Lupte la vârf în PNL

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 13 ianuarie 2009

Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia partidului.Crin Antonescu: "Voi anunţa la momentul respectiv dac voi candida."

Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia partidului.Crin Antonescu: "Voi anunţa la momentul respectiv dac voi candida."

Liderii liberali lasă de înţeles că nu îl mai agreează pe actualul preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu

Liberalii susţin reorganizarea internă a formaţiunilor lor, prin intermediul unui congres

Sub "ameninţarea" conturării unui "regim prezidenţial", doi dintre liderii PNL, vicepreşedinţii Ludovic Orban şi Crin Antonescu consideră necesară reorganizarea internă a formaţiunii lor, ca partid de opoziţie.

Vicepreşedintele Ludovic Orban a anunţat, ieri, că principala problemă a formaţiunii sale este "să se organizeze extrem de serios", pentru a-şi îndeplini misiunea de partid de opoziţie, din pricina faptului că "România este în pericol să alunece spre un regim prezidenţial, autoritar".

"Modul în care a început actualul Guvern să îşi îndeplinească atribuţiile ne pune pe gânduri şi ne face să fim din ce în ce mai hotărâţi să scurtăm cât mai mult această perioadă în care Guvernul nu este capabil să dea răspunsurile corecte la problemele pe care le au societatea şi economia românească", a justificat Ludovic Orban, citat de Agerpres, necesitatea reorganizării interne a PNL.

Tot ieri Orban şi-a anunţat, candidatura pentru postul de preşedinte al partidului.

Fostul ministru al Transporturilor a mai precizat că, Delegaţia Permanentă a partidului se va reuni pentru a stabili data la care va avea loc un congres al PNL.

"Aşa este în regulile de funcţionare a democraţiilor occidentale", a adăugat Orban.

Întrebat dacă în Biroul Politic Central al PNL, se va dezbate şi problema modului în care liderii PNL au purtat negocierile pentru intrarea la guvernare, vicepreşedintele liberal a subliniat că aceasta reprezintă "un capitol trecut".

Vicepreşedintele liberal Crin Antonescu susţine de asemenea nevoia reorganizării interne a PNL, prin întrunirea unui congres al formaţiunii.

Crin Antonescu a declarat: "Personal, cred că este bine să clarificăm noua aşezare a partidului din toate punctele de vedere. Aceasta câştigă timp pentru eficacitatea partidului ca partid de opoziţie. De asemenea, atâtea câte sunt, dacă sunt nişte tensiuni le vom rezolva mai repede în cadrul congresului. În principiu, cu cât mai repede este organizat congresul cu atât mai repede vom avea un nou start în partid".

Antonescu a precizat că fixarea unei date de desfăşurare a congresului PNL va fi stabilită foarte probabil în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului.

Deşi pare tentat de şefia partidului, Crin Antonescu a refuzat, însă, să îşi anunţe candidatura pentru acest post: "Sunt decizii pe care încă nu le-am luat. Voi anunţa la momentul respectiv dacă voi candida pentru şefia partidului".

La rândul său, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, la finalul Biroului Politic Central al partidului, că nu este "deranjat" de intenţia vicepreşedintelui liberal, Ludovic Orban, de a candida la preşedinţia partidului.

Referitor la necesitatea organizării unui congres, fostul premier a declarat că un congres "normal, regular" este prevăzut pentru prima parte a acestui an.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat: "Un congres, dar nu extraordinar, ci unul normal, regular, este prevăzut în mod firesc în prima parte a acestui an. Este un lucru pe care l-am discutat încă de anul trecut cu colegii mei şi urmează să hotărâm care va fi momentul oportun pentru organizarea congresului, având în vedere că avem încă o scadenţă electorală importantă în prima parte a anului, alegerile pentru Parlamentul European".

Liderul PNL a mai precizat la nivelul conducerii partidului s-a stabilit pentru data de 4 februarie convocarea Delegaţiei Permanente a PNL.

Fostul preŞedinte al Camerei DeputaŢilor, Bogdan Olteanu, a fost desemnat, purtător de cuvânt al PNL, în cadrul ŞedinŢei Biroului Politic Central al formaŢiunii, ce a avut loc ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb