Lucian Isar, la DNA

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 10 februarie 2016

sursa: Facebook

sursa: Facebook

Actualizare 15:42 Alina Gorghiu (PNL): "Domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva lui Ponta"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta.

Alina Gorghiu a fost solicitată de un ziarist să comenteze postarea fostului premier Victor Ponta pe Facebook prin care arată că ar fi avut informaţii despre faptul că Lucian Isar ar fi solicitat avantaje de la un investitor american şi acesta ar fi fost motivul pentru care l-ar fi înlocuit din guvern.

"O să vă spun pe scurt că reacţia domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să ştiţi, că a reacţionat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-şi susţină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiţia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunţurile nu se fac public, denunţurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea nişte informaţii şi o să vă dau eu răspunsul. Răspunsul este că e o aberaţie pe care domnia sa doar din frică o emană în spaţiul public. Însă ce pot să vă asigur, e că domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaraţii. Nu e prima pe care o face. Ştiţi că domnul Ponta face tot felul de declaraţii. Despre mine a făcut vreo o mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spaţiul public întotdeauna cu tot felul de enormităţi", a declarat, în conferinţă de presă, Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

După câteva momente, Alina Gorghiu a intervenit anunţând că fostul lider PNL Crin Antonescu a făcut o declaraţie potrivit căreia "nu are o legătură minciuna domnului Ponta cu motivele pentru care a fost schimbat domnul Isar din guvern, motivele au fost politice".

"i mulţumesc domnului Antonescu pentru reacţie. De fapt, ştiţi ce înseamnă motive politice, a spus negru pe alb că domnul Ponta nu-l plăcea, dar o să vedeţi şi poziţia domniei sale. Sunt lucruri pe care trebuie să le luaţi cu beneficiu de inventar atunci când vorbeşte domnul Ponta şi eu am învăţat să fac asta cu maximă prudenţă că, vedeţi, minciuna ar picioare scurte. A durat jumate de oră până ne-a lămurit domnul Antonescu ce şi cum. În fine, erau necesare şi aceste precizări pe care le-am făcut", a spus Alina Gorghiu.

(I.D.)

---

Actualizare 13:06 Isar: "Îl anunţ pe tânărul calomniator Ponta că va trebui să apară în faţa instanţei"

Fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar a declarat miercuri agenţiei Mediafax, că fostul premier Victor Ponta va "trebui să apară în faţa instanţei", deoarece îl va acţiona în justiţie, remarcând faptul că "oricum" fostul şef al Executivului "are deja experienţă cu instanţele", transmite Mediafax.

"Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, dearece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa", declarat pentru Mediafax fostul ministru delegat Lucian Isar, care a fost membru al Cabinetului Ponta.

(I.D.)

----

Actualizare 12:20 Antonescu: "Ponta nu mi-a arătat nicio informare în legătură cu Isar"

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, pentru Agerpres, că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar şi că a formulat doar acuzaţii.

Crin Antonescu a precizat că Lucian Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Victor Ponta.

"Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii", a explicat senatorul PNL pentru Agerpres.

El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzaţiile nu pot fi luate în serios.

"Eu nu am dat crezare acestor acuzaţii. I-am şi spus atunci că, în general, astfel de acuzaţii în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (...) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care ţineau de menţinerea alianţei şi de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relaţie normală cel puţin între prim-ministru şi membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce ştiu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum şi nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni", a spus liderul PNL.

(I.D.)

---

Actualizare 11:48 Isar despre declaraţiile lui Ponta: "Lăsaţi-l să dezvolte!"

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri, a susţinut miercuri, la ieşirea de la DNA, că fostul premier Victor Ponta trebuie lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa lui, transmit televiziunile de ştiri.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţiile lui Victor Ponta, care a scris pe Facebook că în timpul mandatului a fost informat o singură dată despre o tentativă de corupţie din partea unui ministru, nominalizându-l pe Lucian Isar, fostul ministru delegat a replicat: "Lăsaţi-l să dezvolte".

Isar a fost audiat la DNA peste două ore, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

(I.D.)

----

Actualizare 11:02 Ponta: "Isar a cerut avantaje personale de la un mare investitor american"

Fostul premier Victor Ponta a publicat pe pagina sa oficială de Facebook o acuzaţie la adresa ministrului Lucian Isar, potrivit căreia, acesta a solicitat avantaje personale de la un mare investitor american.

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA / pot însă să spun că în aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

(I.D.)

----

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), transmite Agerpres.

La intrare în sediul DNA, el nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Potrivit unor surse judiciare, Isar a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie, transmite Ageerpres.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Acest Lucian Isar este o mare dezamăgire pe pentru mine. Și era un critic foarte motivat al BNR. Acum s-a dovedit că era șpăgar și țepar în adâncul sufletului. Poate că și criticile aduce BNR era tot interesate material.

    1. Poate că și criticile aduse BNR erau tot interesate material

      in anul 2016 chiar ai crezut ca printre noi poate fi cineva care se lupta pentru interesul national !

      Cine a dovedit si ce? Povestile lui Ponta nu sunt credibile. Va trebui sa nominalizeze investitorul american. Aici are o problema pentru ca nu cred ca are pe cine. Acum 4 ani Lucian Isar a spus ca a fost demis pentru ca in vreme ce el negocia cu un partener, in numele guvernului, Ponta, aflat mai in spate, ii facea cu ochiul interlocutorului. Pe asta o cred.

    Mie mi se pare că Gorghiu preia metoda "pixelul albastru". Ca băsescu, "nu este ceea ce vedeți, este altceva".

     

    Băi femeia cu penele galbene ... Iată ce ne spui tu: 

    "motivele pentru care a fost schimbat domnul Isar din guvern, motivele au fost politice" 

     

    Iată ce a spus Antonescu: 

    "Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului." 

    Ce putea să spună Ponta? Păi informările de la serviciile secrete, eventual de la procurorii DNA (că merg împreună cu SRI), nu sunt SECRETE? Deci Ponta nu putea să îi arate lui Antonescu acea informare. Este limpede, dna Gorghiu, cu gura mare ca o țață? Sunt sigur că acea informare există. Nu cred că un politician român poate minți cum că "serviciile mi-au spus sau nu mi-au spus ceva". Nimeni nu are atât de multă nebunie pentru a face așa ceva. 

    1. Ha,ha,ha,ha.......ha,ha,ha...N u crede ca un politician....dute si te culca d-le Cristi

      Mă duc... mă simt mai obosit.

      si nu uita sa visezi frumos, fetite dulci ca in Bucuresti doar la Chisinau mai gasesti :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb