Lucian Anghel - pe picior de plecare de la BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 3 octombrie 2019

Lucian Anghel, preşedinte BVB (Sursa foto: Twitter)

Lucian Anghel, preşedinte BVB (Sursa foto: Twitter)

"Mă bucur foarte mult că putem lăsa ceva în urmă pentru această ţară", a spus preşedintele BVB referindu-se la viitorea trecere a pieţei noastre de capital în rândul celor emergente

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), este pe picior de plecare de la conducerea board-ului BVB, în condiţiile în care mandatul său este aproape de final, iar acţionarii operatorului pieţei ar dori schimbarea sa, potrivit unor surse citate de HotNews.ro.

Preşedintele BVB a declarat astăzi cu ocazia workshopului "Made in Romania": "Personal, mă simt împlinit şi sunt bucuros şi onorat că am făcut parte din acest proiect extraordinar de încercare de upgradare a României, pentru că nu Bursa de Valori Bucureşti sau piaţa de capital, ci România a primit acest statut superior (n.r. de piaţă emergentă). Sunt convins că va fi puţin mai bine pentru noi toţi dacă vom folosi inteligent această platformă de finanţare".

Lucian Anghel a subliniat că trecerea pieţei noastre în categoria celor emergente va schimba pe termen mediu şi lung perspectiva companiilor private listate la bursă.

"În urmă cu aproape opt ani, când am fost ales preşedinte al Consilului de Administraţie al BVB, acest proiect reprezenta, de atunci, prioritatea centrală a consiliului bursei şi mă bucur foarte mult că putem lăsa ceva în urmă pentru această ţară. O platformă de finanţare pentru piaţa de capital", a spus Lucian Anghel, care a adăugat: "Am doi copii şi îmi doresc ca aceştia să rămână şi să lucreze în România. Pentru asta era o obligaţie pentru mine ca părinte să încerc să fac tot ce este posibil pentru a dezvolta ţara, ca să nu trebuiască să-i văd doar de Crăciun, pentru că pleacă din ţară".

Potrivit HotNews.ro, acţionarii BVB au în vedere aducerea lui Ciprian Păltineanu ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al operatorului pieţei noastre de capital.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nene Anghel, ce ne facem cu milioanele care-și vad copii doar de sarbatori; ca oricum, ai tai pleaca/plecau din țară doar ca sa-si faca studiile la școli mai înalte.

    Asa ca lasa gargara; " succesurile" de la BCR siBVB se datorează mai mult conjuncturii decât "culturii". 

    1. Cei doi copii ai matale ar trebui sa ramana in tara ,sa lucreze,ca tu ai primit bani degeaba ! Câte companii ai listat la bursa? Una pe an? Câte au părăsit ringul bursier? In jur de o sută? Un adio fata regrete!

    lauda-te singur ca mi-e teama ca poti sa astepti si o mie de ani pana te lauda careva. ai fost mereu un om de carton, angajat de banca, pus de banca si la bvb, adica un angajat al altora, nu un presedinte de bursa. un om slab prea mult la locul nepotrivit, dar comod pentru papusari. adio!

    Intrigant, incompetent, lingau si mincinos - omul ideal sa fie presedinte BVB.

    Si-a inceput mandatul cand bursa avea o lichiditate medie de11mil eur pe zi si il incheie cand media este de 9. Cam asta a lasat in urma.

    1. un presedinte de doi bani,asa presedinte asa BVB..........opt ani de chiverniseala pe comisioanele platite de investitori;

      duteeeeeeeeeeeeeee............ .......... 

    Era bine daca taceai si nu aminteai de copiii tai! Cu siguranta ei nu se compara si nu vor concura cu copiii celor cu salariu minim sau mediu pe economie,precis ca-i vei trimite pentru studii afara si nu va conta ce vrei tu si in final va fi alegerea lor de a-si trai viata in tara sau afara.La faza cu copiii tai ,ai fost egalul politicienilor,adica ipocrit!

    Fără inițiativa, un președinte care a încasat prea mulți bani pentru cât a făcut, BVB nu s-a dezvoltat de când a fost el la conducere, sa vina cineva mai competent

    Ai facut dezastru la BCR Banca pentru Locuinte si cam acelasi lucru si la BVB in acelasi timp. Lasa-ne cat mai repede.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb