ZIARUL BURSA

13 ianuarie 2009
Ediţia din 15.08.2024

Leul se depreciază cu o viteză surprinzătoare

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 13 ianuarie 2009

Cursul de schimb reprezintă elementul prin care se realizează corecţia dezechilibrelor existente în economia noastră, dezechilibre pe care politicile economice nu le corectează, sunt de părere analiştii, în contextul în care leul a atins un nou minim de 4,2684 la BNR în şedinţa de tranzacţionare de ieri, iar pe piaţa interbancară un euro era cotat la 4,3280 lei, spre finalul sesiunii.

Reia Rusia livrările de gaze?

V. RibanaCompanii / 13 ianuarie 2009

Rusia va relua livrările de gaze naturale către Europa, prin Ucraina, în momentul în care observatorii internaţionali se vor afla la punctele stabilite, potrivit anunţului făcut, ieri, de reprezentanţii "Gazprom".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Noi directori pentru societăţile din domeniul energetic

N.I.Companii / 13 ianuarie 2009

Directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Eugen Davidoiu, şi directorul general al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Laurenţiu Ciurel, au aflat ieri că au fost înlocuiţi din funcţie, deşi ordinul a fost semnat...

Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia partidului.Crin Antonescu: "Voi anunţa la momentul respectiv dac voi candida."

Lupte la vârf în PNL

C.D.Politică / 13 ianuarie 2009

Sub "ameninţarea" conturării unui "regim prezidenţial", doi dintre liderii PNL, vicepreşedinţii Ludovic Orban şi Crin Antonescu consideră necesară reorganizarea internă a formaţiunii lor, ca partid de opoziţie.

Incoerenţa: trei exemple

Cătălin AvramescuEditorial / 13 ianuarie 2009

Cătălin Avramescu

Zilele trecute, unul dintre politicienii care stau mai mult prin studiourile de televiziune decât la birou, susţinea, indignat, că pretenţia ca Preşedintele să primească, prin revizuirea Constituţiei, dreptul de a dizolva Parlamentul nu este...

Autorităţile arădene pregătesc drumuri noi la frontieră

Paula Bulzan,AradCompanii / 13 ianuarie 2009 /

Autorităţile arădene doresc îmbunătăţirea infrastructurii de transport în zona de frontieră şi caută soluţii pentru fluidizarea traficului care să ducă la dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turistice între România şi Ungaria.

Fabrica de la Braşov este singura unitate de producţie la nivel local a companiei Kraft.

Negocierile de la "Kraft Foods" se reiau

Ovidiu VRÂNCEANU, BRAŞOVCompanii / 13 ianuarie 2009 /

Negocierile dintre conducerea Kraft Foods România şi angajaţii fabricii de la Braşov ai companiei americane vor fi reluate pe 27 ianuarie, a declarat Raluca Colţea, reprezentantul muncitorilor companiei.

Smithfield pregăteşte o nouă fermă de porcine

A.G.R.Companii / 13 ianuarie 2009

Concernul american Smithfield Ferme va inaugura, în prima jumătate a acestui an, o fermă ce va fi populată cu 10.000 de scroafe, în oraşul timişean Gătaia, investiţia ajungând la circa 20 de milioane de euro, transmite Agerpres.

1.700 de siderurgişti vor să părăsească ArcelorMittal Galaţi

Marilena DINU, GalaţiCompanii / 13 ianuarie 2009 /

Deşi mai au circa două luni până când administraţia combinatului siderurgic va închide şi cel de-al şaptelea val al autodisponibilizărilor a cărui start a fost dat în decembrie 2008, angajaţii din ArcelorMittal Galaţi s-au înghesuit deja să se...

Reinert Romania Announces New CEO

A.N.English Section / 13 ianuarie 2009

Reinert Romania, which operates a charcuterie factory in Feldioara, has new management as the former CEO, Ovidiu Bocaniciu, resigned as of 1 January. Reinert Group South Eastern Europe Director Liviu Parjolescu has taken over this responsibility,...

Piaţa de autoturisme noi a înregistrat o scădere dramatică a vânzărilor începând cu luna octombrie 2008.

Dacia suspendă producţia pentru două săptămâni

Cosmina CapalăuCompanii / 13 ianuarie 2009 /

Decizia conducerii Dacia de a suspenda producţia pentru o perioadă de două săptămâni, între 26 ianuarie şi 8 februarie, este consecinţa directă a scăderii pieţelor auto, în special a celei din ţara noastră.

Pericolul alimentar din restaurante

Viviani MiricăCompanii / 13 ianuarie 2009 /

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC) a anunţat, ieri, că a aplicat 244 de amenzi contravenţionale, în valoare de 614.000 lei, unor restaurante, baruri, pensiuni şi fast-food-uri din ţară.

"Ford" ar putea apela la sprijin guvernamental

"Ford" ar putea apela la sprijin guvernamental

Alina VasiescuInternaţional / 13 ianuarie 2009

Constructorul de automobile "Ford Motor" Co., al doilea din SUA, ar putea abandona planul său de derulare a activităţilor fără sprijin financiar din partea guvernului, întrucât înrăutăţirea condiţiilor economice ameninţă vânzările de pe...

Ioan Niculae: Combinatul nu poate fi vândut fără decontarea investiţiilor făcute de InterAgro.

"Amonil" Slobozia, pe punctul de a fi executat silit

Ştefania Ciocîrlan Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2009 /

Combinatul chimic "Amonil" Slobozia (simbol AMO) este în situaţia de a fi executat silit, după ce o companie străină a cumpărat datoriile pe care combinatul le acumulase faţă de furnizorul de gaze "Distrigaz Sud", potrivit omului...

Manipulare bursieră cu repercusiuni

Eugen IonescuPiaţa de Capital / 13 ianuarie 2009

Citind istoria unei manipulări de bursă care a avut repercusiuni grave atât pentru cei care au scris scenariul cât şi pentru cei care au jucat piesa, nu puteam să nu mă gândesc că, desigur, şi-au meritat pedeapsa, dar au avut şi ghinion!

Consultanţii de investiţii

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 13 ianuarie 2009

Având în vedere dificultăţile economice din prezent, pe fondul mediului financiar complex şi într-o continuă transformare, multe persoa­ne doresc o relaţie financiară stabilă, bazată pe încredere şi profesionalism.

Şi riscul ratei dobânzii poate fi gestionat

Valentina Mereuţă, SSIF Broker SAPiaţa de Capital / 13 ianuarie 2009 /

Procesele economice se caracterizează astăzi, mai mult ca oricând, printr-o evoluţie rapidă şi instabilitate, instabilitate generată de riscurile aferente oricărei activităţi economice.

Directorul ARDAF a demisionat

F.A.Bănci-Asigurări / 13 ianuarie 2009

Societatea de Asigurarea Reasigurare ARDAF a anunţat demisia lui Daniel George Tudor din poziţia de director general începând cu data de 1 februarie anul acesta.

Andreas Treichl: "Dat fiind contextul economic actual, pretenţiile exprimate de sindicatul BCR se află într-o clară neconcordanţă cu realitatea."

Grevă generală la BCR

Justina ZahBănci-Asigurări / 13 ianuarie 2009

Federaţia Sindicatelor Independente (FSI) din BCR a anunţat managementul băncii că va declanşa greva generală, pe termen nelimitat, începând cu data de miercuri, 14 ianuarie, ora 9 dimineaţa.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo