LUCIAN OVIDIU HEIUŞ, PREŞEDINTELE AGENŢIEI NAŢIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ: "Nu cred că ANAF va porni controale în rândul profesorilor care meditează elevi"

G.D.
Miscellanea / 21 mai 2022

"Nu cred că ANAF va porni controale în rândul profesorilor care meditează elevi"

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a declarat că nu vor fi controale în curând la profesorii care dau meditaţii elevilor, dar i-a îndemnat pe aceştia să îşi înfiinţeze PFA pentru a intra în legalitate. Heiuş a anunţat şi unele proiecte-pilot pentru persoane fizice care obţin venituri din alte activităţi, relatează News.ro.

Într-un interviu acordat Antena 3, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditaţii elevilor.

"Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA", a arătat Heiuş.

Şeful ANAF a vorbit şi de proiecte-pilot pentru persoane care obţin venituri din diferite activităţi.

"Avem un proiect-pilot pentru judeţele Braşov şi Constanţa, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obţin venituri din acele saloane de înfrumuseţare. Aici este pilot Bucureştiul şi Ilfov. Să vedem care este efectul", a declarat Heiuş.

Întrebat dacă inspectorii ANAF vor intra în locuinţele coafezelor care îşi exercită meseria la domiciliu, Heiuş a explicat că acest lucru se va întâmpla numai dacă permite proprietarul.

"Dacă locuinţa este efectiv personală, intrăm într-o altă sferă. Nu, decât dacă permite proprietarul", a declarat Lucian Heiuş.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. date privind chiriasii cu sau fara forme legale obtineti de la presedintii asociatiilor de proprietari

    Bine ma,vedeti-va intai de mafiotii care fac evaziune fiscala sau nu va da voie carmuirea sa va legati de ei?Sau aveti interese proprii?Sau si una si alta?

    1. BA , SA FACA BINE SI SA PORNEASCA !!! PUTINA LUME AI URASTE PE PROFESORII ROMANI DIN TARA ASTA , CAT DE MULT AI URASC EU !!! DE CE BA , CE-AI CU EI ??? O SA MA INTREBATI VOI , CA NISTE CINSTITI ROMANI !!! PAI , STATI ASA , CA NU-I ASA ! E ALTFEL !!! ASA O SA V-A RASPUND EU !!! VREO 75 % DIN TOTALITATEA INVATATORILOR , PROFESORILOR , SI PROFESORILOR UNIVERSITARI DE ASTAZI , SANT RAMASI PE METEREZE , DIN PERIOADA COMUNISTA !!! ASADAR , EI PRACTICA SI ASTAZI , CE-AU FOST INVATATI SI , IN COMUNISM !!! REZULTATUL , PENTRU COPILUL , SI ELEVUL DE RAND ??? 16 S-AU 18 MATERII , PLINE DE BALEGA , DIN CARE ELEVUL S-AU STUDENTUL RESPECTIV , AJUNGE ACASA CHIAUN , SI CU CAPUL PATRAT , INCARCAT CU MILIOANE DE '''''' CHESTII '''''', DE CARE NICI NU SE LOVESTE IN VIATA !!! LA CE AI FOLOSESTE , CA SA LE MEMOREZE ??? MAI CURAND , O SA AJUNGA LA SPITALUL DE NEBUNI !!!!!!!!!!! EXISTA IN SCOLI , EDUCATIE FINANCIARA ??? DA-O DRACU ' CA NU FOLOSESTE ELEVULUI SA STIE DESPRE CAPITALISM !!! CE TREBUIE SA STIE EL , DESPRE CUM SA FACA BANI , SI SA AJUNGA BOGAT ??? ROMANIA , N-ARE NEVOIE DE OAMENI CARE SA AJUNGA BOGATI , CI DOAR DE PROSTI , CARE SA FIE MANIPULATI !!! SA MEARGA LA MUNCA !!! LA LOPATA , TARNACOP , CAZMA SI GREBLA !!! VOI , MUNCITI NU GANDITI !!! CA GANDESC ALTII PENTRU VOI !!! EDUCATIE SEXUALA , IN SCOLI ??? DA-O DRACU-LUI , SI PE AIA !!! DE CE TREBUIE SA STIE O PUSTOAICA , O FATA , S-AU O FEMEIE , DESPRE CUM SA PROCEDEZE , CA SA AIBE UN COPIL , NUMAI ATUNCI CAND ESTE EA IN STARE SA-I ASIGURE UN VIITOR , SI NU SA-L NASCA CA SA SE CHINUIASCA AMANDOI , SI EA SI COPILUL ??? 8 S-AU MAXIM 10 MATERII , SI BUNE , DECAT 20 , SI PROASTE !!!!!!!!!!!!! CE DRACU ' , SA INVETI LA SCOLILE , LICEELE SI FACULTATILE DIN ROMANIA ??? CUM SA FI UN BUN COMUNIST , PENTRU TARA TA ??? MAI BINE , LIPSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      In principiu ai dreptate.Dar trebuia sa lasi ura deoparte indeosebi la orele de limba romana.Si nu-i frumos sa scrii cu majuscule.Chiar daca urasti.Sa fii iubit.

      Se vede că „ai” urăști din modul în care scrii. Cu siguranță pe cei de limba română îi delestezi.

    Gata, au rezolvat cu fraudele la achizitiile publice prin PNDLuri si a venit randul profesorilor. Baa nesimtitilor, ia verificati asfaltarile din comune si veti gasi minim 1 millard lei !!!!!

    1. Chiar ca sunt nesimtiti.Profesori,coafeze ,astia care isi inchiriaza o locuinta,au uitat sa spuna despre batranele care vand o legatura de patrunjel sau leustean la marginea drumului.Halal indivizi,tot de oamenii nevinovati se leaga,de parca totul este corect,legal,tipla,si ne sta starea in acest gen de evaziuni.Eu cred ca avem cea mai corupta si lipsita de patriotism clasa politica din Europa.Si incompetenta.Ciocoii Romaniei.Au si primit ordin astia de la ANAF,numiti politic,de cine sa se lege.

      Marea coruptie incepe cu mica coruptie. Spaga la doctor, meditatii, etc. Daca vrem sa eradicam marea coruptie trebuie sa luptam pe toate fronturile! Dar daca tot e sa vorbim si de marea coruptie, ce spuneti ca pentru milioane de hectare luate in arenda, se plateste un impozit de 10% la pretul graului stabili la 0,60 lei de unele consilii judetene, cand in fapt, conform preturilor de la bursa matif, pretul graului este de peste 2 lei/kg. Cam cate zeci de milioane de euro nu incaseaza statul?

      Marea coruptie incepe cu marea coruptie.Daca vrem sa eradicam marea coruptie,nu putem,nu are cine sa faca acest lucru si chiar daca s-ar gasi unul mai cu mot,nu i s-ar permite.Imi amintesc cum acum vreo 3-4 ani vreo trei sticleti au ridicat o batrana de pe strada care vindea zarzavat.Evaziune fiscala!Mai degraba ANAF-ul ar sta degeaba ca pana acum decat sa se faca ca munceste!

      Desigur. Fix de aia s-a privatizat Petromul de exemplu. Pentru că dădeau profesorii meditații. Să luptăm, să luptăm!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb