Liberalii aflaţi în structurile administrative sau legislative au contrazis acuzele membrilor revoltaţi, care vizau neajunsurile funcţionării actualului partid. "Neadevărurile" pe care ei le-au sesizat în discursul colegilor Muscă, Stolojan şi Stoica au ca înţeles faptul că "aceştia doresc o nouă conducere, dar asta o poate cere un Congres Extraordinar, solicitat la rândul lui de o jumătate din organizaţiile judeţene", potrivit lui Puiu Haşotti, senator PNL. Domnia sa crede că "aceste probleme trebuie discutate în interiorul partidului, nu cu opinia publică şi cu presa", amintind că "scăderea în sondaje a PNL este cauzată de faptul că o mână de colegi au atacat partidul în mod nejustificat în public".
Referindu-se la acuzele privind iresponsabilitatea propunerii de retragere a trupelor din Irak, Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al PNL, a spus că "a fost declanşată campania de strângere de semnături pentru retragere", iar cât priveşte alegerile anticipate, "PNL nu e un partid al normalităţii, adică al guvernării, iar alegerile anticipate reprezintă o stare atipică".
Nici restructurarea nu mai intră în atenţia PNL, "pentru că mai avem două luni de foc până la raportul de ţară şi avem nevoie de secretari de stat şi de demnitari", a spus liberalul Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.
Sancţionarea membrilor liberali are un singur exemplu, în persoana lui Cristian Boureanu, potrivit spuselor lui Puiu Haşotti, iar din acest motiv "este absolut regretabil să spui că în PNL se pune pumnul în gură". Mai mult, "când Valeriu Stoica era preşedinte, a încercat suspendarea din partid a lui Dinu Patriciu pentru păreri exprimate în interiorul formaţiunii", a afirmat Puiu Haşotti.
Dincolo de eforturile pe care liderii PNL le fac să păstreze credibilitatea partidului lor, aceasta poate suferi dintr-un singur motiv: acuzaţiile nu primesc decît replici politicianis-te şi nu o revizuire a programului de guvernare sau o schimbare de strategie.