LUDOVIC ORBAN: "Eu nu pretind că vin cu un suflu nou, trebuie definit ce înseamnă asta, eu sunt un om modern"

G.B
Politică / 19 iunie 2021

"Eu nu pretind că vin cu un suflu nou, trebuie definit ce înseamnă asta, eu sunt un om modern"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre felul său de a face campanie, subliniind că întotdeauna a fost aproape de membrii partidului. Orban s-a referit şi la "suflul nou" din partid de care amintesc cei care îl susţin pe Florin Cîţu pentru şefia PNL, însă a afirmat că acest suflu nou trebuie definit, mai ales când în echipă sunt nume vechi ale partidului, cum ar fi Emil Boc, Alina Gorghiu sau Raluca Turcan, potrivit News.ro.

"Felul meu de a face campanie a fost întotdeuna îndreptat către membrii partidului. Am încercat întotdeauna să câştig încrederea prin respectul pe care l-am arătat, prin solicitudine, prin faptul că întotdeauna am fost deschis, am primit, am vorbit la telefon, am încercat să îmi ajut colegii şi din această cauză am o relaţie foarte bună cu membrii partidului şi apreciez că zecile, sutele de membrii fără să aibă ceva de câştigat decât pe planul mândriei, întotdeauna ma încercat să fiu alături de ei", a declarat Ludovic Orban, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Ludovic Orban a adăugat că delegaţii la congres au posibilitatea să nu voteze aşa cum decide organizaţia din care fac parte.

"Eu derulez o campanie care excede competiţiile şi rezultatul competiţiilor la nivel judeţean care va duce la o socoteală a filialelor. Vă mai spun un lucru, dacă o filială decide în Colegiul Director judeţean să sprijine un candidat, asta nu înseamnă că toţi delegaţii care reprezintă filiala respectivă vor vota candidatul respectiv. Aia e o opţiune dată de forul statutar, iar opţiunea e mai mult formală ca să permită candidatura pentru că un membru PNL poate candida la preşedinţia partidului doar dacă are sprijinul a minimun zece filiale judeţene din cele 48. Şi din cauza asta, până la urmă, fiecare delegat care vine la ongres are, probabil, o orientare din partea conducerii filialei, dar până la urmă fiecare judecă cu mintea lui, are propriul aparta de evaluare, are propriul discernământ şi până la urmă hotărăşte cu mintea lui ce e de făcut în PNL. Pentru mine, campania încetează în momentul în care se dă ultimul vot. E posibil să aşteaptă şi alţi candidaţi", a declarat Orban.

Liderul liberal a fost întrebat şi ce părere are despre noul suflu din PNL, el apreciind că acest suflu trebuie definit.

"Dacă se uită cineva la cei patru ani în care am condus PNL, parcă chiar am adus un suflu nou. Dacă te uiţi la primarii aleşi, dacă te uiţi la oamenii noi care au intrat în partid, dacă te uiţi la grupurile parlamentare care au foarte mulţi tineri, eu chiar am adus un suflu nou. Acuma, sigur că să vorbeşti de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman şi aşa mai departe, ca să nu fac o listă chiar , să vorbeşti de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce însemană un suflu nou. Ştiţi, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să văd, să mă mişc în sensul în care se mişcă societatea şi la fel au fost foarte mulţi dintre colaboratorii mei şi eu cred că aşa e normal, aşa e firesc, orice instituţie trebuie să se adapteze", a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că el poate să asigure evoluţia în pas cu vremea, dar că nu poate pretinde că vrea un nou suflu în partid.

"Normal că există o... în fiecare organizaţie este o nevoie de organizare, de adaptare, de evoluţie în pas cu vremea, iar eu chiar pot să asigur această evoluţie în pas cu vremea, dar nu pretind că vreau un suflu nou. Eu mă bizui în egală măsură pe oameni cu experienţă. Evident că trebuie îmbinate experienţa cu înţelepciunea, cu curajul", a declarat Orban.

În 30 mai, premierul Florin Cîţu a afirmat că este nevoie de "un suflu nou" în PNL, motiv pentru care a decis să candideze. Alături de el au fost, în momentul anunţului, 40 de lideri ai formaţiunii, între care Raluca Turcan, Emil Boc şi Alina Ghorghiu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Orban. Ce ți se întâmplă ție acum când zici ca Valica Catu vrea sa îți ia locu în fruntea PNL, se potrivește perfect cu boieri ANDRONACHE TUZLUC, din romanul CICOII NOI ȘI Noi, în care DINU PATURICA își sapa stăpânul și ii ia locu. Catu,fiind exact DINU PATURICA AL PNL.!

    1. Sica: suflu-n ou.

    esti jalnic

    te vaiti ca o baba 

    contacandidatul este imprastiat ca un colb pe drum de tara  

    nici impreuna nu faceti cat unul 

    tot va mai lipseste ceva 

    sa stii ca romanilor exact aste le lipseste:o vaicareala si o minciuna sfruntata care nu se mai termina! 

    oricum, pregateste te de debarcare!

    1. Bre nea SICA.In curand o sa patesti ce a patit si stolojan,o sa dea catu ordin sa fii dat afara din PNL.Vezi ce poate face consumul exagerat de alcol. ?Turcanca,a incercat, insa mata nu mai poti.Pai romanii,au vazut cum prin puterea ochilor ei,Turcanca,l-a facut pe un sindicalist din transilvania sa mearga acasa si sa faca dragoste cu nevastasa 24 de ore,dupa ce Turcanca i-a spus,UITATE in OCHII MEI,si omul s-a simtit mai viril ca la 20 de ani.Degeaba s-a straduit Turcanca sa te faca sa simti ceva cand la sedintele de guvern te uitai in ochii ei,daca consumul exagerat de alcol duce la moartea organului.Si atunci,dupa modelul Stolojan,cand CATU s-a uitat in ochii Turcanei imediat Cupidon l-a facut sa se simta tanar si ca sa nu cumva sa se intalneasca cu Stolojan,l-a dat afara din Partid devenind singurul posesor de oaie trurcana. Mata,ai ales sa te multumesti cu GURAN si cu DANCA,doi CANTARETI care iti spun ca esti cel mai mare si mai frumos presedinte al PNL,un demn urmas al BRATIENILOR. Asa ca nea SICA,asa se intampla cand o ai prea mica.!

    E clar ca, Sica incepe sa simta faptul ca va pierde si se pregateste sa-si inece amarul, in vodka lui cea de toate zilele si noptile!

    Graba în care se produce trădarea e dezgustătoare, iar dacă partidul stă în cei pomeniți de Orban ,PNL nu are viitor nici cu Orban nici cu Cîțu!

    Nici unul nu e ancorat în realitatea economică!

    Par așa niște taie frunză la câini! 

    1. Dorim cu tarie ca pnl sa ajunga la gunoiul istoriei si sa-i traga dupa ei si pe bolsevicii de la usr.

      Catu ,domnii mei,e ca patrunjelul in ciorba nu face nici bine nici rau.Suflu nou din PNL in frunte cu BOC il vor vor mainca cu sandale cu tot.Tocmai de aceea l-au ales ,sper,la fel ca si ORBAN ca e un personaj minor,cand colo ce sa vezi,acest personai insipid si inodor ,s starnit pasiuni deslantuite pa partea stanga a PNL,Dragoste mare(din interes)

    LUDOVIC ORBAN:

    "Eu nu pretind că vin cu un suflu nou" 

    Opinie : daca nu ai fi venit tu cu un "" suflu nou "" cei care "sufla in front " ar fi ramas "NO NAME"" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb