LUDOVIC ORBAN: ''Moţiunea de cenzură, încă un act iresponsabil din partea PSD''

G.U.
Politică / 17 august 2020

''Moţiunea de cenzură, încă un act iresponsabil din partea PSD''

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a apreciat astăzi că moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună reprezintă "un act iresponsabil".Premierul a adăugat că este absurd momentul depunerii moţiunii, în vacanţa parlamentară şi nu în sesiune parlamentară. Referitor la şansele ca moţiunea să treacă, Orban a spus că "socoteala de acasă ştiţi că întotdeauna nu se potriveşte cu socoteala din teren", informează News.ro.

"Socoteala de acasă ştiţi că întotdeauna nu se potriveşte cu socoteala din teren. Moţiunea de cenzură este încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moţiune faţă de un Guvern care gestionează co profesionalism şi eficienţă crizele grave care au apărut, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil, complet lipsit de logică şi împotriva interesului României. Guvernul pregăteşte toate proiectele pentru absorbţia celor 80 de miliarde de euro. E vorba de programul în baza căruia se va semna acordul între România şi Comisia Europeană pentru alocarea unor bani din noul buget multianual. Există o oprire a infectărilor, chiar un trend uşor descendent în ultimele zile", a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va negocia cu alte partide parlamentare ca moţiunea de cenzură să nu treacă, printre care şi cu Pro România condus de Victor Ponta, premierul a răspuns: "Sunt un om deschis dialogului. În ceea ce priveşte persoana a cărui nume l-aţi pronunţat nu am ce să vă spun, în schimb vom discuta cu toţi parlamentarii care au o urmă de responsabilitate, care nu înţeleg nici ei acest demers politicianist. Vom discuta cu toţi. Sunt încrezător. Am totuşi această încredere, aşa cum am avut-o şi când am depus moţiune împotriva Guvernului Dăncilă şi când a fost investit Guvernul. Faptul că mediul de afaceri priveşte cu încredere România arată cea mai mare credibilitate pe plan intern. E o atitudine care riscă să arunce în aer România. Să pună mâna pe putere ca să organizeze ei alegerile locale şi parlamentare. Să fure la vot şi să folosească toate instituţiile statului pentru interesele lor electorale. Ceea ce nu ştiu ei că românii vor hotărî cine va conducea România în următorii 4 ani de zile. Nu mai hotărăsc parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea".

Ludovic Orban a mai spus că este absurd momentul depunerii moţiunii de cenzură de către PSD.

"Momentul depunerii moţiunii mi se pare absurd. Şi-au pierdut complet busola? Nu mai sunt în stare să citească Constituţia? Să depui moţiune în vacanţă parlamentară. Ea se depune în sesiune parlamentară. Poate au vrut să o depună înainte de Congres. Dar dacă ţinem cont de prevederile legale, constituţionale ea ar trebui depusă în sesiunea parlamentară care începe în septembrie", a conchis Orban.

PSD depune luni la Parlament a doua moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Ludovic Orban, intitulată "Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Parlamentul e în VACANȚĂ și-n timpul ,, SESIUNII PARLAMENTARE : roadele inestimabile se văd.

    si guvernul sau de incompetenti, poate fi depasit

    in iresponsabilitate si incompetenta numai de catre  

    cineeeee....!!!!??? K.W. Iohannis, uraaaaa...!!!!

    de cate ori a fost la putere pdl a sabotat Romania si pe romani . din pacate sint sustinuti de institutii de forta , iar justitia corupta ii ocoleste . trebuie lege pentru tradare nationala si subminarea ec nationale .

    1. Dar de tunurile date de prietenii tai PNL-istii ce zici? Si ce de bani au facut ca ei sunt cei buni.Si nu mai spun ce bine conduc pandemia o continua deliberat, banii sa iasa. Si raii stau pe margine si tot ei sunt injurati. Ura ti-a intunecat judecata sau vorba lui nenea Iancu , esti idiot amice.

    mandolina, la brutarie!

    De fapt, Sica are dreptate, motiunea fiind un act de iresponsabilitate voita si asumata din partea securistilor care au pus mana pe PSD, caci indiferent daca trece sau nu, va fi un dezastru pt PSD! Solutia care se impunea inca de pe vremea lui Dragnea era suspendarea, urmata de posibilitatea demiterii Plavanului, care ar fi incurcat tare rau planurile Noii Securitati!

    atat ati invatat de la petrov , tupeu de borfas !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb