Luna europeană a securităţii cibernetice

V.A.
Miscellanea / 1 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Agenţia Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică, ENISA, alături de Comisia Europeană şi de peste 200 de parteneri din toată Europa, desfăşoară începând de astăzi, a şaptea ediţie a Lunii europene a securităţii cibernetice, CERT-RO fiind, încă de acum şase ani, de la prima ediţie, coordonator naţional al campaniei în ţara noastră.

Conform unui comunicat al CERT-RO, luna europeană a securităţii cibernetice este o campanie anuală a Uniunii Europene menită să sensibilizeze cetăţenii şi organizaţiile cu privire la securitatea cibernetică prin furnizarea de informaţii la zi din domeniul securităţii, prin intermediul educaţiei şi al schimbului de bune practici.

Perioada de timp dedicată acestui demers este luna octombrie a fiecărui an, însă această limitare este opţională şi depinde de decizia organizatorilor la nivel naţional. În fiecare an, datorită cererilor partenerilor naţionali din ECSM, CERT-RO a extins perioada şi a acceptat includerea unor evenimente specifice, care se desfăşurau la finele lunii septembrie ori în prima parte a lunii noiembrie.

Luna europeană a securităţii cibernetice din 2018 se concentrează asupra a patru teme, fiecare dintre acestea corespunzând unei săptămâni din luna octombrie: Săptămâna 1 - de la 1 octombrie la 7 octombrie: "Bune practici de igienă cibernetică de bază"; Săptămâna 2 - de la 8 octombrie la 14 octombrie: "Dezvoltaţi-vă competenţele şi educaţia digitală"; Săptămâna 3 - de la 15 octombrie la 21 octombrie: "Recunoaşteţi capcanele cibernetice"; Săptămâna 4 - de la 22 octombrie la 28 octombrie: "Tehnologiile emergente şi protecţia vieţii private", potrivit News.ro.

Peste 400 de activităţi, precum conferinţe, ateliere, sesiuni de formare, prezentări generale destinate utilizatorilor, cursuri online (de tip webinar), campanii online şi multe altele vor avea loc în Europa, în cursul Lunii europene a securităţii cibernetice, pentru a promova securitatea online. ENISA, Comisia Europeană - DG CONNECT şi statele membre vor prezenta luni un videoclip cuprinzând mesaje din partea unor experţi de renume din întreaga Europă pentru a atrage atenţia asupra campaniei.

Potrivit directorului executiv al ENISA, Udo Helmbrecht, se preconizează că, la nivel mondial, costul pagubelor provocate de atacurile de tip "ransomware" va depăşi 11,5 miliarde de dolari pe an până în 2019, în vreme ce se aşteaptă ca suprafaţa de atac la nivel uman să ajungă la 6 miliarde de oameni până în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb