LUDOVIC ORBAN: Dublarea alocaţiilor forţează bugetul

I.L.
Politică / 19 decembrie 2019

Dublarea alocaţiilor forţează bugetul

Actualizare - Ludovic Orban: "Proiectul PSD de creştere a alocaţiilor este un populism ieftin".

"Deocamdată este un vot, până intră legea în vigoare mai sunt proceduri constituţionale. Este un populism ieftin al PSD care nu are niciun fundament în realitatea economică", a afirmat premierul Ludovic Orban, joi, într-o emisiune la Radio România Actualităţi.

El a acuzat fosta guvernare a PSD că a lăsat vistieria ţării goală, iar propunerea PSD privind majorarea alocaţiilor a fost făcută fără un studiu de impact şi într-un moment care nu poate fi comparat cu cel în care PNL a propus acelaşi lucru.

"Noi, când am propus majorarea alocaţiilor pentru copii, am făcut acest lucru pentru că nu mai fuseseră majorate din 2015. Era o majorare pentru care existau resurse financiare la bugetul statului. Este clar că PSD a venit cu un proiect fără niciun fel de studiu de impact (...) şi a reuşit să obţină votul pentru acest proiect fără să ţină cont de situaţia în care se găseşte astăzi România", a spus el.

"Ne dorim creşterea alocaţiilor, dar aceasta să fie sustenabilă, pentru că dacă o facem altfel, orice creştere de venit, de salariu, a pensiilor, duce la inflaţie şi la erodarea puterii de cumpărare şi creşterea nu se face decât pe hârtie fără ca oamenii să poată cumpăra mai mult din banii pe care-i primesc în plus", a explicat Orban.

---

Dublarea alocaţiilor nu poate fi suportată decât dacă nu se realizează alte cheltuieli, a afirmat, miercuri seară, premierul Ludovic Orban, transmite News.ro.

Premierul a explicat, în timpul unei emisiuni televizate, că bugetul următorului an nu mai poate suporta alte majorări, iar continuarea măsurilor de acest tip va conduce, potrivit sursei, la situaţia în care trebuie să alegem între creşterea pensiilor, a alocaţiilor, scăderea TVA-ului sau a veniturilor unor ministere.

Ludovic Orban a mai declarat, conform agenţiei de presă: "Noi construim bugetul pe prognoze realiste, nu generăm cheltuieli fără acoperire, cum este sarabanda de măsuri: creşterea alocaţiilor, două salarii la angajare la profesori, şase salarii la pensionare, 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăştia nu înţeleg situaţia în care ne aflăm".

Despre lipsa parlamentarilor la şedinţa Camerei Deputaţiilor, de marţi, Orban a precizat că aceştia nu vor mai fi susţinuţi de partide la alegerile următoare, informează Agerpres.

Conform relatării, Ludovic Orban a afirmat: "Au lipsit 11 parlamentari ai PNL, din care patru au lipsit motivat. Ceilalţi şapte au lipsit nemotivat. Eu am spus foarte clar că orice parlamentar care odată cu preluarea guvernării nu înţelege că este nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio şansă să obţină un mandat la alegerile viitoare. Pe de altă parte, au existat şi mici defecţiuni în Coaliţie. A fost o sumă de factori care au împiedicat retrimiterea la comisii".

Legea privind dublarea alocaţiilor de stat pentru copii a fost votată de Camera Deputaţilor, marţi, cu 179 de voturi fovorabile şi 29 de abţineri.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cresterea cheltuielilor pentru administratia prezidentiala , servicii , inarmare, il forteaza si mai tare…

    1. Dublarea alocațiilor pe anul în curs cu care se lauda PNL nu a forțat bugetul ? A rezultat un deficit de 4,3%. Când era PSD la guvernare nu era nici o problema.

    Masura psd cu dublarea alocatii e ,, geniala"

    Anumite familii cu multi copii se bucura fff mult... 

    De ce sa mai lucreze , traiesc pe spinarea copiilor..

    ,,Geniala " masura demografica pt cresterea populatiei , adulti de baza ai romaniei.... 

    1. La fel cum a fost si masura PNL din 2018 de dublare a alocatiilor

    (...) PINA SA DAȚI GUVERNUL JOS NU PRIN METODE DEMOCRATICE(...) ERAȚI TARI ÎN GURA DE VINA ERA CIUMA ROSIE(P. S. D. UL). ACUM PE CINE MAI DAȚI VINA GUVERNUL MEU. DUPĂ O LUNA CU VOI TICĂLOȘILOR LA CONDUCERE ATI BĂGAT TARA ÎN FALIMENT SUGALAI LOR, SLUGILE OCCIDENTULUI. ATI FĂCUT ÎMPRUMUT DE 450 DE MILIOANE DE EURO ȘI NU AVEȚI BANI DE ALOCAȚII LA COPII. DAȚII TOȚI BANII LA STAPINUL VOSTRU IOHAN(U) ES ELTON KLAUS DE ROMÂNIA CA ESTE FOARTE AMARIT ȘI ARE MULȚII COPII. NU IA AJUNS CIT AFURAT(6 VILE, ALEGERI EURO PARLAMENTAR ȘI PREZIDENȚIALE. GHINION. ÎN LOC SA FOLOSEASCĂ INSTRUMENTUL PENTRU FĂCUT COPII (...). DE ASTA NU ARE COPII. (...)

    1. Acesta este nivelul matale , vai de noi...

      Din pacate ,, multi da prosti , prosti da multi "... 

      Ai de capul meu cate tampenii a putut sa debiteze, vrea sa confirme clar ca sustinatorii psd sunt redusi mintali

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb