LUDOVIC ORBAN: "Guvernul nu a făcut aproape nimic pentru a împiedica deteriorarea puterii de cumpărare"

G.D.
Politică / 22 mai 2022

"Guvernul nu a făcut aproape nimic pentru a împiedica deteriorarea puterii de cumpărare"

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, susţine că Guvernul nu a făcut "aproape nimic" pentru a împiedica deteriorarea puterii de cumpărare şi a condiţiilor de viaţă ale românilor, în condiţiile în care "inflaţia reală pe care cetăţeanul o resimte la ceea ce cumpără lunar este de peste 20%", relatează Agerpres.

"Guvernul nu a făcut aproape nimic pentru a împiedica deteriorarea puterii de cumpărare şi a condiţiilor de viaţă ale românilor. Inflaţia a crescut galopant, iar inflaţia reală pe care o resimte cetăţeanul nu este inflaţia de 14%, inflaţia reală pe care o resimte cetăţeanul la ceea ce cumpără zi de zi pe parcursul unei luni este de peste 20%, adică puterea de cumpărare s-a redus cu peste 20%. Guvernul nu a făcut nimic, pentru că nu a acţionat deloc asupra surselor inflaţiei - carburanţii, energia, gazul, materii prime. În timp ce alte 17 ţări europene au luat diferite măsuri pentru a reduce preţul la carburant (...), Guvernul României nu a făcut nimic", a afirmat, astăzi, Orban, la Galaţi.

El a precizat că Forţa Dreptei a iniţiat un proiect de lege care reduce preţul la combustibili între 2 şi 2,2 lei.

"Gândiţi-vă, să asiguri o reducere de la aproape 9 lei, cât e motorina, de exemplu, la 7 lei. Asta ar simţi-o, pe de o parte, şi proprietarul de maşină care îşi face plinul, dar mai ales lucrul cel mai important este preţul carburantului. Creşterea preţului carburantului afectează toate produsele şi serviciile, fiind cu efect puternic inflaţionist. Nu a făcut nimic (n.r. Guvernul), pentru că lor le convine inflaţia, că ei de fapt asta îşi doresc. Pentru că inflaţia e o formă de taxare a veniturilor cetăţenilor, care măreşte veniturile bugetare. Cu cât cresc preţurile produselor şi serviciilor, cu atât creşte TVA-ul, cu atât creşte acciza pentru produsele accizate. Pe ei îi avantajează creşterile (...), că pot să dea pomană mai multe lucruri, pentru că ei din asta trăiesc, din pomanageală", a menţionat Orban.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Este de neânţeles cum un personaj care a ajuns in fruntea politicii Romaniei datorită partidului său, PNL, din momentul comiterii unor greseli care s-au răsfrânt asupra lui însusi, acum, in loc să se întoarcă împotriva celor care l-au presat si l-au derutat, el, dimpotrivă, se întoarce împotriva propriului partid.

    Lovind în propriul partid, care l-a facut Premier, sef in Parlament, etc, loveste în Popor. Ori datoria unui fiu al patriei nu e să lovească Poporul ci sa puna umarul si să+l ajute (chiar daca a parasit puterea si a ajuns in opozitie,) ca să-si desfaşoare odată PNRR-ul, aducator de profit românilor si motiv de scădere a inflatiei. Da,r când omul se degradează,coboară din rău în mai rău. pana la limita cea mai de jos.Nu se lasă până nu ajunge ca cei din PNT-CD. A invata din greseli e asa de greu? De n-ar fi mandria si aroganta..."Urmariti binele cetatii că fericirea voastră depinde de fericirea ei!" Ier.29/7 

    1. Eh, sau poate PNRR va fi un nou "autostrada Bechtel". Nu e deloc sigur ca va aduce profit si ca va scadea inflatia. Profit se poate face si pe piata.

    Ludovice, guvernul tau a bagat lockdown in 2020 , din cauza ta suntem aici, voi ati distrus economia!

    Orban si Ministrul Energiei au liberalizat pretul la energia electrica si gaze, jecmanind populatia. Mai mult tot tu Orbane ai inchis si Termocentrala Mintia sa jecmanesti populatia. Mai mult tu impreuna cu Ministrul Energiei in 2020 ati publicat OUG prin care Furnizorii de gaze naturale nu vor mai fi obligați să constituie stocuri minime de gaze pentru a putea fi exportate. Asa ca nu te mai voteaza nimeni, tu si PNL sunteti istorie.

    Un politician care nu are nicio meserie, care pe toată cariera și-a fondat-o periind unde trebuie. Un yesmen dezgustător vine și dă lecții hoților pe care-i pupa undeva înainte. Ești istorie domnule Orban.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb