crescut cu 4,04%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Miercuri, 6 decembrie, preţul titlurilor SIF5 a stagnat, fiind transferate 131.290 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare de aproape 410.000 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 0,82%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

Ca şi în cazul indicelui financiar, cel mai bun comportament din cadrul BET-XT a fost avut de titlurile SIF5.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 2,35%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Active Dinamic, ce a înregistrat o creştere de 0,57%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Integro, care au urcat cu 0,55%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,87%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,22%, în intervalul de timp precizat.

Depozitele bancare în lei au avut un randament de 0,26%, în intervalul 29 noiembrie - 6 decembrie, în timp ce rentabilitatea depozitelor în euro a fost de 0,02%.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb