LUDOVIC ORBAN: "Încurajez dezvoltarea sectorului cooperaţiei meşteşugăreşti ca forţă activă a economiei naţionale"

A.P.
Macroeconomie / 4 iulie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban consideră că este nevoie de punerea în valoare, mai eficient, a potenţialului sectorului cooperaţiei, iar acesta să fie ajutat să depăşească dificultăţile provocate de restrângerea activităţii din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

Şeful Guvernului a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua Internaţională a Cooperaţiei, "un segment de activitate cu o tradiţie îndelungată în ţara noastră".

"În România, cooperaţia meşteşugărească a devenit o alternativă socio-economică importantă pentru comunităţile din locaţii considerate neprofitabile de către firmele private, dar, în acelaşi timp, reprezintă un bun exemplu de adaptare la cerinţele pieţei şi la nevoile oamenilor. Pe lângă activităţile desfăşurate în producţia de bunuri industriale, de larg consum şi în zona de servicii pentru populaţie şi pentru agenţi economici, sectorul cooperaţiei meşteşugăreşti desfăşoară şi o intensă activitate de formare profesională, benefică prin faptul că asigură pregătirea forţei de muncă în funcţie de cerinţele zonei de activitate, precum şi continuitate în păstrarea unor meserii tradiţionale. Şi, nu în ultimul rând, este de apreciat rolul de responsabilitate socială pe care acest sector îl are pe piaţa muncii, prin faptul că, prin specificul activităţilor, le oferă şi multora dintre persoanele cu dizabilităţi şansa unui loc de muncă stabil", afirmă prim-ministrul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

El subliniază că, pentru toate aceste beneficii, trebuie pus în valoare, mai eficient, potenţialul sectorului cooperaţiei şi să fie ajutat să depăşească dificultăţile provocate de restrângerea activităţii din cauza pandemiei.

Ludovic Orban menţionează că acesta este şi motivul pentru care, la nivelul Guvernului, s-a decis includerea societăţilor reglementate de Legea nr. 31/1990, inclusiv societăţile cooperative, în categoria beneficiarilor Programului IMM Invest România, conform sursei.

"Încurajez dezvoltarea acestui sector în România ca forţă activă a economiei naţionale şi mă alătur iniţiativei ONU de anul acesta de a marca Ziua Internaţională a Cooperaţiei sub tema "Cooperativele pentru acţiune climatică", în linie cu obiectivul de acţiune împotriva schimbărilor climatice din cadrul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată în cadrul ONU. Sănătatea planetei, esenţială pentru sănătatea şi chiar viaţa noastră, depinde de acţiunile tuturor celor implicaţi în activităţi economice. Felicit societăţile cooperatiste, cooperatorii meşteşugari şi pe toţi cei care lucrează în acest sector pentru contribuţia pe care o au, prin munca lor, la dezvoltarea socio-economică a multor comunităţi din România şi îi asigur de sprijin din partea Guvernului pe care îl conduc", mai transmite premierul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cooperatie mestesugareasca in epoca robotilor.. Doamne Fereste si apara... Micile mestesuguri in epoca inteligentei artificiale... impletitu cosurilor de nuiele.

    Asa se va relansa economia.. cu artizanat, farfurii vopsite si alte lucruri marunte 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb